Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Lehet szerelem szex nélkül?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet szerelem szex nélkül?

Figyelt kérdés

Párommal nincs meg a kémia. Nagyon nem, havonta, félévente van köztünk olyan dolog. De mégis nagyon boldogok vagyunk együtt. Egyedül ez a baj. Mindketten érezzük, hogy itt valami nem stimmel (egyedül emiatt van néha probléma, és kérdőjelezzük meg a kapcsolatunkat).

De tényleg úgy érezzük, hogy ez pedig szerelem. És szeretjük egymást. Vonzódunk is egymáshoz, különben nem lennénk együtt. De mintha az érzelmek fontosabbak lennének. De nem tudom, tudjuk, hogy ez nem normális. (De biológiai, orvosi probléma nincs)

2016. ápr. 23. 22:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ha mindketten ugyanazt érzitek akkor ez egyáltalán nem gond.
2016. ápr. 23. 22:16
 2/15 anonim ***** válasza:
46%
Nekem most lett vege egy hasonlo kapcsolatomnak, meg mindig szeretjuk egymast, talalkozunk is de mar kulon koltoztunk. Neha mar most sajnalom az igy eltoltott eveket, habar jol megvoltunk es meg mindig nagyon szeretem ot, nem is kivanok mas not de tudom h igy nem mehet tovabb kesobb nagyon megbannank. Mellette ugy ereztem nem tudom megelni a ferfiassagom, mikozben o keptelen volt megelni mellettem a noiesseget. Ez mar testi tuneteket is okozott, amikrol nem is gondoltuk h barmi koze lehet ehhez es most hogy kulonvaltunk mintha elvagtak volna a tuneteket mindkettonknel. A szerelem es a szex ket kulon dolog megis elobbi nem tud eletben maradni az utobbi nelkul hosszabb tavon. Ha ez van nincs mit tenni, de nagyon jo baratoknak meg mindig meg lehet maradni.
2016. ápr. 23. 22:45
 3/15 anonim ***** válasza:
60 éves kor felett ez normális.
2016. ápr. 23. 22:50
 4/15 A kérdező kommentje:

Második kommentelő: És ha mégis szereted? Mert nálunk is ugyanez a helyzet. Szeretjük egymást, de tudjuk, hogy így nem mehet tovább. És vajon mással jobb lenne? (valószínű)

De nem tudjuk. Mert szeretjük egymást, és mivel alapból, ha ez nem lenne minden problémánk megoldódna, és akik annyira szeretik egymást mint mi, szerintünk nem lenne jó ennek véget vetni. De már nem tudjuk mit tehetnénk.

2016. ápr. 23. 23:10
 5/15 anonim ***** válasza:
Menjetek el szexuálpszichológushoz.
2016. ápr. 23. 23:26
 6/15 anonim ***** válasza:
Mit éreztek ezzel kapcsolatban? Nektek ez így effektíve rossz és nem tudnátok lemondani a gazdag szexuális életről a kölcsönös szeretet kedvéért? Mert ha csak annyi a probléma, hogy a társadalom szemében ez abnormális, és ti egyébként teljesen boldogok vagytok, akkor baromság lenne szakítani.
2016. ápr. 24. 00:32
 7/15 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy ti érzitek e ,hogy egyébként többre vágynátok, vagy csak a társadalmi elvárások miatt gondoljátok úgy, hogy több kellene.

Ez egy nagyon változó és egyéni dolog, mindenkinek más igénye van. Van akinek napi 1 sem lenne elég, van akinek elég a heti 1, van akinek a havi 1.. Nem az a fontos, hogy mit gondolnak mások, hanem, hogy ti hogyan érzitek magatokat. Szóval, ha úgy van, hogy ez igy megfelel és boldogok vagytok egymással, akkor hülyeség lenne emiatt eldobni a kapcsolatot. Ha meg nem, akkor előbb próbáljátok megoldani, akár szexuálpszichológushoz menjetek el és lehet, hogy lehetne javitani a dolgokon.

2016. ápr. 24. 08:58
 8/15 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat!

Másodszor pedig, igazából nagy a stressz emiatt. Mert felmerülnek a kérdések. Vajon mással máshogy lenne? Vajon miért van ez? Vajon velem/vele van a baj? Meg alapból az, hogy a társadalomban ez kb. nem elfogadott, és ez is bennünk van, hogy nem normális, és nyomaszt az egész. De megoldani meg nem tudjuk.

2016. ápr. 24. 09:18
 9/15 anonim ***** válasza:

Ez egy nehéz kérdés, ezért egy idézetet hoztam nektek. És a másodiknak is. Mert nem azért nincs már testi tünet, mert szétmentetek. Hanem azért mert annyira belelohaltátok egymást abba, hogy szex nélkül semmi sem megy, hogy a végén valóban nem ment már semmi. Valójában meg lehet sose találtok olyat mint a másik, ellenben elmondhatjátok, hogy szexeltetek mással. Íme az idézet:

""Az első fellángolás után megcincál bennünket az élet, jönnek a természetes csalódások. Átélem, hogy lehet, hogy nem vagy az igazi. 2,5 éven belül biztosan. Két irányba indulhatunk:

– Rájövök, hogy nekem kéne az igazinak lenni számodra. Ezért elkezdek azon dolgozni, hogy neked az igazi lehessek, és rájövök, hogy még mennyi mindenben lehetne fejlődnöm, hogy te önfeledten azt mondhasd: „Hááá, tényleg te vagy az igazi!”

Ekkor nem azt mondom, hogy változnod kell, hogy az igazi legyél”, hanem komolyan veszem, hogy azt mondtad: “Te vagy nekem az igazi.”

Hűha! Akkor nincs időm kritizálni téged és lesni, hogy befizetted-e a csekket, mert rengeteg dolgom lett.

Ez lehet az egyik irány: az életemet elkezdem arra tenni, hogy hogyan tudnék neked az igazi lenni. Nem is rossz életprogram!

– A másik irány, hogy erőfeszítést teszek arra, hogy téged igazinak lássalak. Dolgozom azon, hogy felfedezzem nap mint nap után, hogy te vagy az igazi.

Néha ez nagyon nehéz, mert kócos vagy. Kócos vagy, csipás, hiába. Létezik olyan, hogy csipás igazi. Van ilyen. Csipás igazi.

Van olyan, hogy már megnőtt a kis lábad ujja körme, s akkor éppen levágod.

Akkor is te vagy az igazi.

Elrontottad az ebédet – akkor is.

Undok vagy – akkor is. Ez komoly munka.

Erich Fromm azt mondja: a legtöbb ember azt gondolja, tud ő szeretni, csak meg kell hozzá találni az igazit. A helyzet pont fordítva van. Van rengeteg igazi, csak szeretni nem tudunk még elég jól.

Tehát nem az igazi megtalálásába kell a legtöbb energiát fektetni, hanem abba, hogy megtanuljunk szeretni."

2016. ápr. 24. 09:42
 10/15 anonim ***** válasza:

Akkor mégsem vagytok olyan nagyon boldogok, ha ez problémát jelent. Ha kérdések gyötörnek benneteket, és magatok se tudjátok, hogy rendben van-e ez így.

A helyetekben nem várnék ezzel, hanem felkeresnék egy szexuálpszichológust, és/vagy párterapeutát. Elképzelhető, hogy valamilyen sérülések vannak bennetek a szexualitás terén (neveltetés, rossz élmények, stb).

2016. ápr. 24. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!