Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak is hisztiznek?

Inkább nyűgös szoktam lenni alvásmegvonás esetén.
30/f

Attol fugg ki mit nevez hisztinek. Szamomra a hiszti az, mikor a nok elmondanak egy problemat, csak ezert, hogy "el legyen mondva". Nyilvan ez ket baratno kozott mukodik, de en tipikusan olyan vagyok, hogy gyulolom a problemakat, igy vagy nem foglalkozok vele mert nincs rahatasom, vagy megteszek mindent, hogy az megoldodjon. Nalam egyaltalan nem mukodik, hogy beszeljunk a problemakrol, csak ugy, mert azaltal oldodik.
Hozok egy megtortent peldat.
L: kepzeld ma bejott a morcos oregember a boltba es megcsak nem is koszont.
En: es te koszontel neki.
L: Nem, mert o jott be a boltba, neki illett volna
En: de ha szeretted volna, hogy koszonjon, akkor miert nem te koszontel neki.
(Itt borul a bili, mert nyilvan azt varta, hogy azt, mondom, sok a bunko ugyfel, s elindul a beszelgetes egy olyan iranyba, ki volt meg az nap hulye)
L: Gondolhattam volna, hogy mar megint nem erzed at a problemamat, es engem hozol ki bunbaknak. Te soha, semmi nem tamogatsz. El se lehet mondani neked semmit, olyan mintha csak a falnak beszelnek. Ha hazaerek, csak egy kis nyugalom ra vagyok. (Innen indul az erzelmi manipulativ siras) El sem tudod kepzelni, mennyit dolgoztam. Alig van szabadidom, azt szeretnem ertelmesen tolteni, igazan megerthetned ezt egyszer es mindenkorra. Bla-bla-bla

Kedves #7-es. Biztos sok helyen hallottad/olvastad már , de azért emlékeztetőül. Ha egy nő elmondja a problémáit, nem a megoldásod és a kioktatásod érdekli, csak azt szeretné, ha meghallgatnád és támogatnád. A nők így szabadulnak meg a felgyülemlett feszültségtől. Persze a férfiak meg probléma megoldók alapvetően, és így akarnak segíteni, ez egy örök ellentét.
Az általad vázolt szituációban a lány ekkor érezte volna, hogy támogatják:
"Tényleg? Megértelek. De bunkó, de hát vannak ilyen emberek. Nem érdemes velük foglalkozni.Csináljak neked egy teát?"
Mind1, hogy igaza van e, vagy sem(egyébként igen), hogy túlreagálja e vagy nem (egyébként igen), ő ezt érzi, és ehhez joga van. Ha elbagatellizálod, kioktatod, azzal semmibe veszed, lekicsinyled az érzéseit, ami nyilván rosszul esik majd neki, és még frusztráltabb lesz.

Én úgy vettem észre, hogy a hiszti és a durci együtt jön a fiúknál, általában a lányok számára tök érthetetlen okok miatt.
De igaz, fiúknál általában a mit kell megcsinálni, és mihez nincs kedvem és mit vagy kit válasszak a kiindulási pont, ugyan az mint a lányoknál, csak nyilván visszafogottabban, meg nem lányok előtt és nyilvánosan teszik.

igen, valóban a támogatás ilyenkor a cél.
az én barátom valami ilyesmit mondana, hogy a múlt az már múlt; vagy hogy gyere ide (kedvesen); vagy azt, hogy az életben vannak szar dolgok, de mi most együtt vagyunk, és nem számít.
az nekem se tetszik, ha valaki egyfajta választ fogad el: ti. hogy a másik milyen bunkó volt. de a fenti példák az én lelkemen könnyítenek.
nyilván nem jó érzés, ha napközben valaki tojt a fejedre, otthon meg a barátod folytatja ugyanezt.
még egy megjegyzés: magamon sokszor látom, hogy nem az a fő probléma, amin éppen kibukok, ez csak az utolsó csepp a pohárban. ilyenkor kár is lenne visszafogni. még fel találsz robbanni belülről. vagy elidegenedsz magadtól, miközben elnyomod az indulataidat.
azaz el tudom képzelni, hogy lehangolt volt a lány amúgy is, és ezért erősebben hatott rá a nemköszönés.
nyilván az általános biztonságérzet és jóérzés a védőháló ezellen, amit nem 2 perc "beállítani." és még egyszer: te (azaz a barátja) lennél ennek az egyik eleme. hogy bízhat benned: nem oltod le, nem gúnyolod ki, nem hibáztatod, nem ítélkezel. attól még megmondhatod a véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!