Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az gond, ha 19 évesen, még sosem volt barátnőm, sosem volt közöm lányhoz, nincsenek barátaim, és sosem láttam még szórakozóhelyt, koncertet belülről?
"hogyha ennyire nagy truváj lenne ez a kamionozás, valóban ennyire megérné, akkor mindenki kamionosnak készülne"
Azért nem olyan nagyon keresett szakma a kamionozás, mert elterjedt két nézet az országban:
-aki fizikai munkát végez, annak se a személyét, se a munkáját nem kell megbecsülni, mert tanulatlan
-a kamionosok úgy alapból igénytelen, undorító alakok
Na persze nem mondom, hogy egyiknek sincs alapja, azt meg végképp nem mondom, hogy nincs olyan ember, akire ráillik mindkét feltétel, de azért kissé felháborító ez az elképzelés. Nekem is lesz diplomám, de mégse tartom magamat többre, mint mondjuk egy villanyszerelőt - ráadásul a fizikai munka, valljuk be, rendszerint hasznosabb, mint a mindenféle diplomás melók. Ezeken kívül az áll még a háttérben, hogy sokan azért nem mernek belevágni, mert ugye még belföldön is előfordulhat, hogy hetekig nem térnek haza, bár ilyenkor, ha szerencséje van az embernek, a hétvégék szabadok, és voltaképpen föl lehet őket használni városnézésre is. Ha nincs szerencséje, hát... akkor ez van, de legalább azokat a napokat is fizetik.
Ja meg ugye azt se felejtsük el, hogy középiskolákban (legyen az gimnázium vagy szakközép) mindig azt hajtogatják, hogy ilyen egyetemre, olyan főiskolára kell menni. A legtöbb tanárnak se jut el a fantáziája a tanári, orvosi, informatikusi és mérnöki szakmáknál tovább, így a diákok is csak ezeket hallják, meg azt, hogy aki nem tanul tovább, az az életben semmire se viszi. Így aztán eszébe se jut az embernek az, hogy a diplomán kívül létezik más végzettség is. Én is így jártam: most orosz szakon vagyok, ahol mindenre megtanítanak, csak a nyelvre nem, így buktam 3 évet az életemből, de nem hagyhatom ott, mert vissza kellene fizetnem rengeteg pénzt.
Én gyűlölöm az oktatási rendszert. Mindekinek olyan dolgokat tanítanak, amiket az életük során, max egy vetélkedőn használnának fel, s ezeket a hülyeségeket kell évekig tanulni. Vannak emberek, akik szakmályukban, pl szabász, gépészmérnök, ács, ezekben kiválóak lebbének, csak az idióta, ének, vagy történelen, kémia miatt, nem jutnak el odáig, s ezután meg rinyál az állam, hogy nincsenek szakképzett emberek. Oké, legyen negyvenbdiplomád meg járd ki az összes sulit, álltalánoa szakközép gimi egyetem főiskola mire leélted életed negyedét, felét, azután menjél ek dokgozni, majd dögölj meg, köszi a munkád. Csak egyszer élhetek s azt nem azzal fogom tölteni, hogy iskolapadban rohadok, papírra írkászva. Mi a külömbség egy agyoniskolázott mindenféle végzettséggel rendelkező ember és egy átlag ember között? Lássuk csak, csont van mindkettőben, meg hús is, akkor szív is meg stb. Kell nekik oxigén, neg dolgozniuk kell, ja és mindketten egyszer meghalnak. Szóval semmi külömbsê. Max annyi, higy mire az agyoniskolázott el kezd élni, addig a másiknakbmár szinte családja van keetesházzal, háziállattal meg mindennel. Jolvan, több pénzt kapsz kevés vagy szinte semmi munkáért. Van aki tanúlni akar minél többet, oké az tegye azt, de aki csak egy szakmát akar, abba miért eröltetbek egy csomó baromságot?? Nahy lelkesedéssel mentem szakközépbe gépészetet tanulni. Erre mit kaptam? Minden idiótaságot, még csak csakorlatot se. Több vokt a géoészezhez nem illő tantárgy, mint a hozzá illő. Ne nem, én nem dőlök be ennek az ostoba rendszernek, még ga minimálbéren is kell éljek, de legalább elek es ben egy padban ülök.
Nekem semmi bajom hogy filyton úton kéne legyek, ezért is választom a fuvarozást. Családommal 19 éve minden nao együtt vagyok, lassan sok lesz ez. Családit, feleséget nem akarok, gyerekeket meg végképp nem.. Szóvao a keresetem mind magamra kell csak költsem. Valóban kicsi az a fülke, de az a fülke mozog. Nen kell 40 fok, manapság a mobilwcben is van légkondi. Hiába bézik le a kamionosokat, ők, folyamatosan veszékyben vannak. Szállítják az anyagot. Nélkülük sok agyondiplomázozt felsőbbrebdű emberkének se lenne munkája. Kicsi a kabin, de ki lehet szállni belőle. Nen egy gyárbab rohad az ember egy életen at, vagy egy üzletbeb, egy irodában, hanen úton van.
Nem vagy nagyon magányos?Én is szeretek egyedül lenni, meg néha bennem is felmerülnek ezek a gondolatok, hogy minek is fektessek energiát egy kapcsolatba (bármilyenbe), ha lehet hogy feleslegesen teszem, de aztán belegondolok, hogy van aki miatt megéri majd utána szenvedni, ha úgy alakulna, hisz látod itt is találtál jó pár hasonló elképzelésű embert, nem lenne király ha memegismernétek egymást...barátok lennétek?
Szerintem a magány hosszú távon kikészíti az embert, akárki akármennyire nem szeret panaszkodni, mindenkinek ki kell adnia a problémáit, a feszültséget egy olyan embernek aki meghallgat...lehet hogy nem tud segíteni, de valami okbol kifolyólag mégis jobb máshoz beszélni (nem mindent, valamnek a levezetéséhez elég a hobbi/mozgás stb.) mint egy élettelen tárgyhoz... de igazándiból tedd azt ahogyan jól érzed magad, mindenki más, és ez igy van jol:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!