Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan tudod, hogy megtaláltad életed szerelmét?
a nagy "Ő"-t ,a gyermekeid édesapját/édesanyját, azt akit nem csak életed végéig tudnál elviselni, hanem ha kéne akkor az örökkévalóságig. Honnan tudod,hogy Ő az?Akire beton biztosan, száz százalékosan alapozhatod a jövődet és fordítva. Vélemények,tapasztalatok? Mikor mondhatjuk azt,hogy egy kapcsolat ellaposodott,elromlott,már nem létezik benne a Szerelem? Mikor kell túllépni, vagy kilépni?
Egy kíváncsi, (naiv) 20 éves lány :)
Én az elején is éreztem, hogy ez más, de így visszagondolva, az ember az elején mindig ezt érzi :)
Tulajdonképpen el kellett telnie pár évnek. Már a 7. évet tapossuk, és még mindig harmóniában, szeretetben és boldogságban vagyunk együtt. Bármikor tudunk miről beszélgetni, mindent együtt akarunk csinálni, nincsenek konfliktusok, illetve, amik vannak, azok is max percekig maradnak életben...
Szóval szerintem ezt sokkal inkább az idő tudja eldönteni, mert egy kapcsolat elején, a lila ködfelhőben mindig az adott ember tűnik a nagy Ő-nek. A valóság csak később jön.
Már első alkalommal úgy beszélgettünk, mint akik ezer éve ismerik egymást. Fél óra múlva tudtam, ő az aki nekem kell.
Ilyet előtte és azóta sem éreztem más iránt. Működik is évtizedek óta.
Azt, hogy életed nagy szerelmét megtaláltad-e, valóban csak az eltelt évtizedek mutatják. De az messze nem igaz, hogy veszekedés nélkül kell eltelnie. Ha nincsenek ellentétek, nincsenek horzsolódások, ha mindig mindenben egyetért a két ember, hamar unalmassá válik a legszebb szerelem is. Az ember változik. Akár tetszik, akár nem, akár elfogadjuk, akár nem, változunk. Ha két ember szerelemben él, ez a változás közel egy irányban fog történni. Nagyon fontos, hogy a szerelmet ápolni kell. Ehhez viszont nagyon fontos az, hogy fiatalkorban átessen néhány tűzkeresztségen. Szerelmeken, reményeken, csalódásokon, fájdalmakon. Ezek szükségesek a lelki megéréshez. Mint ahogy a gyermek a játék során tanulja a felnőttek életét. Ha ez kimarad, előbb-utóbb megsínyli.
És még valamit tudnod kell; a szerelem elmúlik. Mármint az igazi, mindent elborító, lángoló szerelem. A helyét jó esetben egy másik érzelem foglalja el, amit jobb szó hiányában szintén szerelemnek hívunk. De ez már a révbe ért emberek boldog szerelme. A győztesek szerelme. És ez az, amit ápolni kell! Nincs hátradőlés, nincs lazsa! Oda kell figyelni a másikra, és vele kell lennünk az élet minden területén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!