Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek mi a véleményetek erről a gondolatmenetről?
Beszélgettem egy barátommal, és szóba kerültek picit filozófikusabb témák is, mint a szerelem, és ezt válaszolta a felvetésemre. Igazából nem tudok dűlőre jutni felette, mert egyszerre érzem igaznak és kiborítóan pesszimistának, úgyhogy gondoltam megkérdezek másokat is. Nektek mi a véleményetek róla?
"A szerelem egy elvont fogalom, mely egyáltalán nem az általános értelemben vett formájában létezik, sőt bizonyos tekintetben egyáltalán nem. Az emberek 99%-a erről nem tud, vagy legalábbis úgy tesz, mintha nem tudna, holott valójában ezt ők is érzik. A szerelem igazából nem több egy puszta ösztönnél, vonzódásnál, és ilyenkor valóban a másik fél a legfontosabb számunkra a világon. Két-három hétig kb., ugyanis a szerelem nagyjából ennyi ideig tart. Innentől fogva lecseng a dolog, a felek közötti kapcsolatot csak az esetleges testiség különbözteti meg egy nagyon szoros barátságtól. Ezért van annyi megcsalás, válás stb., aki valóban szereti a másikat, az undorodik attól, hogy bárki mással nemi kapcsolatot létesítsen, de ez nem tart sokáig. Persze innentől sem múlik el teljesen a dolog, a felek továbbra is vonzódnak egymáshoz, de nem úgy. Vagy hogy érthetőbben fogalmazzam meg, nem érezzük, hogy különösebben függenénk a másiktól, de az biztos, hogy jobb vele, mint nélküle. Ennyi, semmi több. A párokat innentől fogva pusztán az erkölcsök tartják össze, a hűség, és a bizalom, holott ilyenkor már fejben mindketten szívesebben lennének mással. Ezt már célszerűbb szeretetnek nevezni, ilyenkor jó esetben annyi a lényeg, hogy a másik egy bizalmas társ, aki mindig mellettünk áll, és velünk van, ha bajba kerülünk, de ez már nem szerelem. A pár a legjobb barátok maradnak, férfi és nő közt csak így létezik igaz barátság, de ilyenkor már kizárólag jellemtől és stabilitástól függ, hogy meddig maradnak együtt. Viszont a szerelem ciklikus, idővel újra előtörhet, akár egy veszekedés követte hosszabb szünet után, ami megtanít arra, hogy jobb valaki más mellett biztonságban élni, mint egyedül."

Szia! Személy szerint értem a barátod gondolatmenetét,de nem tudok vele azonosulni,talán csak nagyon kis mértékben. Magyarázom. Mi a szerelem?
Erre a kérdésre általában senki sem tud egyértelmű választ adni, hiszen nem is létezik egyértelmű válasz. Viszont amikor szóba kerül ez a téma, általában azért mindenki egyetért abban,hogy a szerelem egyrészről a fizikai vonzalomból áll, másrészről valami "plusz"ból és ez a plusz számomra nem a testiség,hanem egyfajta mélyről jövő szeretet,a lelkek összekapcsolódása,egy különleges energia áramlása ami idővel csak erősödik,nem pedig elmúlik.
Ezzel együtt, minden kapcsolat a hetek,hónapok,évek során fejlődik,átalakul. Idővel mindkét fél megszokja egymás közelségét, a folyamatos együttlétet, az úgynevezett "varázsa" sem lesz már ugyanolyan mint az elején,de ettől nem kell megijedni hiszen egy szerelmen alapuló kapcsolatot nem a szenvedélyes veszekedések,az egymástól való függés tart össze hanem az a bizonyos plusz. Szerintem. Bizonyos dolgokat elképesztően nehéz megmagyarázni, pontosan azért mert megfoghatatlanok és megfogalmazhatatlanok.Akkor most egy kis személyes információ.:D
A párommal 1 éve vagyok együtt, sok változáson esett át a kapcsolatunk, de egy valami nem változott,mégpedig az,amit akkor érzek ha eszembe jut a mosolya vagy amikor hallom a szenvedélyéről beszélni és sorolhatnám. Ezek után lehet idealistának nevezni vagy felrónni nekem,hogy fiatal vagyok és nincs tapasztalatom,ami igaz is lenne,de nekem a szerelem sokkal többet jelent a puszta vonzalomnál,a megszokásnál. Talán ez az egyetlen dolog amit az ember még nem tud befolyásolni...
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!