Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Lehet, hogy skizofrén a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet, hogy skizofrén a barátom? Mit kell tudni róluk? Főbb ismertető jelei? Kell tartani tőlük?

Figyelt kérdés
Két hónapja ismertem meg a mostani barátomat, aki 31 éves.Több embertől is hallottam, hogy elég fura, gyermeteg, utánozza az állathangokat, és magában beszél..Próbáltam elvonatkoztatni a pletykáktól, mert velem nagyon kedves, tájékozott, sok mindent tanulok tőle, de a furcsaságait én is észlelem.Valamelyik nap a fürdőben készülődött, és valóban beszélt magában..úgy kell elképzelni, mintha telefonált volna valakivel.Amikor rákérdeztem, azt mondta , nem hívta senki.Elég ijesztő.Szerintetek? Nagyon szeretem, szeretnék többet tudni erről az esetleges betegségről.
2016. okt. 23. 11:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, én rendszeresen megbeszèlem magammal a napi teendőimet. :D sőt, a macskáimmal is meg szoktam tárgyalni, ők mèg "válaszolnak" is. :D

Mindenesetre legközelebb mondd meg neki, hogy hallottad, hogy beszèlt és kérdezz rá hogy kivel! :)

2016. okt. 23. 15:42
 12/13 anonim ***** válasza:
Áh, ez még semmiség! Ráadásul a skizofrén szót teljesen hibásan használjuk. Lehet, picit tudathasadásos, de az nem egy ilyen magában beszélés folytán derül ki. Az biztos, ha skizofrén lenne, már fosnál tőle!
2016. okt. 23. 23:00
 13/13 anonim válasza:

Ez már nekem fáj...😢

Ő is ember.Mindenkinek van valami hibája.

Bántott téged?Nem.

Bántott mást? Valózíbűleg nem.

Úgylátom,hogy a barátod próbálja titkolni a furcsa dolgait.Vajon miért? Mert nem akarja,hogy elveszítsen téged.Miért kell mindjárt arra biztatni a kérdezőt,hogy hagyja a fenébe?! A szeretet azt jelenti,hogy valakit önzetlenül,a hibáival elfogadva szeretsz.A fiam skizofréniával lett pár hete diagnosztizálva.Normális,boldog,életvidám,szerető gyerek volt.Kezdett furcsán viselkedni.

* Magában beszélt.Ezt úgy,hogy hangosan gondolkozott.Néha felkiáltott és olyanokat mondott,hogy hagyjatok már békén.

* Este nem aludt.Mint utólag kiderült esténként durva pszichózisai voltak.

* Egész nap álmos volt.

* Romlottak a jegyei a suliba.

* Távolodott el a szociális élettől.

* Sokszor mondott olyanokat,hogy pld.:

Én:Mit csinálsz egész nap a szobába?

Ő:Nézd meg a kamerán amit a szobámba tettetek!

* Azt hitte a gondolatait mindenki hallja (szétsugározza).

* Nehezen fogott fel dolgokat.A tanulása egyrészt ezért us romlott.

* Robotszerű,furcsa (néha) volt a mozgása.

* A pszichológus szerint voltak bizarr téveszméi amiket titkol előttünk.

* A barátai akikkel lógott azt mondták,hogy ritkán,de egyre gyakrabbsn volt olyan,hogy egyik pillanatról a másikra nem tudta hol van,ki ő,de ha vártak egy kicsit és oda hívták hozzá a legjobb barátját akkor róla eszébe jutott minden.

Remélem tudtam segíteni.Ha ezeket vennéd észre a párodon kérj segítséget (orvos).

Kérdezz a haverjaitól dolgokat amiket mostanság vettek észre rajta.

Ha még van kérdésed nyugodtan írhatsz privátot.Semmikép se hadd el! Hidd el a fiam szedi a kedvünkért (remélem) a bogyókat és mára már tünetmentes.

Majd írd meg mit csináltál.

2018. máj. 12. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!