Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megérné adni neki még egy esélyt?
4 éve vagyunk együtt a barátommal, az egyetemen ismerkedtünk meg, amikor csoporttársak lettünk a gyógyszerészin.Eleinte minden tökéletes volt, aztán a sok tanulás és stressz miatt elkezdett a haverjaival inni, füvezni, később pedig vizsgaidőszakokban kokaint is szívtak.Nagyon sokat veszekedtünk emiatt, már párszor majdnem szakítottunk is, mert sosem tudta abbahagyni a drogokat.Nem is aggódnék annyira , de most tudtam meg, hogy teherbe estem tőle.Nem terveztük, és még senkinek sem mondtam.Utolsó évem jön az egyetemen, talán meg tudnám tartani a babát és a vizsgákat is megcsinálhatnám.De érdemes egy ilyen férfi mellett maradnom?Talán sosem fog leszokni a drogokról.Menjek el titokban abortuszra? Mit tegyek?
23/L
hát ez így nem egyszerű....
Tudnod kell először is, hogy szereted e és ő is szeret e, avagy csak azért maradnál vele mert egyedül így terhesen gyerekkel nehéz lesz.
Ha szereted őt, és ő is valóban szeret téged, akkor adhatsz neki egy esélyt h leszokjön a drogokról.
Amennyiben nem, akkor ha van rá lehetőséged irány haza! Mert ha ezt folytatja az tönkretesz mindent.
Szeretem és tudom, hogy ő is szeret engem, csak az a baj, hogy már nem tudja irányítani a dolgokat.Mindig megígéri, hogy abbahagyja, de képtelen betartani, akármennyire is akarja, ez már nem az akaraterejétől függ.
Amikor együtt voltunk biztosan nem szívott előtte.
lehet h a gyerek miatt abbahagyná de az is lehet h idegességében többet használna.
Ez a dolog erősen 2 esélyes.
helyetted nem dönthetünk...
23 évesen szerintem (bár javíts ki ha tévedek) egyébként is stresszes dolog lenne gyereket vállalni, pláne egyetem mellett. Egy ilyen apa mellett pedig, aki a fent említettek alapján a felelősségtudat szikráját sem mutatja, nem lenne érdemes tönkretenni se a gyermek életét, se az apáét, és végső soron a Tiedet se. Szerintem menj el abortuszra, ezentúl vigyázzatok, és a baba-projektre térjetek vissza akkor, amikor már minden tekintetben készen álltok rá (értem ezalatt, hogy a barátod komolyabban veszi a dolgokat, illetve a szükséges anyagi hátteret, ami elengedhetetlen).
Szerintem egyenlőre maradhatsz mellette, mert huszonéves korban, főleg az elején, nem azt mondom, hogy ez a normális viselkedés, és a követendő etalon példa, de sajnos megesik a legjobb családokban is, ezért nem kell feltétlenül otthagynod. Jobb, ha ilyenkor éli ezt az időszakát, mintha családapaként tenné ugyanezeket.
Ennek ellenére ha maximum 3-4 éven belül nem változik meg, lehet, hogy tényleg érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy egy ilyen ember mellett képzeled-e el az életed, esetleg válaszút elé állítani őt.
Mindent összevetve: szerintem menj el abortuszra, bár ennek is megvan a maga kockázata, nem is kevés.
Tégy belátásod szerint! :)
Köszönöm szépen a válaszokat.
Megpróbálom megbeszélni vele.Az abortusztól nagyon félek, és már most rémes érzéssel tölt el, ha belegondolok, hogy ezt a picit megölik, aki bennem növekszik, hiszen ő nem tehet semmiről.Ha meglesz a diplomám dolgozhatnék, mindketten gyógyszerészek vagyunk, fel tudnánk nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!