Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy emiatt ér véget?
1 éve vagyunk együtt. Mindkettőnknek van egy kislánya. A kapcsolatban minden rendben minden téren. Ennek ellenére kitalálta, hogy legyen vége, mert nincs elég idő egymásra, annyi, amennyit szeretne. A helyzet a következő: mindketten dolgozunk, hétköznapokon hatnál előbb nem érünk haza. A kislányom nyolckor alszik, szó nélkül, okosan teszi, ami azt jelenti, hogy utána 2-3 szabad óránk van kettesben. Szerinte az a napi plusz egy óra is sokat számítana.. Ezen felül a gyerek szerdánként az apukájánál alszik, ami heti egy szabad napot jelent a kéthetente hétvégi láthatások mellett (péntek délután - vasárnap estig). Én azt gondolom, hogy nagyon sok párkapcsolat fél karját adná ennyi együtt töltött időért vagy akárcsak a feléért, azonban ő derült égből villámcsapás kitalálta, hogy ez nem elég. Állítólag túlságosan is szeret..
Nem vagyok már naiv csitri, komoly válaszokat szeretnék.
Pár év, és a gyerekek felnőnek. Egy felnőtt ember tud várni türelemmel, ha fontos a másik. Nem tudom miért mond ilyeneket. Ezzel gondolom totál elbizonytalanít, és elkeserít. Így nem lehet megbízni benne, akkor pedig hamisan cseng, hogy túlságosan szeret.
Nekem - ne haragudj, de nagyon sántít az egész, mert ha valakivel szeretek lenni, akkor eszem ágában nincs kifelé nézni. Talán hiányai vannak, és emiatt bizonytalanodott el. Nőknek is van ilyen, nem kell azért megvetni, mert férfiból van.
Én csak azt tudom, hogy nekem már az is ajándék, ha ráírhatok arra, akit szeretek, és tudom, hogy jól van.
Ezt mondom én is. "Hiányzol", és közben meg eldoblak, mert nincs egymásra időnk?! Ez nem frankó... Picit az is benne van, hogy észrevétlenül rád tolja a felelősséget, mintha ez a te hibád lenne, és neked kéne megoldást találni erre. A családi gondok azok tudják nyomasztani az embert, az tuti. De ettől még nem bántom meg azt, akit szeretek. Lehet, hogy dühös erre a helyzetre, de ezért kéne őszintén beszélni. Előfordulhat, hogy belül szégyelli magát, vagy nem mer bevallani dolgokat, és ezért hárít így.
Kitartó vagy, hogy bevállalod ezeket a dolgokat így vele, de ne okold magad olyan miatt, ami nem a te hibád.
Szerintem erre a helyzetre nem nagyon szükséges megoldást keresni, mert igazából helyzet sincs. Felnőtt emberek vagyunk, dolgozunk, tele vagyunk teendőkkel, nem pont az a napi 1-2 óra a kérdéses, amit a gyerekemmel "kell" tölteni. Eddig nem volt ezzel probléma, jól kijönnek, százszor normálisabban viselkedett a gyerekkel, mint ahogy azt a tulajdon apja tette. Abszolút nem tűnt fel, hogy gond lenne ezzel, pedig elhihetitek, hogy anyaként árgus szemekkel figyeltem, hogy ezzel ne legyen gond. De mindent szuperül vett.
Abszolút nem igaz, hogy nincs időnk egymásra. Én nem hiszem, hogy más kapcsolatokban ennél több idő lenne akár van gyerek akár nincs. Persze az ember mindig csak több és több időt szeretne azzal tölteni, akit szeret, én is így vagyok ezzel, sosem elég az időből, de nem dobom el, mert napi egy órával kevesebb, mint gondolnám... egy olyan kapcsolatot, ami amúgy működik és jó
Szerintem üljetek be valahova beszélgetni kettesben 1-2 héten belül és kérdezz rá, hogy mi a helyzet a gyerekével, a gyereke anyjával, a családdal, saját magával, van-e ideje magára, nyugalma stb.
Könnyen lehet, hogy valami sokk érte a háttérben és ezért ijedt meg valamitől, vagy szüksége van arra, hogy a gyerek, a munka és a párja mellett legyen valami "saját élete" is, legyen szó baráti sörözésekről vagy sportolásról.
Simán elképzelhető, hogy vannak ilyen vágyai és mindeközben úgy érzi, hogy sehol sem teljesít elég jól - márpedig a gyerek iránt van a legnagyobb felelőssége, így téged tud kitenni a képből. Ez persze neki nem jó (és neked sem), de nem tud jobb megoldást.
Ha ez a probléma, akkor kell neki időt hagyni magára és meg kell erősíteni abban, hogy nagyon is jól csinálja, amit csinál és ne legyenek magával szemben túlzó elvárásai.
Én a magam 27 évével még nem vagyok ilyen helyzetben, de tudom, hogy egy elvált apa szerepében én is maximalista lennék magammal szemben. És ha a jelenlegi élethelyzetemet és problémáimat hozzáadom egy gyerek neveléséhez, akkor lehet, hogy én is annyira ki lennék csinálva, hogy ilyenkor a "ha nem érzed jól magad, Változtass valamit" szabály mentén próbálnék lépni.
Megjegyzem, a jelenlegi életemben is az az egyik nagy kérdés, hogy ha nem érzem jól magamat, akkor a barátnőmmel való szakítás-e a megfelelő lépés, a megfelelő változtatás. Pedig nem pokoli rossz, sőt, csak vannak dolgok, amikor nem okék, és összességében véve nem tudom, hogy mit mi okoz, csak látom, hogy mindent egybevetve szarul vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!