Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak?! Elutazzak Pestre a barátom miatt úgy, hogy másnap zh-t írok?
Most lett kész az új lakása, holnap lenne egy nagy lakásavató buli. Viszont én nem tudok menni, mert hétfőn 8-tól zh-t írok, az egyik legkeményebb tárgyamból. Ezen a jegyen múlik, hogy mehetek-e hamarabb szóbeli vizsgára, vagy marad az írásbeli. És szeretném a szóbelit, mert többen mondták, hogy ott sokkal elnézőbbek, könnyebb megszerezni a kettest. Konkrétan 2 hete éjjel-nappal ezt tanulom és mondtam, hogy én így nem tudok elmenni a bulira (Szegeden tanulok). Ezen most összevesztünk, hogy nekem mindig fontosabb az egyetem és hogy van pótzh, menjek el arra... Igen, majd december közepén, a szóbeli vizsgák előtt 3 nappal.
Ráadásul jó, hogy fontos az egyetem, mikor anyáéknak ez havonta 3-400 ezer forint
Hát, én nem fizetnék ennyit a gyerekem lakhatására.
Én is együtt életem még két másik csajjal, így havi max. 80 000 volt mindennel együtt (plusz kaja).
"A lakás 170+közös költség és rezsi. "
Mekkora az a lakás?
Amúgy ne menj. Az iskola fontosabb.
Általában azért nem ilyen a barátom, csak kicsit akaratos...
Most szerintem nem a lakás a lényeg. :D
Egyedül lakok, közel az egyetemhez, belső részen. Plusz nekem fontos volt az is, hogy ne egy 10-20 éves helyre költözzek be. Úgy van, hogy van a nappali+étkező, a hálószobám, amiből nyílik a fürdőszoba. Van még a konyha, előszoba és a bejárat mellett egy wc kézmosóval.
Zh-ra menj! Én is követtem már el olyan hibát, hogy a pasim fontosabb volt mint a suli, elmentem vele ide-oda, mondván úgy is van pótvizsga.
De a fenéket is, ha a pasim szeret akkor megvár, megérti és támogat benne... leszel még eleget abban a lakásban, felavathatjátok együtt is, de inkább pihend ki magad a zh előtt, aludj egy nagyot, rakd rendbe magad fejbe és ne bulizd szét magad előtte való éjjel és ne 3 óra alvás után ess be vizsgázni (ezt is tapasztalatból mondom mert nem biztos, hogy jó vége lesz ha annyira fontos és kemény ez a tárgy)
"Utolsó, tisztában vagy te a mai árakkal?!"
Inkább az a kérdés, hogy te tisztában vagy-e, hogy nem az egyetem kerül ennyibe a szüleidnek, hanem a te luxus életviteled.
Családon belül az elmúlt fél évben két lakást is sikerült kiadnunk Budapesten, az egyik most lett nulláról gyönyörűen felújítva, hatvan négyzetméteres kétszobás lakás, budai oldalon, tökéletes helyen, metróvonal mellett 110-ért ment el. Egy másik, szintén 2 éve felújított, gépesített lakás 90-ért. Ezeket felnőtt, saját keresettel rendelkező párok vették ki.
170-ért már Pesten is dizájn vagy stúdiólakásokat lehet már kapni. Szegeden 170-ért minimum egy palotát kell bérelned ehhez.
Autó meg minek egy egyetemistának?
Oké, hogy elvárod, hogy a feneked alá tolják a havi 400ezret, de akkor ne az egyetemre kend, mert annak semmi köze hozzá.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: vizsgázni menj inkább, de aztán ha ráérsz, kárpótold a barátodat valami közös programmal.
"Úgy van, hogy van a nappali+étkező, a hálószobám, amiből nyílik a fürdőszoba"
És ezt a 3 szobás lakást egyedül bérled? Takarítónő nem jár véletlenül? :D
Egyértelmű: a zh fontosabb! Ráadásul ha ezt a pasid nem érti meg akkor elgondolkodtató,hogy majd mennyire értetek egyet bármiben is.
Én egy zh-t író srác anyja vagyok, akinek a barátnője is zh-t ír... Sosem kérdés,tekintettel vannak arra ha a másiknak tanulnia kell. Most ez a legfontosabb, lakásavató buli lehet máskor is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!