Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kapcsolatodban te miben alkuszol meg?

Én megtaláltam azt, aki számomra tökéletes párom lehetne, de tudomásul veszem, hogy ha együtt is kell lennünk, várnom kell, mert nem jó időben találkoztunk, egyébként ismerjük egymást személyesen egy ideje, és jóban vagyunk, ha jókor találkoztunk volna, már rég egy pár lennénk (nem társkeresési céllal ismertük meg egymást, hanem semleges közegből, így egyikünk sem viselt álarcot).
Nem alkuszom. A családomban akik eddig megalkudtak, nem lett igazán jó vége. Én ezt nem viszem tovább. Vagy lesz lehetőségem a számomra legmegfelelőbb társsal lenni, vagy nem lesz párkapcsolatom (2 már volt, de egyikükkel sem voltunk összeillők, ők léptek le).
Nincs tökéletes ember, de mindenki számára megvan a számára legtökéletesebb társ, akivel a maguk tökéletlenségeivel mégiscsak tökéletesen összeillenek.

Életem első olyan kapcsolatában vagyok most az elmúlt pár évben, amiben úgy érzem, nem alkuszom meg semmiben.
A vőlegényem sokak számára valószínűleg nem lenne tökéletes társ (pl. igényli a személyes teret, szabadságot, külön időtöltést, szeret ugratni és csipkelődni, nem romantikus típus egyáltalán stb.) de mivel én pont ugyanilyen típus vagyok és azonosak az igényeink, jövőre vonatkozó vágyaink, világképünk, stb. így nálunk megtalálta a zsák a foltját :)
Nem bánom a korábbi kapcsolataim, hiába nem működtek hosszú távon, rengeteget tanultam magamról, az igényeimről, a kapcsolatok dinamikájáról.. Aztán az is nagyon jót tett, hogy egyedül voltam pár évig egy nagy kapcsolati kudarc után, megtanultam boldognak és függetlennek lenni, megszerettem magam, vállalni mertem azokat az igényeket, amikből nem adnék már lejjebb, amikben nem alkudnék meg.. Kompromisszumra természetesen képes és hajlandó vagyok, de nem az alapvető, igazán fontos dolgokban. Már nem :)
Hosszú út vezett eddig a kapcsolatig, de ha nem lett volna, nem hiszem, hogy így megtaláltuk volna egymást.

Mi az hogy megalkuszik? Ezt nem tudom értelmezni a szerelem/szeretet vonalon. Aki megalkuszik, mindegy milyen értelemben...az baromira nem szereti a másikat. Ha szeretné, nem érezné megalkuvásnak...sem azt, ha nem pont olyan külsőre,mint az álmaiban szereplő tökéletes társ..sem a tulajdonságai vagy a természetét tekintően. Senki sem tökéletes! Ilyen ember nincs! Nem létezik a valóságban.
Megalkuvónak azt mondanám, aki csak azért van együtt valakivel,mert mondjuk a sok a pénze.........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!