Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet, hogy skizofrén a barátom? Mit kell tudni róluk? Főbb ismertető jelei? Kell tartani tőlük?
Nem tudom, én rendszeresen megbeszèlem magammal a napi teendőimet. :D sőt, a macskáimmal is meg szoktam tárgyalni, ők mèg "válaszolnak" is. :D
Mindenesetre legközelebb mondd meg neki, hogy hallottad, hogy beszèlt és kérdezz rá hogy kivel! :)
Ez már nekem fáj...😢
Ő is ember.Mindenkinek van valami hibája.
Bántott téged?Nem.
Bántott mást? Valózíbűleg nem.
Úgylátom,hogy a barátod próbálja titkolni a furcsa dolgait.Vajon miért? Mert nem akarja,hogy elveszítsen téged.Miért kell mindjárt arra biztatni a kérdezőt,hogy hagyja a fenébe?! A szeretet azt jelenti,hogy valakit önzetlenül,a hibáival elfogadva szeretsz.A fiam skizofréniával lett pár hete diagnosztizálva.Normális,boldog,életvidám,szerető gyerek volt.Kezdett furcsán viselkedni.
* Magában beszélt.Ezt úgy,hogy hangosan gondolkozott.Néha felkiáltott és olyanokat mondott,hogy hagyjatok már békén.
* Este nem aludt.Mint utólag kiderült esténként durva pszichózisai voltak.
* Egész nap álmos volt.
* Romlottak a jegyei a suliba.
* Távolodott el a szociális élettől.
* Sokszor mondott olyanokat,hogy pld.:
Én:Mit csinálsz egész nap a szobába?
Ő:Nézd meg a kamerán amit a szobámba tettetek!
* Azt hitte a gondolatait mindenki hallja (szétsugározza).
* Nehezen fogott fel dolgokat.A tanulása egyrészt ezért us romlott.
* Robotszerű,furcsa (néha) volt a mozgása.
* A pszichológus szerint voltak bizarr téveszméi amiket titkol előttünk.
* A barátai akikkel lógott azt mondták,hogy ritkán,de egyre gyakrabbsn volt olyan,hogy egyik pillanatról a másikra nem tudta hol van,ki ő,de ha vártak egy kicsit és oda hívták hozzá a legjobb barátját akkor róla eszébe jutott minden.
Remélem tudtam segíteni.Ha ezeket vennéd észre a párodon kérj segítséget (orvos).
Kérdezz a haverjaitól dolgokat amiket mostanság vettek észre rajta.
Ha még van kérdésed nyugodtan írhatsz privátot.Semmikép se hadd el! Hidd el a fiam szedi a kedvünkért (remélem) a bogyókat és mára már tünetmentes.
Majd írd meg mit csináltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!