Akasztják a hóhért helyzetben vagyok és rettenetesen félek. Ezt hogy lehet legyőzni?
Szülésznő vagyok, és babát várunk. De annyira rettegek mindentől. A terhességtől, a szüléstől, mindentől. Nem az a gondom, hogy a fájdalomtól félek, vagy hasonlók. Csak annyi mindent láttam már ebben a témában, és tudom, hogy milyen komplikációk lehetnek. Minek mi a következménye, milyen vizsgálat mit jelent és mire való, az eredmények.. áhh..:( Nagyon rossz érzés. Nagyon boldog vagyok, de mindig az van bennem, hogy velük is történhet valami. Ezen hogy lehet túllépni? A kolléganőim csak azt hajtogatják, hogy ne izgulj, veletek nem lesz semmi, feletsd el, hogy mi a hivatásod, ne agyalj ilyeneken..
De ezt könnyű mondani, pláne, ha már szült valaki. Ötletek?
:) Ez aranyos! :)
Úgysem fog tudni senki lebeszélni a paráról, valamilyen szinten mindenki fél. Én mondjuk totál para mami vagyok, de hála az égnek nincs semmi baj.
Ha bele gondolsz, mennyivel előrébb vagy, hogy tudod a szülés menetét, tudod, mikor hogy vedd a levegőt, mikor mit kell tenni, hogy mindenkinek könnyebb legyen. Ezekre gondolj inkább.
És ne olvasgass rém történeteket!!!!
Engem apa le akart tiltani a netről, mert folyton innen "okosodtam".
Köszönöm a válaszokat. Megnyugtató ezeket olvasni, és tényleg iagazatok van. De szerintem, hogy megnyugodjak, ezt napi 5x el kell olvasnom. Igyekszem pozitívan gondolkozni, és elfelejteni a Mariska visítozó vajúdását, de nagyon nehéz. Amúgy is nehezen viseltem mindig, ha a babával vagy a kismamával gond van, de így..
Kedves védőnő hozzászólónak pedig: 23 hetes vagyok és elvileg még a 25-ig dolgozom.
Na én meg gyógypedagógus vagyok egészségügyi múlttal. Nagyon megértelek. Én végigparáztam az elsőt, a másodiknál már rutinosabban csak az első és harmadik trimesztert.:)
Engem az nyugtatott meg, hogy gyakran "beszélgettem" a babákkal gondolatban, és a terhesgondozáson hülye kérdésekkel szórakoztattam az orvosomat. És te is tudod, amit szűrni lehet, azt ki is szűrik, ha nagy baj lenne, időben kiderül. De nem lesz baj. Pláne, hogy rád duplán oda fognak figyelni:)
Nem tudom azt tanácsolni, hogy ne agyalj, pedig azt kéne, de ha ilyen típus vagy, úgyse tudsz leállni, mint én. Inkább gondolj a jó dolgokra, mert akkor minden rendben is lesz.
Szia! Én is végig paráztam a terhességem, könnyű mondani hogy ne tedd, de igaza van az előttem szólóknak Te legalább tudod mire számíts! Fel tudsz készülni a szülésre talán kicsit jobban mint az akinek első baba és fogalma sincs. Azt tudjuk mind hogy fájni fog persze, na de mennyire? A stressz meg árthat a babának is! Ezt Te is tudod. A lényeg szerintem a pozitív gondolkodás!! Az is igaz amit ki lehet szűrni kiszűrik, élvezd ki inkább a terhességet! Nekem nagyon jó volt, hogy párom mindent ki vett a kezemből és ha egész nap nem csináltam semmit, mert lustálkodtam, akkor sem volt baj, csak pihenjek! :) Nem tudhatod az aki olyan nehezen éli meg szülést, vagy valami gond van az mitől van! Nem vagyunk egyformák! Szerintem csak magaddal foglalkozz és élvezd! :)
Egyébként még csak annyit, hogy aki bankban dolgozik az meg a sok bedőlt hiteles tragédiájával találkozik és azon retteg vele ez ne történjen meg. Mindenhol van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!