Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet, hogy skizofrén a barátom? Mit kell tudni róluk? Főbb ismertető jelei? Kell tartani tőlük?
Amúgy tényleg vannak olyan pasik akik ha csinálnak valamit (pl szerelnek vagy ilyesmi) akkor magukban beszelnek. :) En is eszrevettem már.
Ez nem feltetlenul skizofrenia.
2es vagyok. Amúgy az előnyök...intelligens társaság, értem a "másikat", nincs vita, szeretem/tisztelem a "beszélgetőpartnerem", nem vágunk egymás szavába stb. Ha ezért hülyének nézik az embert, az még mindig elég kis ár nem ?
Há' de. :D
A skizofréniát sokan azzal azonosítják, hogy az illető magában beszél, de ez egyáltalán nem mérvadó. Amikor egyedül vagyok itthon, én is gyakran beszélek magamban, szidom magam, ha valamit rosszul csinálok, vagy kommentálom, hogy épp mit csinálok, például ilyeneket mondok, hogy "jaj, de hülye vagyok, hogy ezt elfelejtettem", vagy "na, akkor lássunk neki a mosogatásnak". Ettől még senki nem lesz skizofrén.
A skizofrén betegek általában azért beszélnek magukban, mert hallucinálnak, nem létező hangokat hallanak, amikre válaszolnak. Könnyen eldönthető, ha például ketten vagytok, és ő akkor is egy képzeletbeli párbeszédet folytat, olyan dolgot mond, aminek semmi köze nincs az adott beszélgetéshez, akkor elképzelhető, hogy hallucinál. Ezen kívül a skizofréniának vannak más tünetei is, furcsa mozgás, furcsa öltözködés, megjelenés, testi elhanyagoltság, de főként a gondolkodás zavara jellemző. Fura, bizarr gondolatok, például üldözik, követik, megfigyelik, mérgezik az ételét, elvitték a marslakók, lehallgató készüléket szereltek a telefonjába.
Abban semmi ijesztőt nem látok, ha valaki a fürdőszobában magában motyog. Ha legközelebb ilyet tapasztalsz, akkor nyugodtan kérdezz rá, hogy hallottam a hangodat, kivel beszéltél, ha nem telefonáltál?
"Tu-tu-tu-tu-tu (háttérzaj( Mert ne feledjük kedves Elvtársak! Csakis akkor tartható fent a rend, ha mindnki egyformán viselkedik, aki pedig kicsit is furcsa, azt internálótáborba kell szállítani és megjavítani. Él-jen él-jen Le-nin Le-nin"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!