Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Tudnátok tannyán élni ha igazán szerettek valakit? F39
Ha megtaláltátok a lelki társatokat, kiköltöznétek hozzá? Ahol van minden, élelem, jószágok és haszonállatok, (tehén csirke, kecske, birka, ló) , kiskert, tartós élelmiszerek, víz, villany, teherautó, gáz be van kötve, de szomszéd az 2 km -es környéken nincs. Hetente 1x járnánk be bevásárolni a legközelebbi faluba.
Internet van.
Részben aranyos ötlet, de egyetemet akarok végezni, s utána egy stabil munkahelyre vágyok. Nem vagyok az a bulizos fajta, de szerintem ha az ember csak magára van utalva, akkor előbb- utobb másra fog vágyni. Szeretem a falusi életet, de kicsit távolinak tűnik az az "elszigeteltség".
18/L
Én nézegettem eladó tanyákat egy időben,de ez gyerekekkel kész tortúra lenne.Kb. átmennék sofőr kategóriába.
Talán ha idősebb leszek.Bár lehet akkor meg attól rettegnék ki veri rám az ajtót meg belém a kalapácsot,aztán fekszek napokig,hetekig,amíg rámlel valaki.
én nem mennék. nem akarok állatokat tartani, hogy aztán megöljem, nem csinálhatnék semmit kb, csak ha utaznék egy csomót érte, nem mehetnék el sehova, mert ki vigyáz az állataimra a nagy semmi közepén stb.
szerintem is hülyeség ez az önmagadra találás vagy mi. aki hülye az vidéken is hülye marad.
régen persze rá volt erre kényszerülve az ember, de nem élvezte. ma már annyi mindent lehet csinálni, annyi helyre lehet elutazni, lakni. nekem nagyon snassz lenne egy helyben lenni egész életemben.
a lelki társam pedig biztosan nem egy teljesen más értékrenddel, vágyakkal, célokkal rendelkező ember lenne. :D
Mind a kettő álláspontnak van létjogosultsága. Csak arra akartam rávilágítani, hogy annyira nem durva mint ahogy páran elképzelik. Pl ki kell dolgoznod a beled tanyán. igen persze, van munka, de ugyanúgy kidolgozod a beled a munkahelyeden a városban. utazás része is igaz, de lehet embert szerezni, hogy tartsa a frontot neked 3-7 napra. vissza a kőkorszakba. miért ? lehet áramot rendezni, ott a bekötés, aggregátor, napelem, szélkerék, vízkerék(ha van patak). mindent meg lehet oldani tanyán is, csak lehet, hogy másképpen oldanád meg mint városban. nem feltétlen lemondás. meggyőzni nyilván nem akarok senkit, csak nagyon túlélőkalandnak állítjátok ezt be.
30/f
"Pl ki kell dolgoznod a beled tanyán. igen persze, van munka, de ugyanúgy kidolgozod a beled a munkahelyeden a városban"
én hosszú életet akarok, ezért nem mindegy hogy hol dolgozom ki a belem.
Se tanyára, se New Yorkba nem költöznék senkiért.
A tanyasi élet az amúgy sem a vidéki romantikáról meg a természettel való kozmikus harmóniáról szól, hanem az egy kemény munka, amit én soha nem tanultam, ergo béna lennék benne. Nem erre képeztem magam az elmúlt években, nem akarok mindent a nulláról kezdeni. Amit az elmúlt években tanultam az kb. hasznavehetetlen lenne ott.
Aztán zavarna a távolság, hogy messze a bolt, az orvos, a posta, gyerekeknek ovi-isi, meg nagyon zavarna, hogy baj esetén a legközelebbi szomszéd is 6 km-re van. Veszélyben érezném magam. Az öreg napjaimat aztán pláne nem nehéz fizikai munkával akarom tölteni a semmi közepén kiszolgáltatva.
Azért itt jól látni, hogy az idekommentelők többsége minimum városi, de megkockáztatom lakótelepi, és életében ilyen helyen tartósan nem élt. Ezzel semmi baj nincs, de érzek sokaknál egy talán nem is olyan bújtatott lenézést, hogy "nem ezért tanultam", és ezt szeretném helyre tenni.
Állatorvosnak indultam, de máshogy hozta az élet. Az áotk-s volt évfolyamtársaim közül nem egy tanyára költözött, ló, marha, birka és egyéb nagyállattenyésztéssel foglalkoznak, mellette praktizálnak, és a környékbeli tanyákat, falvakat is ellátják. Egyikőjük sem csinálna mást. Ha maradtam volna a szakmában, biztos bevállalom, mert melós, de egyben óriási szabadságot is ad. Semmivel sem alacsonyabb rendűbb és rosszabb, mint a flasztert koptatni, és ha valaki szereti az állatokat, a természetet, akkor igenis minden napja szórakozás tud lenni. Nemcsak a mozi meg a plázázás tud kikapcsoló lenni.
De mondok mást, általános iskolai osztálytársam szintén tanyán lakott (és mégis városi iskolába járt, még csak hajnalban sem kellett érte kelnie), és több alkalommal voltunk gyerekként nálunk nagy csapatokban. Elképesztően élveztük, és nem semmi felelősséget kapott magára az ott nevelkedő két gyerek. Ezt sem gondolnám negatívumnak egyáltalán, főleg megnézve a szűkgatyás seprűfejű kis hülyegyerekeket, akik 16 évesen a számító előtt ülve várják, hogy anyuci hozza a pizzát meg a gyrost...
Az még nem jutott eszedbe, hogy az állatorvosinak egy induri-pinduri köze van az állattenyésztéshez, és pl. egy közigazgatást tanuló ember némi hátránnyal indul egy állatorvoshoz képest? Állatorvos meg a világon bárhol lehetsz, még egy tibeti faluban is szükség van rá, de más szakmák csak városban végezhetőek.
Nem lenézésből mondtam, hogy nem ezért tanultam, hanem mert tényleg nem állattenyésztést, birkanyírást, traktorvezetést, sajtkészítést és gyümölcsfametszést tanultam az elmúlt 15 évben. A gazdálkodás az nem úgy megy, hogy kimész a tanyára és hirtelen megszólal benned a vadon szava és rögtön takaros gazdasszony leszel, hanem ezt is meg kell tanulni. Tudod honnét tudom ezt? Apám földműves. Igaz nem tanyán élünk, de egy kicsit talán konyítok a vidéki élethez.
A nem is annyira burkolt lenézés pedig benned is ott van, hogy a városi az szerinted csak valami tápos hülyegyerek lehet. Nem értem, hogy a tanyasi élet az miért valami felsőbbrendű életforma, és aki nem kér belőle az miért lesz egyből éjjel-nappal budapesttel megvásárolható proli söpredék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!