Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelem miatt Külföldre költözés? Megtennétek?
Rendezett életem van, jo munkám, családom es barátaim. Nincs hitelem, semmilyen problémám. Jövőképem van itthon.
Szerelmes lettem egy külföldi férfibe, es habár sose terveztem ezt, úgy érzem ő az igazi. Mindent fel kellene adnom a kapcsolatért, hiszen csak igy lenne értelme. Neki is rendezett élete van. Attól felek, hogy elveszítem az önállóságomat, azt, hogy egyedul is vagyok valaki, mert mindent elölről kellene kezdenem, es ra kellene támaszkodnom. Attól felek, lehet nem tudna tisztelni, ha csak miatta feldobnék mindent. De nekem a szerelem nagyon fontos, es azt érzem, ezert a dologért érdemes lenne.
Mit gondoltok?
Svájcba az megvan, hogy piszok nehéz kijutni?
Munka-lakhatás nélkül kidobnak; ha ő nem vállalja érted a felelősséget (= tart el, míg nem lesz munkád), akkor L-es (fél + fél éves tartózkodási) Bewilligungot sem kapsz. Jól gondold meg.
Emellett mit fogsz dolgozni kinn? Az angollal IT szektorban még csak-csak boldogulsz, de másutt nem. Pl. bébiszitterkedni, vendéglátás 99% schwiizertütsch is kell.
Én jöttem mert otthon nem kötött semmi, szar meló, nemlétező barátok és idióta család, a kedvest viszont mindennél jobban szeretem -, neked viszont VAN mindened otthon.
Itt gyakorlatilag a nulláról kell kezdened, és nagyon-nagyon nehéz.
Ha nekem van jó melóm, barátaim, nem tudom, kijöttem volna-e.
Más: KIZÁRT, hogy legyen annyi megtakarításod, hogy egyedül fenntartsd magad.
1. lakásárak horror, kaució+bérleti díj majdnem egymilla
2. munkaszerződés nélkül - acsak nem tartanak el - nem kapsz tartózkodásit
3. vagy csak úgy kapsz, hogy hozol egy bankszámla kivonatot, amin több havi (havonta legalább 5000 franknak megfelelő összeg van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!