Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan élitek meg, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan élitek meg, ha a párotok alacsonyabb értelmi, szellemi szinten van, mint ti?

Figyelt kérdés

Csúnyábban mondhatnám azt, hogy butább. De kevésbé művelt, jártas témákban, nincs annyira rálátása dolgokra, beszűkültebb gondolkodású, nehezebben fog fel dolgokat, földhözragadtabb, meg ilyesmik, és ez kontrasztban áll veletek.

Nem akarom, hogy az jöjjön ki, hogy magamat most kitudja, hova pozicionálom, csak egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen különbség, mint potenciális probléma másoknál hogyan jelenik meg, és mit kezd vele.

2017. jún. 7. 09:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Kettőnk közül az én műveltségi szintem magasabb, de nem butább nálam a párom. Gyorsan, könnyen fog fel dolgokat, logikai érzéke is rendben van, nyitott is, de nem érdekli annyi minden, mint engem. Kevesebbet is olvas, inkább egy-egy terület érdekli.

Ez nem okoz gondot, ő örül, hogy szélesebb kicsit a látóköröm, néha megtud tőlem újdonságokat, én meg örülök, hogy nem úgy hallgat meg ilyenkor, mint akinek fogalma sincs, miről beszélek.

Nem tudnék nálam sokkal butább emberrel járni, de nálam sokkal okosabbal sem (műveltebbel igen!), nagyon hülyének érezném magam.

Az ilyen kapcsolat szerintem csak annak nem kényelmetlen, aki nem egyenrangú partnert igényel maga mellé.

2017. jún. 7. 11:42
 12/24 anonim ***** válasza:
20%
Gimis koromban volt 2 ilyen srac. Az elso nem komoly baratom aki kb 2 honapig tartott, szegeny nem volt tul intelligens, vege lett. A masodik aki az elso volt az eletrmben, mar jobb volt, de lehuzta a tarsasag. Egy evnel rovidebb ideig tartott. Folyton logtak a sulibol, nem tanult, en olyan 4es lehettem, de zavart h rossz iranyba ment. Vegul sokat veszekedtunk, nem ezek miatt, de vegulis vege lett. Most ott tartunk h az elsonek 20 evesen gyereke lett egy 17 eves csajtol akit epp hogy par honapja ismert. A masodik pedig 10 elemit vegzett talan. De ha jol tudom igy csak 8 osztalya van, es meg mindig a hulye agyatlan baratokkal log, akik nekem pl osztalytarsaim votak gimiben, azokbol sem lett semmi, a buli a lenyeg, nem a tanulas vagy a melo. En pedig itt vagyok tanulok, es lehet ket even belul osszejon a sajat kis maganvallalkozasom, lesz normalis penzem, a parom nagyon jol keres. Osszehazasodtunk. Most akkor kinek lett jobb elete? :)
2017. jún. 7. 11:57
 13/24 anonim ***** válasza:

Nekem szerencsém van, mert nagyon okos párom van. Mindig okos fiúkkal ismerkedtem, mert imádok eszmét cserélni. Ha a műveltsége más dolgokra terjed ki mint az enyém az nem zavar, de az alacsonyabb értelmi szint az nagyon. Plusz én mindig családban gondolkodtam, úgyhogy elég nagy szívás lenne, ha a gyerekeim mind ez együgyű apjukra ütnének. (Lásd Büszkeség és balítélet, ahol a főszereplő apja egy buta nőt vett el.)

Láttam milyen az, ha a pár tagjai nincsenek egy színvonalon, már csak ezért sem szeretnék ilyen helyzetben lenni. Egy ismerősöm nagyon okos és szellemileg izgága, folyton agyal valamin, sokat olvas. A férje egyáltalán nem buta, de nincs meg benne az a szellemi nyüzsgés, ezért a nő unatkozik és kínjában blogot ír. Persze ő sosem vallaná be magának, hogy ott vezeti le azt a feszültséget, amit a férjével nem tud kiélni, de ismerem őket és tudom, hogy szellemi értelemben a nő magányos. Egy másik barátnőm is hasonló helyzetben van, de ott kisebb a különbség ezért nem kínlódik annyit, bár néha panaszkodik nekem, hogy a barátjával nem lehet történelemről meg politikáról beszélni, vagy ha igen akkor is csak kijelent, de nem érvel. Azt viszont el kell ismernem, hogy mindkét kapcsolat jó, szeretik egymást, igazi társra találtak a másikban, egyszerűen van a nők életében egy olyan dolog, amit nem tudnak megosztani a párjukkal. Ők meg tudták hozni ezt az áldozatot a kapcsolatukért, én erre nem lennék képes.

2017. jún. 7. 12:02
 14/24 anonim ***** válasza:
Igen nagy elkeseredésnek kéne úrrá lennie rajtam, hogy összejöjjek egy szellemi szintben alattam lévő nővel. 😂
2017. jún. 7. 12:14
 15/24 anonim ***** válasza:
Miért akarnék együtt lenni egy ilyen emberrel??
2017. jún. 7. 12:40
 16/24 anonim ***** válasza:
53%
#12 vagyok, pontozzatok le jobban, latszik valakinek nem tetszik az igazsag. Igenis azonos szellemi szinten kell lenni a parnak hogy mukodjon a kapcsolat. Most nem arra gondolok hogy legyen 3 diplomajuk, meg beszeljenek 5 nyelven, hanem kepesek legyenek racionalis egyenes gondolkodasra a jovojukkel kapcsolatban. Ugyhiszem a gimis exeim nem rendelkeznek ezzel. Ugyhogy le lehet pontozni, lehet fontosabb a buli, a pia, a fű meg a szex, annal hog, tanulj, dolgozz, es elvezd ezeknek a gyumolcset a paroddal. Mi "aratunk" a ferjemmel, koszonjuk jol megvagyunk :)
2017. jún. 7. 16:23
 17/24 anonim ***** válasza:
65%
Azért lettél szerintem lepontozva, mert nem az volt a kérdés, hogy az okosabb vagy a butább embereknek van-e jobb életük. Csak elkezdtél hencegni a csodálatos életeddel, holott nem kérdezte senki, ez nem lehetett szimpatikus a többi olvasónak. Most a legutóbbi hozzászólásban pedig még ráteszel egy lapáttal.
2017. jún. 7. 19:32
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem hencegesnek szantam. Elmondtam hogy ok hol tartanak az eletukben meg en hol tartok. A masodik sracot nagyon sokaig kertem hogy valtozzon meg mert nem lesz jo vege. Szet is mentunk. Valaszoltam hogy hogy tűrtem hogy nem vagyunk azonosak. Hat igy, szakitottunk.
2017. jún. 7. 19:41
 19/24 A kérdező kommentje:

Ömm, a téma nem az, hogy valaki nagyon lent van, a másik meg jajj de okos, hanem az, hogy ha a KÜLÖNBSÉG nagy köztetek. Vagyis a buta emberek között is lehet valamennyi szellemi különbség, de a nagyon okos emberek között is, nem csak a két véglet között. A kérdés a különbségre vonatkozik függetlenül attól, hogy magad, és a párodat hová pozicionálod.

Én hasznosnak tartom a te válaszodat is, mivel az is egy megközelítés, egy tapasztalat, egy vélemény, és köszi érte.

2017. jún. 7. 22:02
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
#9 ne is hencegj az átlag feletti intelligenciáddal és tájékozottságoddal, amennyiben az ezotéria iránt érdeklődsz...
2017. jún. 9. 05:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!