Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Nektek mi a véleményetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek mi a véleményetek erről a gondolatmenetről?

Figyelt kérdés

Beszélgettem egy barátommal, és szóba kerültek picit filozófikusabb témák is, mint a szerelem, és ezt válaszolta a felvetésemre. Igazából nem tudok dűlőre jutni felette, mert egyszerre érzem igaznak és kiborítóan pesszimistának, úgyhogy gondoltam megkérdezek másokat is. Nektek mi a véleményetek róla?

"A szerelem egy elvont fogalom, mely egyáltalán nem az általános értelemben vett formájában létezik, sőt bizonyos tekintetben egyáltalán nem. Az emberek 99%-a erről nem tud, vagy legalábbis úgy tesz, mintha nem tudna, holott valójában ezt ők is érzik. A szerelem igazából nem több egy puszta ösztönnél, vonzódásnál, és ilyenkor valóban a másik fél a legfontosabb számunkra a világon. Két-három hétig kb., ugyanis a szerelem nagyjából ennyi ideig tart. Innentől fogva lecseng a dolog, a felek közötti kapcsolatot csak az esetleges testiség különbözteti meg egy nagyon szoros barátságtól. Ezért van annyi megcsalás, válás stb., aki valóban szereti a másikat, az undorodik attól, hogy bárki mással nemi kapcsolatot létesítsen, de ez nem tart sokáig. Persze innentől sem múlik el teljesen a dolog, a felek továbbra is vonzódnak egymáshoz, de nem úgy. Vagy hogy érthetőbben fogalmazzam meg, nem érezzük, hogy különösebben függenénk a másiktól, de az biztos, hogy jobb vele, mint nélküle. Ennyi, semmi több. A párokat innentől fogva pusztán az erkölcsök tartják össze, a hűség, és a bizalom, holott ilyenkor már fejben mindketten szívesebben lennének mással. Ezt már célszerűbb szeretetnek nevezni, ilyenkor jó esetben annyi a lényeg, hogy a másik egy bizalmas társ, aki mindig mellettünk áll, és velünk van, ha bajba kerülünk, de ez már nem szerelem. A pár a legjobb barátok maradnak, férfi és nő közt csak így létezik igaz barátság, de ilyenkor már kizárólag jellemtől és stabilitástól függ, hogy meddig maradnak együtt. Viszont a szerelem ciklikus, idővel újra előtörhet, akár egy veszekedés követte hosszabb szünet után, ami megtanít arra, hogy jobb valaki más mellett biztonságban élni, mint egyedül."

2014. aug. 14. 21:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
A szerelem kb. 2-3 évig tart, nem hétig. Akkor szűnik meg a hormontermelődés. Szívesen beszélgetnék ilyen értelmesnek tűnő emberekkel, de a gyiken 5%, ha ilyen. Itt nem fejtem ki a véleményemet, mert hosszú lenne.
2014. aug. 14. 21:52
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez azért hosszabb idő, mint 2-3 hét

ez biztos egyén és helyzetfüggő

2014. aug. 14. 21:52
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

"Két-három hétig kb., ugyanis a szerelem nagyjából ennyi ideig tart"

Na eddig olvastam... látszik még nem voltatok szerelmesek, mert ez egy bullshit.

2014. aug. 14. 21:53
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek vele egyet. Jobban mondva rám például nem igaz ez az állítás. Aki mondta, arra lehet, hogy igen.
2014. aug. 14. 21:54
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Én két évig voltam szerelmes annó. Azóta se. Valahogy mndig előrébb helyeztem azokat a kapcsolatokat, amik nem feltétlen szerelemből alakultak ki, hanem nagyon erős szeretetből. Úgy gondolom a szerelem csak egy eszköz, ami elvakít és sok esetben kemény padlófogás a vége. Eddig három kapcsolatom volt, abból egynél voltam szerelmes. Mégis, sokkal előrébb helyezem azt a két kapcsolatot, ahol nem vakított el semmi, csupán imádtam a másikkal lenni, lesni minden mozzanatát, előre tudni minden gondolatát.

Fura, ezzel a véleményemmel szinte teljesen egyedül vagyok, mert ennek a két kapcsolatnak a végére azért került pont, mert a lányoknak KELL a szerelem. Azóta rengeteg emberrel beszélgettem, nővel, férfival, korosztályommal, idősebbel, fizikai munkát végzővel, pszichológussal... és mindenki úgy van vele, hogy szerelem nélkül nincs igazi, működő kapcsolat. Lassan kénytelen vagyok belátni, hogy igazuk van, dehát b..asszus én egyáltalán nem érzem szükségét ennek az érzésnek, a közelében sem voltam már vagy 3-4 éve, pedig sok emberrel ismerkedtem meg.

22f

2014. aug. 14. 22:00
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

2-3 hetes résszel nem értek egyet, amúgy minden másban igen.

Szerelem addig tart ameddig ki nem "elégülsz". Nem tudom jobban megfogalmazni :)

2014. aug. 14. 22:00
 7/22 A kérdező kommentje:
Én személy szerint fél éve kapcsolatban vagyok, és máig szeretem barátnőmet, de alkalomadtán bennem is felmerül, hogy semmi sem olyan, mint régen, ezért is fogott meg a dolog tulajdonképpen, és hogy eleinte rá sem bírtam nézni más lányra, de ez azért jócskán megváltozott azóta. Persze még mindig nem lennék képes megcsalni soha, hamarabb ölném meg magam, de őszintén szólva most komolyan elgondolkodtatott, hogy valóban szerelmes vagyok-e még. Esetleg van valami "szakirodalom"-szerű dolog a témában?
2014. aug. 14. 22:01
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én szótáramban a szerelem=erő*(Szimpátia+szeretet)
2014. aug. 14. 22:04
 9/22 A kérdező kommentje:
Esetleg, ha valakinek hosszabb véleménye van a dologról, de nem akarja ideírni, az privátban is írhat, szívesen vennék még néhány különböző szemléletet a témában.
2014. aug. 14. 22:12
 10/22 anonim ***** válasza:

Szívesen kifejteném bővebben, de nem vagyok nagy fogalmazó. Azért nem értek egyet a fenti állítással, mert ha rám nézve igaz lenne, akkor még mindig a volt barátommal lennék. Ha egy-két dolgot tisztáztunk volna, akkor nagyon jól eléldegéltünk volna így. Bár szerelem ciklus talán nem lett volna egy idő után.

Később megtapasztaltam egy gyökeresen másmilyen szerelmet. Tény és való: minden megvan benne, amit leírtál, szex, bizalom, hűség, barátság, stb. De van még valami plusz. Ez az, amit nem tudok elmondani hogy mi. Három év eltelt, de csak nem akar lecsengeni, aminek baromira örülök, de valahogy erre is számítottam.

A barátságot meg másképp is meg lehet élni férfi és nő között. Úgy vettem észre, a nők vevők is lennének rá, a férfiak részéről ütközik falakba a barátság, mert valahogy nem képesek a nőkre másként tekinteni, csak szexuális lényre. Természetesen van, aki nem ilyen, de a többség igen, ezért ritka férfi és nő között barátság.

2014. aug. 14. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!