Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akasztják a hóhért helyzetben...

Akasztják a hóhért helyzetben vagyok és rettenetesen félek. Ezt hogy lehet legyőzni?

Figyelt kérdés

Szülésznő vagyok, és babát várunk. De annyira rettegek mindentől. A terhességtől, a szüléstől, mindentől. Nem az a gondom, hogy a fájdalomtól félek, vagy hasonlók. Csak annyi mindent láttam már ebben a témában, és tudom, hogy milyen komplikációk lehetnek. Minek mi a következménye, milyen vizsgálat mit jelent és mire való, az eredmények.. áhh..:( Nagyon rossz érzés. Nagyon boldog vagyok, de mindig az van bennem, hogy velük is történhet valami. Ezen hogy lehet túllépni? A kolléganőim csak azt hajtogatják, hogy ne izgulj, veletek nem lesz semmi, feletsd el, hogy mi a hivatásod, ne agyalj ilyeneken..

De ezt könnyű mondani, pláne, ha már szült valaki. Ötletek?

2012. febr. 8. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy:) Túl lehet élni:) Ha nem szülésznő lennél, és nem tudnál ezekről, akkor is agyalnál mindenen.
2012. febr. 8. 16:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

:) Ez aranyos! :)

Úgysem fog tudni senki lebeszélni a paráról, valamilyen szinten mindenki fél. Én mondjuk totál para mami vagyok, de hála az égnek nincs semmi baj.

Ha bele gondolsz, mennyivel előrébb vagy, hogy tudod a szülés menetét, tudod, mikor hogy vedd a levegőt, mikor mit kell tenni, hogy mindenkinek könnyebb legyen. Ezekre gondolj inkább.

És ne olvasgass rém történeteket!!!!

Engem apa le akart tiltani a netről, mert folyton innen "okosodtam".

2012. febr. 8. 16:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát..nem lennék a helyedben.Legalább ki tudsz igazodni a vizsgálatokon, tudod mire számíthatsz, mi vár rád. Próbáld meg a pozítív szüléseket felidézni magadban,ne gondolj rosszra. szép , egészséges kisbabád lesz, könnyü szulésed stb. nekem is csak pár hetem van, de nem félek, elöször sem féltem, most is tudom hogy nem lesz baj, a férjem ott lesz megint nekem ö hatalmas megnyugvás volt. tudtam, hogy rettenetesen fog vigyázni ránk és ugy is volt. Bárkivel bármi megtörténhet te is tudod, meg azt is hogy az orvosok mindent meg fognak tenni értetek. a szülöszobán anya vagy és nem szülésznö. oké? amikor oda kerülsz már a fájásokra fogsz koncentrálni, nem arra hogy Mariska óbégatva vajúdott. remélem ezen elmosolyogtál. jó babavárást és ne törd ezen magad.
2012. febr. 8. 16:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Én védőnő vagyok. Idén el kellett látnom egy halmozottan fogyatékos gyerekek intézményét is. Gondolhatod milyen érzéssel olvastam az anamnéziseket:(. Végig arra gondoltam, amikor ott voltam, hogy csak a mi babánknak ne legyen baja. Már nem dolgozom, próbálok nem erre gondolni, és pozitívan gondolkodni. Minden eredményem rendben van, megbízom a választott orvosomban, a kolléganőim is segítenek, ha kérdésem van. Én is sokat tanultam a kóros terhességről, szülésről, persze neked még rosszabb, mert végig és nézted ezeket. Tényleg próbálj ne erre gondolni. Szakirodalmat meg véletlenül se olvass.És neten terjedő rémhíreket sem. Hány hetes vagy? Dolgozol még? Könnyebb, ha már nem vagy ott nap, mint nap. Engem már elfoglal a vásárolgatás, a babaszobával kapcsolatos teendők. Ha te is beleveted magad ezekbe a dolgokba, szerintem jobb lesz. Nyugi:)
2012. febr. 8. 17:29
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Megnyugtató ezeket olvasni, és tényleg iagazatok van. De szerintem, hogy megnyugodjak, ezt napi 5x el kell olvasnom. Igyekszem pozitívan gondolkozni, és elfelejteni a Mariska visítozó vajúdását, de nagyon nehéz. Amúgy is nehezen viseltem mindig, ha a babával vagy a kismamával gond van, de így..

Kedves védőnő hozzászólónak pedig: 23 hetes vagyok és elvileg még a 25-ig dolgozom.

2012. febr. 8. 20:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor már nincs sok hátra a munkából, hidd el otthon sokkal jobb lesz. Elterelődik a figyelmed ezekről a dolgokról.
2012. febr. 8. 22:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Na én meg gyógypedagógus vagyok egészségügyi múlttal. Nagyon megértelek. Én végigparáztam az elsőt, a másodiknál már rutinosabban csak az első és harmadik trimesztert.:)

Engem az nyugtatott meg, hogy gyakran "beszélgettem" a babákkal gondolatban, és a terhesgondozáson hülye kérdésekkel szórakoztattam az orvosomat. És te is tudod, amit szűrni lehet, azt ki is szűrik, ha nagy baj lenne, időben kiderül. De nem lesz baj. Pláne, hogy rád duplán oda fognak figyelni:)

Nem tudom azt tanácsolni, hogy ne agyalj, pedig azt kéne, de ha ilyen típus vagy, úgyse tudsz leállni, mint én. Inkább gondolj a jó dolgokra, mert akkor minden rendben is lesz.

2012. febr. 8. 23:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia!!!Én is szülésznő vagyok,most jelenleg 34 hetes kismama vagyok,illetve van már egy 5 éves kislányunk is:-)És ugyanebben a cipőben jártam az első babával,mint te.Állandóan ez járt az eszembe,mi lesz,ha elhal,mi lesz,ha nagyon korán érkezik,stb.Én a 20 hétig dolgoztam,addig állandóan ezen forgattam magam.Aztán itthon már talán könnyebb volt,nem találkoztam kirívó,sajnálatos eseményekkel,a babavárásra tudtam koncentrálni,készülődni,és szerintem tényleg ezzel tudod a figyelmedet valamennyire elterelni.Sajna teljesen sose tudod kitörölni a tudatodból a látottakat,tanultakat,de ha nem ezen rágódsz,akkor jobb.Egyébként a második terhességemnél ugyanez a szitu,folyamatosan paráztam,és parázok most is mindig valamin,csak most már kevesebbet,és ritkábban.Szóval csak fel a fejjel,próbáld meg maximálisan kiélvezni a terhesség minden szép pillanatát,mert nagyon hamar vége lesz:-)Kívánok neked nagyon boldog babavárást,és könnyű szülést!!!!
2012. febr. 9. 12:58
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Kedves utolsó! Nem tartozik a kérdéshez, de látom te már tapasztaltabb vagy. Én még csak 3éve fejeztem be a sulit. Az lenne a kérdésem, hogy te az ilyen sajnálatos eseményeken hogy tudod magad túltenni? Mert jó, én sem leszek depressziós minden probléma után, de szinte minden ilyen esetre tökéletesen emlékszek, és annyiszor előjönnek bennem. Ezt te hogy szoktad meg?
2012. febr. 9. 13:32
 10/10 Encsike29 válasza:

Szia! Én is végig paráztam a terhességem, könnyű mondani hogy ne tedd, de igaza van az előttem szólóknak Te legalább tudod mire számíts! Fel tudsz készülni a szülésre talán kicsit jobban mint az akinek első baba és fogalma sincs. Azt tudjuk mind hogy fájni fog persze, na de mennyire? A stressz meg árthat a babának is! Ezt Te is tudod. A lényeg szerintem a pozitív gondolkodás!! Az is igaz amit ki lehet szűrni kiszűrik, élvezd ki inkább a terhességet! Nekem nagyon jó volt, hogy párom mindent ki vett a kezemből és ha egész nap nem csináltam semmit, mert lustálkodtam, akkor sem volt baj, csak pihenjek! :) Nem tudhatod az aki olyan nehezen éli meg szülést, vagy valami gond van az mitől van! Nem vagyunk egyformák! Szerintem csak magaddal foglalkozz és élvezd! :)

Egyébként még csak annyit, hogy aki bankban dolgozik az meg a sok bedőlt hiteles tragédiájával találkozik és azon retteg vele ez ne történjen meg. Mindenhol van ilyen.

2012. febr. 9. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!