Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az gond, ha 19 évesen, még sosem volt barátnőm, sosem volt közöm lányhoz, nincsenek barátaim, és sosem láttam még szórakozóhelyt, koncertet belülről?
Egyáltalán nem probléma, sok a hasonlóság közöttünk, de nekem amúgy is rendkívüli a világnézetem.
22/F
Én is ilyen vagyok csak 25f évesen.
Vannak barátaim ,és prostival is voltam ( össz 3 szex életemben ).
De a többi passzol....
@kérdező
Én is kamionos akarok lenni. :D Mondjuk én ezt egyetemen döntöttem el, bár másodállásnak a fordítói szakma nem lenne rossz (nyelvszakos vagyok). Én se vagyok éppen szép gyerek, meg nincs is bátorságom odamenni másokhoz, de ha hozzám odajön valaki, akkor azzal tudok beszélni. Ja, hogy hozzám csak tarhálók meg hittérítők jönnek ide... az más.
Amúgy én is azt vettem észre, hogy minden "barátság" csak plusz egy probléma, és látszat az egész, a lányok meg mind átvernek, ha nem vagy Adonisz. De tényleg, eddig négynél próbálkoztam, ebből három szó nélkül lelépett, egy meg visszautasított, magyarázat nélkül. Különben annyit tudsz tenni, hogy találsz valami hobbit és az eltereli a figyelmedet. Én biciklizni kezdtem és ha normális idő van, hosszabb-rövidebb utakra megyek, a másik hobbim meg a tömegközlekedéssel kapcsolatos. Ezek sok időt elvesznek egy napból, így annál kevesebbet kell arra gondolni, hogy mennyire céltalan az élet.
Remek, akkor ti már ketten barátkozhattok is. :)
Az, hogy "minden kapcsolat gondforrás", az elég béna hozzáállás. Egy kapcsolatért dolgozni kell, de ezért cserébe örömforrás is. Az ember társas lény, nem remetéknek lettünk tervezve. Elég sivár életed lehet, ha így gondolod.
Vagy tegyünk egy próbát: gondolj életed legszebb élményeire. Gondolkozz egy kicsit és idézd fel őket! A kérdésem: egyedül voltál, mikor megtörténtek?
Nem gondolod, hogy jó, ha valakivel megoszthatod a dolgaidat, gondjaidat, tapasztalataidat, titkaidat? Nem érzed azt, hogy ez tehermentesítene téged?
Amúgy én a kamionsofőrségen a helyedben elgondolkoznék, mert egyrészt nem hiszem, hogy az a szakma, amiből egyhamar összeszedsz egy házra valót, másrészt meg a fél életed utazással fogod tölteni és nagy eséllyel prosztataproblémáid lesznek a sok üléstől. A nők a pénzes és független pasikat szeretik, akik a maguk urai. A kamionosokról ez szerintem nem mondható el.
"nem hiszem, hogy az a szakma, amiből egyhamar összeszedsz egy házra valót"
Heeeeeee? :O A hat számjegyű összeg garantált, és nem egyessel, de nem is kettessel kezdődik ez a szám még belföldön se, ráadásul szinte biztos, hogy fölvesznek, mert valamennyire hiányszakma. Ezt a pénzt nagyon kevés más munkával lehet megkeresni, amivel igen, az ennél sokkal bonyolultabb, vagy protekció alapján lehet bekerülni, vagy unalmas. Az egészségügyi mellékzöngék valóban létező gondok; bár én pont a prosztatabetegségről még nem hallottam, mint velejárója, de nem elképzelhetetlen. Én mondjuk legszívesebben buszt vezetnék, de nem akarok emberekkel foglalkozni, pláne nem olyan utasokkal, mint amilyeneket néha látok menetrend szerinti járatokon. A munkásszállítás és a különjáratozás meg nem is biztos és állandó melók, felvétel is ritkán van, és a minimálbér fölött egy picivel fizet, és ahhoz képest ugyanúgy elmegy rá az egész nap, mint a kamionozásra.
"gondolj életed legszebb élményeire"
Most hirtelen egy se jut eszembe. De szó szerint. Ami egy minimálisan is örömteli dolog volt, az mind a hobbijaimhoz kötődik, amiket meg rendszerint egyedül végzek.
Én sem hallottam még olyan megbetegedésről a szakmában. Egyébként mert te úgy akarod élni az életed, hogy folyton máshol dolgozol? Igen a fél életedben vezetsz. Városokat, országokat, akár kontinenseket járhatsz be. És nem egy gyárban, egy irodában vagy egy ületben kell rohadni. Plusz a vezetés, a szabadság élménye. És többet keresnek két hét alatt, mint egy diplomés, ilyen olyan tanúlt meg agyoniskolázozt ember egy hónap alatt. Eddig is életben voltam lány nélkül, szerintem ez után se fog gondot okozni, épp ezért jön jól, hogy a fuvarozás vonz.
Igen, volt boldog időszak, egy lány mellett, igaz nem voltunk együtt, de közel voltunk egymáshoz. Életem legszebb időszaka volt, de már vége. Vele nem lehet többet, de akkor már senkivel, mivel belőle nincs mégegy. És soha senkinek nem beszéltem a dolgaimrol, tapasztalataimról, titkaimról. Nem volt soha olyan jó barátom.
És igen is gond forrás egy barátság, egy kapcsolat. Gondolj bele. Lehet az elején jó, de ésszerűen, aminek van eleje, annak vége is. Tehát lehet jó az etye-petye, meg boldogság van, de ez csak egy érzés. Azután jön a hazudozás, hűtlenség, hátbaszúrás, lenézés, kihasználás, elhanyagolás, elhidegülés, és jön a fájdalom a szenvedés, ami fizikai ruhát is ölthet, mint esetemben. (stressz okozta gyomor s szív bántalmak)
Lehet magányos az ember, ha nincs senkine, de sok gondot elkerül vele. Egy kapcsolatot a chips evéshez tudnám hasonlítani. Megeszed, tök finom, ízlik, jóerzés tölt el, majd mikor kiürűl a zacskó, akkor mind ez véget ér, s a tartósítószerek, a színezékek édesítőszerek zsiradék, cukrok, ezek amik a jót okozták érzelmileg, ez a szervezetedre fizikailag rosszhatással van. Úgymond az ember mazohista, hisz keresi, élvezi az olyan dolgokat, amik látszatként jót, de valósab rosszat, fájdalmat okoznak.
Kicsit utánaolvastam a témának itt, a gyk-n. Valóban úgy tűnik, nekem voltak téves fogalmaim a kamionsofőrök fizetéséről, de ettől függetlenül nem vagyok benne biztos, hogy annyira király ez a szakma. Érdemes elolvasni ennek a válaszírónak a válaszát:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__specia..
"Ezt a pénzt nagyon kevés más munkával lehet megkeresni, amivel igen, az ennél sokkal bonyolultabb, vagy protekció alapján lehet bekerülni, vagy unalmas."
1. Ami neked unalmas, az lehet, hogy másnak nem. Én sem mennék programozónak, de van, aki imádja.
2. Ami "bonyolultabb" az azt jelenti, hogy több gondolkodás kell hozzá, ergo jobban megbecsülik. Kamionsofőr bárkiből lehet, akinek van érettségije, orvos pedig abból, aki legalább 10 évet tanult.
"Városokat, országokat, akár kontinenseket járhatsz be."
Ez így tényleg jól hangzik, de vajon látsz is valamit ezekből a helyekből az autópályán meg az ipari negyedeken kívül? Tudtommal a kamionosok időre dolgoznak, nem hinném, hogy sok lehetőségük lenne várost nézni. A táj amúgy biztos szép, de egyrészt inkább kirándulva járnám be, ha élvezni akarom, másrészt nem árt figyelni az utat is.
"És nem egy gyárban, egy irodában vagy egy ületben kell rohadni."
Nem, ehelyett egy kocsiban kell rohadni. Egy két-három négyzetméteres lyukban, ami a hálószobád is egyben, fürdőszoba nélkül. Nem hiszem, hogy túl jó móka 40 fokban.
" És többet keresnek két hét alatt, mint egy diplomés, ilyen olyan tanúlt meg agyoniskolázozt ember egy hónap alatt."
Nem tudom, én itt egy kicsit utánaolvasva azt látom, hogy aki külföldre jár, az valóban sokat keres papíron, de csomót levonnak belőle, plusz állítólag minimálbérre vannak bejelentve. Hát, kinek mi tetszik. Én inkább szerzek egy diplomát :)
"És igen is gond forrás egy barátság, egy kapcsolat. Gondolj bele. Lehet az elején jó, de ésszerűen, aminek van eleje, annak vége is. Tehát lehet jó az etye-petye, meg boldogság van,"
Én most nem értem, hogy te a barátságról vagy a szerelemről beszélsz.
"de ez csak egy érzés. Azután jön a hazudozás, hűtlenség, hátbaszúrás, lenézés, kihasználás, elhanyagolás, elhidegülés, és jön a fájdalom a szenvedés, ami fizikai ruhát is ölthet, mint esetemben. (stressz okozta gyomor s szív bántalmak) "
Miért lenne törvényszerű, hogy így végződik egy barátság, vagy egy kapcsolat? Én ismerek olyan felnőtt embereket, akik gimnázium óta együtt vannak, és nekem is vannak olyan barátaim, akikkel életemben soha nem vesztem össze. Vagy talán egyszer, de aztán ki is békültünk. Ezzel szemben, amikor egyedül vagyok, besavanyodom, úgy érzem, nem forog az agyam, mindenféle hülyeségen agyalok. Sokkal jobb, ha van társaságod. Persze néha az egyedüllét is kell.
Utolsó.
Nem kötekedni akarok, és nem érdekel a kamionozás.
Ezek a nagy dögök már kényelmesebbek mint egy 20 millás személyautó. Néz szét neten, nagyon menők.
A többiben kb igazad van.
Az inkább szerzek diplomát dologgal nem értek egyet.
Ő minimális befektetett energiával 4x annyit fog keresni mint egy orvos aki 4 évet tanul és utána is felügyelik.
Az meg, hogy mennyire van bejelentve tök mindegy.
Mire nyugdíjba menne már sok éve nem lesz olyan.
25f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!