Akasztják a hóhért. Mit kérdeznél a pszichológusodtól?
Hogyan teszi túl msgát mások gondjain amiket elmondanak neki?
Nem érzi e kihasználtnak magát , hiszen az emberek csak azért mennek hozzá ,hogy lelki szemetüket a nyakára zúdítsák. A mindennapi életben sikerűlt e használja a tudását arra ,hogy a saját javára fordítsa a dolgok menetét?
20:34, ha nem kérne pénzt akkor miből éljen? Ezt komolyan nem értem! Ennyi erővel bármilyen dolgozó embernek mondhatnánk, hogy miért kér pénzt, hisz jót tesz a főnökének, ügyfeleinek, vásárlóinak stb.
Én személy szerint csak azt kérdezném, hogy miért választotta ezt a pályát.
Te jó ég, emberek, ő egy iskolapszichológus, nem a jótündér... Ez a munkája, mégis miből éljen meg, ha nem kap fizetést? Így se lehet könnyű dolga.
Utolsó: hogy jöttek ide a pszichopaták?!
Köszi azoknak, akik értelmesen válaszoltak.:)
Embereken segít pénzért.
Embereken.
Pénzért.
Csak képzeld el, vajon akkor is meghallgatná-é a lelkizésed, ha nem perkálnának le neki havonta Xezer forintot?
Had ne ragozzam tovább.
Egyrészt iskola pszichológus, tehát se én, se a többi diák nem fizet, hogy oda járhasson, ilyen szempontból teljesen olyan, mint egy tanár. De lehet, hogy a tanároknak sem kéne fizetnünk, elvégre művelni próbálják a diákokat. Pénzért!
Sőt, a szociális munkások is kapnak fizetést. Meg az orvosok! Hogy fogadhatja el a sebész azt az X ezer forintot (nem a betegtől!- ne menjünk bele a korrupcióba), azért, hogy megmentsen valakit?
Ne haragudj, de tényleg nem értelek. Iskolapszichológus- ez egy munka, mint akármelyik másik. Szerintem inkább tiszteletreméltó, hogy hivatásként emberek segítését választotta, nem az üzleti világot, például. Megkérdezhetem, hogy Te mit dolgozol?
Ne haragudj, a te ignoranciadhoz nekem semmi kozom. Pszichopatak hogy jottek ide? Ugy, hogy a pszichopatak 1-2%-a az, akit mindenki ismer, mint sorozatgyilkosok. A tobbi 98-99% az szabadon jarkal. Es altalaban a hatalmi poziciokat nezik ki maguknak. Nincs lelkiismeretuk. Es az egyetlen szakma, ami erre felhivhatna a figyelmet, ez a pszichologia, pszichiatria es vannak is akik mar evtizedek ota ezt tanulmanyozzak/-oztak (Lobaczewski, Robert Hare, Martha Stout, stb) tehat csak konkretan oda kene nekik figyelni.
Ezek miatt van ott a vilag ahol...mindegy, alapbol nem kellett volna kommentelnem, de nem vartam valaszt.
Huha, micsoda válaszok egy ilyen ártatlan kérdésre!:D
Pszichológusok között nem mindenki kutató, vagy "médiasztár".. aki magánterápiát tart, vagy iskolapszichológus, az mégis kinek, mikor hívja fel a figyelmét a pszichopatákra?! Maximum a pedagógusoknak róhatod fel a hiányos tájékoztatást.
Aki szerint meg ingyen kéne dolgozni a pszichológusnak.. Akkor szólj az államnak, hogy szegény pszichológusoknak ugyan ne kelljen már számlákat fizetnie, adóznia, fizetni a boltban, mert ő ingyen dolgozik a te kedvedért.
Először is, hagy mondjam el, hogy a pszichológusi hivatás / szakma az szakma. Ha elromlik a kocsid, a szerelő nem ingyen javítja meg. A boltban az árut kifizeted, amit vettél. Az orvos kap fizetést. A tanár kap fizetést.
Miért gondolja bárki is, hogy a pszichológusnak ingyen kellene dolgoznia? Ez ugyan nem az alapvető válasz a kérdésre, de mégis???
Nem igazán értem a pszichopaták kérdéskörét sem, hogy került bele a beszélgetés fonalába, de érdekelne.Annál is inkább, mert az egyetemi képzés szerves részét képezi (személyiséglélektan, általános pszichopatológia). Szóval olyan nagyon nem lehet e téren megvezetve, ha érti a szakmáját, arról nem is beszélve, hogy most már magyar nyelvű szakirodalom is van rendesen.
Visszatérve az alapvető kérdésedre: én a személyes motivációjáról kérdeznék, hogy mi vezette erre a pályára, kik voltak a szakmai példaképei és miért. Megkérdezném, mi volt az a kulcsélmény az életében, ami gyökeres változást hozott valamely életterületén és megkérdezném, hogy milyen kulcsfontosságú fejlődési lehetőséget lát arra vonatkozóan, hogy a pszichológia végre megküzdje azt a méltó helyet a tudományok között, ami nézetem szerint megilletné.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!