Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Járnátok egy skizofrén emberrel?
Csúnya dolog tőlem, de nem.
Nem érezném magam biztonságban mellette, és az öröklődés is aggasztana. Ez van. Van, aki szakállas pasival nem kezd, van, aki magassal, nekem nagyon sok minden mindegy, de egyes mentális és testi betegségek kizáró okok nálam.
Biztos van olyan skizofrén, aki nem szorul gyógyszerre, én eddig olyan 4-5 ezret ismertem, ők mind gyógyszerre szorultak. Sajnos, ez a betegség azzal jár, hogy a páciensnek nincs betegségbelátása, ő nem érzi, hogy gyógykezelésre szorul, de ezt a környezete nagyon megszenvedi. Ha már skizofréniáról beszélünk, akkor a kérdésednél maradva inkább választanék olyat, aki elfogadja a gyógykezelést, mint aki olyan skizofrén, aki nem szed gyógyszert, mert szerinte nem szorul rá. Persze kérdés, hogy ezt a rászorultságot orvos állapította meg, vagy az illető maga döntött így.
Az öröklődés kérdése a mai napig nincs 100%-osan tisztázva, nem tudni, hogy valóban a genetika okozza-e, vagy a kora gyerekkori traumák. Egy skizofrén anyának lehet skizofrén gyereke azért, mert örökölte, de lehet azért is mert, mert az anya a betegsége miatt nem tudta jól szocializálni (szeretni) a gyermekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!