Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Belemennétek egy olyan esküvőb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Belemennétek egy olyan esküvőbe, amit ti nem akartok csak azért, hogy a párotokat boldoggá tegyétek?

Figyelt kérdés

A párommal az esküvőnket szervezzük. Én nem szerettem volna csak kéttanús meghitt (esetleg külföldi-tengerparti) esküvőt. Ő ezzel ellentétben teljesen mást akar. Templomi, lagzis bulit. Nekem egyikhez sincs kedvem. De neki "ez az esküvő", "meg akarja osztani a családdal/barátokkal" stb stb. Egy ideig próbáltam alkalmazkodni hozzá, sok kompromisszumot tettem, belementem az egyháziba-lagziba, akkor ha nem lesz túl nagy. (kb 50fő) De mintha már ez sem lenne elég. Kezdem teljesen úgy érezni, hogy nekem semmi közöm sincs ehhez az esküvőhöz.

Próbáltam megbeszélni vele, mert eddig mindent sikerült, de most mintha meg sem hallana....

Már azon gondolkodtam, hogy visszalépek és megmondom maradjunk papír nélkül együtt, úgyis pont annyira fogom szeretni.

Vélemények? Tippek? Trükkök ? :)

2017. jan. 5. 15:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Írd le neki levélben, amit gondolsz. Add oda neki személyesen, és aztán beszéljétek meg.

Írd oda, hogy Te kéttanúsat akartál, de engedtél, mert szereted és belementél az 50 fősbe stb. De eddig tudsz engedni és vegyen figyelembe téged is.

A visszalépés kártyát ne lobogtasd meg szerintem, amíg nem durvul a helyzet.

Szerintem levél gyakran jó tud lenni.

2017. jan. 5. 15:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi az,hogy meg sem hallja? Ezek azért nem olyan kérdések amibe egyedül kellene döntenie!

Lehet,hogy hülye kérdés, de biztos,hogy csak az esküvő körülményei zavarnak és nem maga a házasságkötés ténye?

2017. jan. 5. 15:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt-van.

Én nőként kéttanúsat külföldön,ő falusi lagzit. Nos leültünk összeírtuk a költségeket és rájött, hogy nagyon sok lenne a lagzi, és nem jönne vissza.

Most van külföld lesz ketten vagy itthon aláírunk szülőkkel és aztán elutazunk.

Írjátok le szerintem ki mit akar és próbáljátok negbeszélni, mert az sem jó, ha te teljesesen feladod az álmod, és az sem, ha ő.

Lehet tartani pl tengerpartit ketten, aztán ha meg tudjátok oldani pl kerti partit (nálunk ez is számításba jön)

2017. jan. 5. 15:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg kompromisszum? Kulfoldon egy kettanus (az lenne az igazi eskuvo osszekotve esetleg a naszuttal), es utana a hazateres utan a templomi a nagy bulival meg a rokonokkal, baratokkal.
2017. jan. 5. 15:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

ÍGY biztosan nem mennék bele az esküvőbe, elvégre te sem csak egy kellék vagy ott, hanem legalább olyan fontos szereplő, mint a párod. De ha szerinte nem, akkor vesd fel neki, hogy akkor keressen hozzá másik vőlegényt (lefogadom, hogy ő menyasszony).

Az ilyen embernek nem az esküvő fontos, hanem a lakodalom.

Az esküvő egy polgári szertartás, kell hozzá két tanú, ti ketten, a hivatalos irataitok, és közös szándéknyilatkozat a megfelelő hivatalos személy előtt. Pont.

Minden más már csak a körítés, ami a külvilágnak szól.

Addig rendben van, hogy ezt a legtöbben meg akarják osztani a családdal és a legjobb barátokkal, elvégre örüljenek együtt a fiatal bár boldogságának, és ünnepeljenek.

Ennyi a lakodalom.

De amit mostanában egyesek lakodalom néven művelnek, az már elég rendesen túlmegy a józan ész határain, és pusztán pénzkidobás. Ez már nem a meghitt szertartás és a közös ünneplés a családtagokkal: egyszerű rongyrázás az ismerősök és a szomszédok előtt, hogy nekik erre is telik, és túl akarják licitálni a többieket.

Másrészt: ez az esemény elég fontos, jó esetben egy van ilyen ember életében, és azt szeretné, hogy tökéletes legyen. Na de álljon meg a nászmenet (sic), neked is ez az első, és remélhetőleg az utolsó esküvőd, akkor miért kéne alárendelni magad az ő akaratának, mint valami sokadik statiszta?!

Én azt is mondanám, hogy nem olyan buta dolog, ha te most a visszalépést fontolgatod. Elvégre nagyon nem ilyen az a feleség, akit a legtöbben egy életen át elképzelnek maguknak, és lehet, hogy az esküvő után ez csak rosszabb lesz. Nem ti lennétek az elsők, ahol kiderül, hogy a nő csak álarcot hordott, hogy férjhez tudjon menni, onnantól pedig teljesen kifordult magából, hogy úgy érezte, be van biztosítva.

Ha netán tévedtem, és egy hisztis vőlegény miatt írta ki a kérdést a menyasszony, akkor fejben kéretik ennek megfelelően értelmezni a szöveget. :)

2017. jan. 5. 15:29
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mind nagyon hasznos volt :) röviden igyekszem kommentálni.

1, nagyon szépen köszönöm, lehet kipróbálom. Tényleg jól hangzik.

2, úgy értettem, hogy ő annyira szeretné, hogy közben elengedi a füle mellett, hogy én mit akarok :) Eddig még semmiben nem volt ilyen, ezért érdekes ez nekem. Csak a templomi-lagzi része zavar. Nem érzem magam mélyen vallásosnak, így nekem az képmutatás lenne, a lagzi meg nem az én világom. Az életemet így is vele fogom leélni, az nem ijeszt meg 7 év után :)

3, Pontosan ez van nálunk is :) köszönöm, a leírás tényleg jó ötletnek hangzik.

4, igen, először ez a kompromisszum jött fel, de most már úgy látom ez sem elég. Először lett 20fő---majd 30...most már 50 sem lenne elég... :) remélem érted mire célzok.

5, hát akkor meglepődsz de én vagyok a menyasszony :) Azért nem egyszerű a kérdés nekem, mert ő is mindig megadja nekem amit szeretnék és én is neki, csak valahogy ebben nem sikerült (még eddig) összehangolnunk magunkat. Szerintem ez fontosabb neki, mint ahogy eleinte sejtettem és ezért lepődtem meg.

2017. jan. 5. 15:56
 7/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt ( én vagyok a feleség)- nekem a bensőséges, meghitt esküvő lett volna a cél. A férjem meg közölte, hogy ez nem rólunk szól, hanem a rokonok és barátok szórakozásáról, na meg a szüleink összetörnének, ha nem "rendes" esküvő lenne.

Nondtam, hogy ok, belemegyek, de vannak feltételeim, köztük az, hogy ha bem muszáj bem szeretnék túl sokat szerepelni. Ebben megegyeztünk. Megvolt az esküvő- életem legszebb napja, mert összeházasodtunk-de a lagzira nem könnyekig hatódva gondoltam vissza ( azt kvázi túléltem egy kis piával)

Szóval megértelek. Kössetek kompromisszumot.

Ha nagyon nagyon szereted ezt nem veheted el tőle, de lehetnek feltéreleid, nem kell hagyni, hogy mindent a párod döntsön el!

Viszont engedd őt ünnepelni a maga módján.

Nem szabad azért teljesen önzőnek lenni ( tapasztalat).

2017. jan. 5. 16:13
 8/12 anonim ***** válasza:
Jaj. Elnézést a helyesírási hibáért, ìgy telefonról picit átláthatatlan!
2017. jan. 5. 16:14
 9/12 anonim ***** válasza:

Amúgy ha a feltételeidet figyelmen kívül hagyja, mondhatod, hogy te ezt inkább nem akarod-de akkor ő mondja meg a násznépnek, hogy a saját hülyesége miatt nem lesz esküvő.

Tudom nem szép húzás, de a férjem úgy megijedt ( látta rajtam, hogy komolyan gondolom), hogy visszavett a show-csinálásból.

Na meg ki kell kötni: ennyi a keret,munden ami belefér oké, ami azon túl van nem oké. Ha 50 vendég az ne legyen két nap múlva száz, maximum 60 és akkor kompromisszzmot kötöttél.

2017. jan. 5. 16:19
 10/12 anonim ***** válasza:
Valami nalatok nem oke a kommunikacioval es a tisztelettel. Te irod a kerdest, es megis masrol sem szol, hogy a parod mit nem akar, mit akar, hogyan akarja, stb. Kompromisszum meg szoba se johet, mert onnan is 20, 30 ember...50 ember legyen stb. Ennek igy mi ertelme van? Tessek a sarkadra allni, es elmondani, hogy te mit es hogyan kepzelsz, es hogyan tudnatok kozelebb hozni egymashoz az elkepzeleseiteket. Es ennek nem az a jelentese, hogy te hogyan engedsz es engedsz a pasid meg a csaladjanak igenyei szerint.
2017. jan. 5. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!