Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Megéri elkötelezni magunkat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megéri elkötelezni magunkat már fiatalon?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy megéri-e már 18 évesen elkötelezni magam a barátom mellett. Csak vele feküdtem le. Nem fogom-e bánni 10 év múlva, hogy nem "probáltam ki" mást is. Ő is csak velem feküdt le. Vagy ennek ez a szépsége? Hogy 10 év mulva is mondhatjuk, hogy csak egymással voltunk.

Tapasztalatok, vélemények?

2017. jún. 12. 09:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Élet fogja hozni, hogy megmaradtok-e egymás mellett vagy nem.. :)
2017. jún. 12. 09:20
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Tudod mi a baj? Mondhatok bármit neked, például azt, hogy ha vele jó, akkor hiába vagy mással együtt, nem mehetsz hozzá vissza már ha mégsem jobb amazzal. Vagy azt, hogy nem a szex számít ha valakivel elköteleződsz, hanem a kapcsolat. (nyilván számít, de tegyük fel, hogy ez jól működik) Mondhatok bármit, rá kell jönnöd, hogy teljesen mindegy kivel vagy, a kapcsolat számít és a szex, ha jól működik, akkor egyáltalán nem akkora téma, hogy e körül forogjanak a mindennapok. Erre rá kell jönnöd magadtól, mert akkor lesz a sajátod a tapasztalat.
2017. jún. 12. 09:24
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Aki tudja, mi lesz 10 év múlva, az egy csoda ember. Ilyen meg még nem született. Ismerek olyanokat, akik 30-40 éve fiatalon elköteleződtek és úgy néz ki, boldogan élnek a mai napig együtt. Na és van aki 3-4 alkalommal is elköteleződött és mégsem jött össze hosszú távra.
2017. jún. 12. 09:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes, igen, akkor, ha lelkileg is jól megvagytok, tudjátok egymást ösztönözni, bátorítani. Próbáljatok előtte össze is költözni és mindkettőtöknek legyen egy komoly szakmája.
2017. jún. 12. 09:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is így éreztem 18 évesen az akkori első barátnőmmel kapcsolatban, elterveztük a gyerekeink nevét is stb.

Na igen. Azóta volt 4 kapcsolatom.

Nem mondom, hogy lehetetlen, de nagyon ritka, hogy működik az elsővel egy életen át, mert 18 évesen még nagyon nem vagyunk érettek. Sok a tapasztalni való. Pl. én akkor még külsőre teljesen más lányokhoz vonzódtam, mert azt hittem, hogy az az én ízlésem és kb. egy 5 évvel később ez teljesen megváltozott, mert összejöttem teljesen más külsejű lányokkal, akikkel teljesen más volt a szex, sokkal jobban élveztem. És azóta nem is vonzódom a régi ízlésem szerinti lányokhoz.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy kevés az olyan ember, aki 18 évesen annyira érett, hogy nem kell már tapasztalnia és pontosan tudja, hogy mit akar.

2017. jún. 12. 09:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha ilyen gondolatok járnak a fejedben, akkor még nem. Az elköteleződéshez is meg kell érni, ez meg mindenkinek máskor jön el. Van, aki már 18 évesen érett rá, csak az olyanoknak ez eszébe sem jut, amin te most agyalsz.
2017. jún. 12. 10:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Soha nem tennék ilyet és másnak sem javasolnám. Ha beleugrotok egy házasságba és gondolom családot akartok alapítani, akkor ennek viselni kell a következményeit, nem szabad elhamarkodott döntést hozni.

Ami a szexet illeti, sok emberben benne motoszkál a kérdés milyen lenne mással, és vajon tényleg ő az igazi?

A válasz a fejedben dől el, nem vagyunk egyformák. Ha élvezed a szexet a partnereddel azt soha nem kell megmagyarázni, ha úgy érzed valami hiányzik, akkor meg kell a segítség és a rutinosabb emberek tanácsa.

Közel a 40 elmondhatom hogy volt jó néhány partnerem, de kb 10 volt olyan akivel élveztem is, a többire nem is emlékszem. Ez nem tapasztalat kérdése, már az első után is arra vágytam hogy legyen folytatás, mert olyan hatást gyakorolt rám. Lehet hogy bénák voltunk, de ez senkit sem érdekelt.

2017. jún. 12. 10:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem csak a párod mellett köteleződsz el, hanem a hűség mellett is. A párod és a lila köd múlandó, de a hűség, hűség marad, ha törik, ha szakad. Nem mindig remélhetsz hasznot, de ez elköteleződés szempontjából lényegtelen. Viszont, ha erről az oldalról közelíted meg, azt javaslom még várj. Minden kapcsolatban van olyan, hogy az egyik többet tesz be éppen mint a másik, valaki elhanyagolva érzi magát stb. Ha elköteleződtél, akkor nem "sétálhatsz el", mert felelősséget vállaltál. Ha így teszel, szégyen ér mások és magad előtt egyaránt (ez a nagyobb probléma). Azt derítsd ki előbb, hogy ezt vállalod-e.

30/f

2017. jún. 12. 10:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a tapasztalatom, hogy vannak előnyei a fiatalon "elköteleződésnek". 1.Együtt alakítjátok ki a közös életeteket. A húszas évek vége- harmincas évek eleje már egy kész élet. Sokkal konkrétabbak az elképzelések, kevésbé simulékony az ember. Ha együtt építetek fel mindent, kevésbé tűnik "behatolónak" a párod.

2. Együtt élitek meg a felnőtté válást

Hihetetlenül jól összekovácsolódtok, ha ez sikerül.

3. Nem kell sietnetek semmivel. Hagyhattok bőven időt a járásra, együttélésre, házasságra, gyerekvállalásra. Egyikőtöket sem sürget a biológiai órátok, van időtök kiismerni egymást.

4. Nem hasonlítjátok egymást az előző párotokhoz. Óhatatlanul eszedbe jut, hogy mit hogy csináltál az exeddel.

Nyilván megvannak a veszélyei is ennek a helyzetnek, de butaság tönkretenni a boldogságodat azzal, hogy azon agyalsz, milyen szörnyűség történhet. Élvezzétek egymást, és hagyjátok, hadd menjen minden a maga medrében.

2017. jún. 12. 10:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó kapcsolatot baromság azért felrúgni, mert kíváncsi vagy másra. Nyugi, ő is ugyanazt dugja ugyanoda, legalább is jó esetben. :) Nem maradsz le semmiről.

Viszont jó párkapcsolatot találni nehéz.

A kolléganőm már 56 éves. 16 volt, mikor megismerte a férjét (3 évvel idősebb nála). A mai napig jó a házasságuk, látszik, hogy szeretik és tisztelik egymást, de megmaradt a játékosság is köztük. Egyszer elmondta, hogy ők voltak egymásnak az elsők, és el se tudja képzelni, hogy más hozzáérjen.

Szakíts a pároddal akkor, ha a kapcsolat nem működik. Ez a fontos, és nem az, hogy minél több emberrel henteregj. Ez csak egy lúzer duma, hogy "ki kell élni magad".

2017. jún. 12. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!