Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelmi háromszög. Mit tegyek? Többi lent.
Elég érdekes helyzetbe került az életem úgy két éve.
Amikor a párom terhes volt nekem kialakult egy viszonyom a kolléga nőmmel kb két évig tartott a kapcsolat kettőnk között és szerelem is lett belőle.
Két év után döntés elé állított h vagy elhagyom a családom és vele leszek vagy kénytelen lesz tovább lépni.
Nem szeretem már a jelenlegi párom, de a kisgyerekem nem tudtam volna elhagyni egy nő miatt sem. Így a gyermekem anyja mellett döntöttem. Ez kb 2 hónapja történt azóta nem is beszéltem a "szeretőmmel", de iszonyatosan hiányzik és úgy érzem, hogy nélküle nem lehetek igazán boldog. Ti mit, tennétek vagy tettetek volna?
Szeretem ezt az oldalt, amikor mindenki erkölcsi magaslatról osztja az igét. Közben fogalmuk sincs róla, hogy létezik olyan szerelem, amikor minden erkölcs, minden emberi elvárás megbicsaklik. Mindenki hallott már olyat, hogy XY megbolondult, és csapot-papot hátrahagyva megszökött a bérszámfejtő Gizikével. Vagy a példás családanya lelép a szomszéd Jóskával. Pedig olyan szépen éltek! Álompár voltak! Mindenki hallott már ilyet, és minden 30-on aluli tudja, hogy ez bárkivel előfordulhat, de vele nem fog. Aztán az élet másképp gondolja, és bekavar egy szép kis szerelmet. Aztán az illető csak les, mint a süket disznó a búzában.
Írj privit, kérdező, beszéljük meg ezt a dolgot.
Most már ugye látod, hogy hazugsággal nem mész semmire. Mindkettőt sikerült átvágni, ezek után még csoda, hogy két szék közül nem a pad alá estél.
Szó sincs itt arról, hogy maga a megtestesült erkölcs lennék, ki tudja, előttem mi áll. De kérdező: elvileg érett, felnőtt férfi vagy, gondolom a 30-as éveidben, és nem hiszem el, hogy nem tudtál parancsolni sem odalent, sem a szívednek, sem az eszednek. Értem, hogy fontos a család (mondjuk érdekes), de akkor legalább gondoltad volna át rendesen a döntést, aztán mentél volna inkább a szeretővel. A szeretőt sem értem: a feleségedet csaltad vele, utána még neki is hazudtál, így hol van a bizalom? Erre ő tudna veled kapcsolatot építeni?
Te is tudod, hogy elrontottad, de most már ideje lenne érett, higgadt és logikus módon leülnöd saját magaddal egy kis elmélkedésre, hogy többet már ne csessz el semmit. Ha hétvégi apa leszel? Nagy ügy, nem egy gyerek nő fel így! De annak mi értelme, hogy a feleségeddel vagy és közben mást szeretnél?
Ahogy mondtam: aki egyszer megteszi, az meg fogja lépni újra. Ha ilyen könnyen elcsábulsz, és ilyen határozatlan vagy, akkor meg főleg.
De az Istenért, többet már ne hazudjál.
"ez egy kicsit hosszú lesz" Nem lett hosszú, és meglehetősen banális, gyakori az ilyen és közel az, ami az ilyen fellángolásnál törvényszerűen bekövetkezik: mindketten vad gyűlöletbe fordultok át.
Maradj a kis családodnál, mert az a legjobb mindenkinek.
Ady szerinted mit értett ez alatt:
"Meg akarlak tartani téged,
Ezért választom őrödül
A megszépítő messzeséget.
Maradjon meg az én nagy álmom
Egy asszonyról, aki szeret
S akire én örökre vágyom."
" aki egyszer megteszi, az meg fogja lépni újra"
Ne haragudj, borsó, ez butaság. A megcsalás nem kizárólag a csalón múlik, hanem legtöbbször a megcsalt fél is vastagon benne van. Ha engem megcsalnának, csak magamra haragudnék, mert én voltam kevés, én nem feleltem meg a páromnak annyira, hogy észre se vegyen mást. Érted, miről pampogok? Könnyen lehet, hogy egy férfi (aki ugye nem a hűség mintaképe) 10 nőt is megcsal, de egyszer csak elkapják a tökét, és olyan nőt talál, aki mellett férfivá érik és megérti, nem pusztán az ösztönök és a hormonok teszik férfivá, hanem a szeretet és a lelki érettség legtisztább, legmagasabb szintje, amelyben nem léteznek kicsinyes és önigazoló hazugságok.
A kapcsolatot pedig ápolni és őrizni kell! Éber szemmel figyelni mind magunkra, mind a parterünk igényeire, elvárásaira, mert a szerelem törékeny virág.
Ezzel együtt igazad van, a kérdező ezt baromira elszúrta. Megjegyzem, ha előbb olvastam volna a hozzászólását, nem is írtam volna ide.
Miquel, nézd: ez amit te írsz, az az esetek egy bizonyos része. De el kell ismerni, az én állításom is helytáll, ha nem mindig, de sajnos elég tetemesen.
A megcsalt fél nem mindig van benne: több olyan esetet tapasztaltam, mikor semmivel nem szolgált rá a megcsalt partner.
Nem szeretem ösztönlényként, hormonok által irányított egyedeknek tekinteni a férfiakat, de ez ellen maguk is kell, hogy tegyenek.
A feleséged válaszút elé állított, hogy mész vagy maradsz...szerencsés Vagy, hogy a partnered tisztelt Téged annyira, hogy megadta a lehetőséget számodra, hogy döntsél.....a helyében azonnal kiraktam volna a szűröd!!! Nekem avval a problémám, hogy férfi létedre töketlenül viselkedtél és nem voltál őszinte senkihez. Lehet itt a gyerekkel pedálozni, de a gyerek egy szerelem-kapcsolat gyümölcse, ha a szerelem véget ér a gyerek akkor is ott marad és akarva-akaratlanul, de összeköti a két szülőt. Egyet kell hogy értsek az előttem szólóval...mindkét Nőt akartad, de ez nem lehetséges, egyiket el kell engedned, méghozzá végleg... bármennyire is szarul esik. Bele kell nyugodnod abba, hogy többet már nem tehetsz érte és hagyod hogy másnál keresse meg a boldogságát. A leírtak alapján nem vagy egy önző ember, csak fogalmad sem volt arról mit csinálsz éppen...és mosta saját bőrödön tapasztaltad meg hogy a hazugság nem old meg semmit!!!!
37F
"megérti, nem pusztán az ösztönök és a hormonok teszik férfivá, hanem a szeretet és a lelki érettség legtisztább, legmagasabb szintje, 49Miquel"
Ez jó. Miquel fejlődik! Régebben volt egy elkeserítő vitánk, mert ott tartott a szerelem biológia és hormonok. Tehát már ráébredt: nem.
*
Kérdező:"de kb fél év után már nem jött be neki úgymond a szerető szerep ezért mindig mondogatta, h jó lenne ha elhagynam a párom"
Ebből az sugárzik: ha a szeretőt választanád - fél év és jönne a gyerek - és jönne egy új egetverő szerelem , akiért pont ugyanúgy elhagynád... ... ... és így menne az idők végezetéig...
"nem jött be neki" - az amibe belelépett.
Óriási. Nem szerelmes már ő, birtokolni akar.
Menj vissza a családodhoz. Egyszer ebből a hibás spirálból ki kell lépni, mert lehúz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!