Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Szeretem de nem látom a közös jövőnket?
Van egy fiú akivel az egyetemen ismerkedtem meg, és elég jóban lettünk az elmúlt hónapokban. Viszont most már többet akar tőlem barátságnál. Én pedig nem tudom mit tegyek...mert azt hiszem szeretem, imádok vele lenni, amikor nem vele vagyok sokat gondolok rá, és azt hiszem a vonzalom is megvan. Ráadásul, vele úgy érzem tényleg élek, és élvezem az életet.
Viszont ég és föld vagyunk, én szeretek mindent pontosan megtervezni és biztosra menni a dolgokban, főleg egy párkapcsolatban. Ő pedig spontán és élvezi az élet minden percét, nem tervez hosszú távra, úgy van vele hogy "lesz ami lesz". Irigylem a gondolkodásmódját, de én nem tudok változtatni, ha belemegyek valamibe akkor átrágom magam azon, hogy vajon milyen lesz a jövőben a helyzet.
Mit csináljak? Jöjjek össze vele, aztán majd lesz ami lesz? Egyszer már szakítottam valakivel és borzalmasan megviselt, nem szeretem megbántani az embereket főleg ha tudom, hogy a másik folytatni akarja a kapcsolatunkat. És félek hogy ha ez nem jön össze, akkor össze fogom törni, mert hiába fogja fel lazán az életet, ezt a dolgot velem nagyon komolyan gondolja.
Ráadásul elég magamnak való vagyok, kevés barátom van és ritka hogy közel engedjek magamhoz fiúkat, szóval lehet hogy csak a változástól félek.
Egy másik gond pedig, hogy szeretek egyedül lenni, introvertáltként nagyon szükségem van rá hogy "feltöltődjek". De ő folyton szervezi a közös programokat, amikre persze szívesen megyek, de néha már túl sok, leszívja minden energiámat. De nem akarom hogy azt higgye nem érdekel, vagy lemondani ezeket a programokat, mert így is kevés a szabadidőnk:/
Ilyen különbségek mellett működhet a kapcsolatunk?
19/l
Tényleg ekkora passió az ismerkedés?
Milyen közös jövőt? 19 éves vagy bazz, milyen közös jövőről beszélsz?
Miért nem tudtok csak úgy szimplán élni...
Hosszú távon az ellentétek taszítják egymást, ez szakemberek és szerintem több százezer ember tapasztalata által aláírt tény.
Szóval ebben benne van a válasz.
#1 Mondtam hogy irigylem ezt a gondolkodásmódot, tényleg egyszerűbb lenne az életem ha "csak úgy simán élnék", és élvezném az életet. De nem ilyen beállítottságú vagyok, hiába próbálkozok, nem tudom nem a jövőmet tervezni ebben az esetben nem, ez sokszor már tudat alatt csinálom, folyton a következményeken gondolkodok.
#2 Ezt sejtettem:/ De megéri attól még megpróbálni? Ezt főleg olyantól kérdezném, akinek ezzel kapcsolatban tapasztalata.
Mert lehet hogy megbánnám ha nem jönnék vele össze, de ha mégis igent mondanék annak ellenére hogy tudom, ez nem fog működni (és lehet ő időközben méginkább hozzám fogja alakítani az életét, velem tervezi a közös jövőjét), akkor csak még rosszabb lesz szakítani, és még nagyobb bűntudatom lesz, mert úgy mentem bele a kapcsolatba hogy éreztem, hosszútávon nem fog működni.
nem fog működni sztem sem.
intovert, extrovertált, rossz párosítás.
ismerek ilyen embereket, akik totál lemerültek, kikészültek az extro párjuk mellett.
hozzád egy másik intro illene, nyugiban élni.
Azt te is tudod, hogy jobb kapcsolatban, mint szinglinek lenni. De nekem az jön le az írásodból, hogy csak épp "kell valaki", aki érzelmi támaszt nyújt. Azért is jöhet szóba, mert közel kerültetek egymáshoz.
"Azt hiszem a vonzalom is megvan..."
Nem úgy tűnik, mintha álmaid pasija lenne. Nem igazi. Most könnyebbnek tűnhet beleugrani, nagy lehet a kísértés. De nem gondolom hogy ez az a pasi, akiért teljesen, minden porcikáddal oda lennél.
De az is lehet, hogy most épp egy ilyen "megalkuvó" kapcsolatra van szükséged, ezt te tudod a leginkább.
Személy szerint inkább várnék a szerelemre, és nem arra, hogy majd meg fogom tudni szeretni. Mert ezzel azt leplezném magam előtt, hogy tudtam, hogy nem az igazi, mégis belementem. Mert akkor abban a pillanatban ez volt a könnyebb döntés.
Amíg erre rájöttem rengeteg időt oazaroltam el, a magam kárán tanulva. Ha valaki megkérdezte volna tőlem, akkor, hogy miért elégszem meg egy ilyen kapcsolattal? Az sokat segített volna.
És erre nem az a válasz, hogy ennyit érdemlek, mert senkisem érdemel ennyit, csak valakik tudnak várni. Neked is a türelmet ajánlom, el fog jönni a te életedben is azaz illető, akinél nem merülnek fel ilyen kérdések.
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!:)
Azt hiszem tényleg az lesz a legjobb ha nem erőltetem ezt. Még sosem gondoltam komolyabban bele, de lehet hogy tényleg csak egy érzelmi támaszra van szükségem, egy fiúra aki szeret, egy társra akiben megbízhatok. És szemétség lenne így belemenni ebbe a kapcsolatba, azt várva hogy majd lesz ez jobb is, kialakul az "igaz szerelem", miközben ő teljesen komolyan gondolja.
Úgyhogy türelmes leszek, és várok valaki olyanra, akivel már nem lesznek kétségeim:)
#3: Nem éri meg!
Ezek a különbségek röpke hónapok alatt kiütköznek, és előbb utóbb szakítás lesz a vége.
Nem zárkózom el ennyire minden csalódástól, hiszen ezek az életünk részei. Ebben az esetben viszont nem magamat óvnám a csalódásoktól, hanem ezt a fiút a későbbi elutasítástól.
De ezen kívül nyitott vagyok az érzelmekre, csak az újdonságok azok amiktől megijedek elsőre, de jó néha kizökenni a megszokottságból, nem ragaszkodok megrözötten a szokásokhoz.
1. neked mi bajod van vele? Miért baj az, hogy 19 évesen nem a fesztiválokat járja hanem van elgondolása az életről?
Kérdező, régen olvastam ilyen értelmes kérdezőtől kérdést, köszönöm <3
Személy szerint én még hagynék egy kis időt a dolognak. Az ellentétek állítólag "vonzzák" egymást, de ha van közös is bennetek és kompromisszumkészek vagytok, működhet is. Esetleg jó lenne egy komoly beszélgetést kezdeményezni a fiúval, megtudni ő mit gondol erről.
Magadban is tisztáznod kéne, hogy miért szereted ezt a férfit. Kicsit olyan érzésem van, mintha az tetszene benne, hogy másmilyen és megváltoztat téged. Jó lenne tudni, hogy ez a változás amit mellette érzel mennyire tartós, és feltétlenül pozitív-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!