Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Akasztják a hóhért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akasztják a hóhért?

Figyelt kérdés

Korom és sok tapasztalatom révén én szoktam itt tanácsot adni (többek között) ebben a témakörben (is.

Most viszont én nem tudok mit kezdeni magammal, a kialakult helyzettel, a hangulatommal.

A minap volt a születésnapom. (58.) Ennek kapcsán a facen rengetegen írtak rám, köszöntöttek fel. Többek között egy hölgy is, aki jelen állapotomat okozza.

Vele a munkám során 18 éve találkoztunk, és utána még párszor összefutottunk az utcán. Mindig vibrált közöttünk a levegő. Én boldog párkapcsolatban éltem, s noha a hűség szobrát nem rólam fogják megmintázni, sohasem mozdultam rá. Ő is férjnél van. Tudom, tudtam róla, hogy hisz néhány olyan, ezoterikus dologban, amik távol állnak az én, férfiakra jellemző racionalista világszemléletemtől. Ennek ellenére mindig úgy éreztem, hogy valami hozzáköt. Tudom, hogy ő is így érez. Ha beszélünk a facen, mindig kiérződik szavaiból, hogy bánja a köztünk levő távolságot.

Rólam azt kell tudni, hogy sok, közel 50 kapcsolatom volt, mielőtt megismertem a feleségemet. Ráadásul korábban zenéltem is, és ez rengeteg egyéjszakás kalandot sodort az életembe. Szó sincs tehát arról, hogy nem éltem volna ki magam, vagy hogy kapuzárási pánik tört volna rám hirtelen. De valahogy úgy érzem, hogy valamit nagyon elrontottam. Értitek ti ezt? Tudom, hogy mindent jól csináltam, és újra élhetném az életemet, ugyanígy csinálnék mindent, és mégis úgy érzem, hogy valamit visszavonhatatlanul és végérvényesen elcsesztem.

És ehhez elég volt az üzenete:

"Drága Mis! Isten éltessen! Legyen csodás, boldog éved, és gondolj rám néha."

Mi a túró van velem?

2017. febr. 19. 15:46
1 2 3
 21/28 Lifeishard ***** válasza:
100%

Miquel, nem tudom, aktuális-e még a dolog... Én általában Veled ellentétes véleményt képviselek (persze csak óvatosan, hiszen jóval fiatalabb vagyok, mint Te), most mégis átérzem a helyzeted; pont ilyen nem volt velem, de hasonló igen. Van a dolognak racionális oldala is, de ezt Te nyilván jobban tudod...

Nehéz akkor tisztán látni, ha megvan a kölcsönös vonzalom, a bizsergés, és egyfajta összhang is. Hihetetlenül felemelő érzés. Ilyenkor a hiányzó részleteket öntudatlanul kitölti az elme (és a lélek), legalábbis nagyon akarja, a farok meg szokás szerint asszisztál mindehhez. :D

Nekem az használt, ha kerültem az illetőt, tudatosan tereltem a gondolataimat, vagy próbáltam hibát látni benne. Közhelyes válaszoknak tűnnek, de bonyolult helyzetben az egyszerű megoldások néha meglepő módon roppant hasznosnak bizonyulnak. :)

32/F

2018. ápr. 30. 19:09
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Miquel, régebben a nyílt, sekély értékrendedért nem kedveltelek valamiért, de ez a kérdésed most inkább olyan emberivé tett a szememben.

Bár én meg még fiatalabb vagyok, de nekem pl ez sem segített (1 éve vagyok ilyesmi állapotban, mint te):

"Nekem az használt, ha kerültem az illetőt, tudatosan tereltem a gondolataimat, vagy próbáltam hibát látni benne. "

- Sajnos láttam a hibáit, - de mint egy igazi bolond, hiába látom és tudom, hogy nem jobb választás, mint a párom, egy másik oldala mégis szerethetővé tezsi és elnyomja az észérveket.

- Kerülöm is már egy ideje őt, mert ésszel azt is felfogtam, hogy ez egy tipikus vesztes-vesztes helyzet(itt is mindketten kapcsolatban vagyunk):

ha kölcsönösen is érzi, amit én, akkor neki is sz.r. A kapcsolatot eldobni ő sem,és én sem fogom. A megcsalás meg nem oldja meg a fennálló helyzetet, mert ez nem a szexről szól. ( akor nem mardosna a gondoltaiamban, s bűntudatta egytütt már 1 éve ez a szerencsétlen helyzet.)

Ráadásul 1-1 véletlne találka is visszadob.

Mit teszek én?

Várok. Várom tovább, hogy elmúljon, hiszen a legnagyobb szenvedély is elmúlik időve, ez meg ugye- mivel nem beteljesített-, nyilván nehezebben.

De, már nem rajongok érte 1000 fokon, mint a legelején, amikor ez az egész kezdődött. Még jelen van, de valamennyit halványult.

- Blog, kiírás magamból?

Ezt is tettem, folyamtosan szinte amióta megismertem. (Én is gondoltam, ne fojtsd el, írd ki magadból) Segített-e? Nem. Legalábbis nem érzem hatását, hogy emiatt visszavett volna az egészből nálam.

Ilyen még sosem volt velem, hogy észérvek sem segítettek. MAradt tehát a kerülés, és az, hogy várom, hogy elmúljon teljesen..

27N

2018. ápr. 30. 21:27
 23/28 Lifeishard ***** válasza:

Kedves 22-es Válaszoló!

Őszintén kívánom, hogy az egész helyzetből emelt fővel, büszkén gyere ki.

A kiírás szerintem nem segít, mert ha az illetőről írsz, a gondolataid is köréje csoportosulnak...

Mindenesetre haladsz. Kitartást!

2018. máj. 1. 06:53
 24/28 anonim ***** válasza:

# 23

Köszönöm! Igen, valószínűleg igazad van, ez az ellentétes taktika nem vált be, hogy kiírom magamból- bár muszáj volt, nem tudtam magamba teljesen folytani-.

Egyébként valami törént most így 1 év után. Nem tudom mi, de már másképp látom, mintha lehullt volna a rózsaszín köd, összetört volna az idealizált kép. A hibáit már tényleg hibának és negatívnak látom, eddig ez nem ment..

Legutóbb, amikor ránéztem, már nem vesztem el a szemében, és nem azt láttam, akit eddig mindig, amikor találkoztunk: hogy ő így is tökéletes, hanem már egy idealizálás nélküli embert. - és őszintén,ez a kép kiábrándító kicsit.( régebben remegtem is szabályosan, akár a hangját is hallottam csak meg, teljesen odavoltam érte, pedig nem vagyok ilyen szerelmes típus). Most itt ülök és nézek, mi kapott el, és hogy tudtam 1 évig annyira szenvedni, hogy már majdnem pszichológushoz is mentem ezzel. Illúzió volt az egész.

A kerülés sokat segített. És az, hogy jobban megismertem.

(Bár ironikus módon az utóbbi időben, ahogy nálam múlt a dolog, nála néha mást vettem ki, fene tudja.)

Csak gondoltam adok egy feed backet. :)

2018. máj. 6. 10:52
 25/28 anonim ***** válasza:
Én sokszor nem értettem egyet Miquellel, de a gondolatait mindig imádtam. Szinte mindig valami egész másik oldalról világított rá a kérdésre, mint az előtte válaszolók. Jó lenne tudni, hogy azóta mi is van a "hóhérral"?
2018. máj. 8. 21:16
 26/28 A kérdező kommentje:

Két év után egy másik kérdés kapcsán került elő ez a kérdésem. Először is köszönöm mindenkinek, aki akkor válaszra méltatott és segíteni akart.

Hogy azóta mi is van a "hóhérral"? Tölti a tényleges életfogytiglanját imádott asszonykája mellett, és élvezi az életet. A kérdésben szereplő emlék nem bántja már, egy különös, egyedi aurát kapott, így világít ki a sok felejthető kaland közül.

2020. aug. 21. 18:21
 27/28 anonim ***** válasza:

Na de mi történt végül?

Mi az higy egyedi aurát kapott?

2021. jún. 3. 21:47
 28/28 anonim ***** válasza:

Nekem is van ilyen személy az életemben, akivel soha nem volt semmi, meg elve kapcsolatban voltunk mindketten. És nem hasonlíthatóak a hozzá kapcsolódó érzések senki máshoz, amit előhozott bennem.

Ugyanakkor, most már évek teltek el, és nem is kell minden érzést megélni.. :-) No meg fullba idealizáltam az illetőt.. De van valami különös időnként még mai napig, ha ott van, vagy látom..

Én is sokat gondolkoztam rajta, de én sem akarom valójában eldobni a kapcsolatomat, vagy összejönni vele. Ez most már megmaradt nálam is eltéve az emlékek között, ami megmagyarázhatatlan, de nem sóvárgok már utána egy jó ideje.. :)

2021. jún. 4. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!