Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet valakit annak ellenére is szeretni, hogy semmibe veszi az embert?
Egy ismerősöm beleszeretett valakibe, aki rá sem hederít. De ő ennek ellenére is szereti. Állítása szerint igazságtalanul bánik vele az illető, de nem képes elfelejteni őt.
Miért kínozza magát valaki szándékosan?
Egó. Sokan összekeverik a szerelmet azzal, hogy van valaki akiért küzdhetnek, akiért síthatnak, mert annyira erős érzelmeket kavar fel bennük az illető ezzel, hogy semmibe veszi őket (düh, elkeseredettség, harag), hogy összekeverik ezzel a szerelmet. Többek közt szerintem ezért is van az a téveszme, hogy a "szerelem meg a gyűlölet között nincs nagy különbség" blablabla.
A másik dolog, hogy ha valaki sz*rul bánik velünk, akkor hajlamosak vagyunk azthinni, hogy ő jobb nálunk (elvégre megteheti ezt velünk) és meg akarunk felelni egy ilyen jó embernek. Emberi gyengeség.
ma 20:09
Ez érdekes, most nagyon elgondolkodtattál. Tapasztalatból beszélsz?
Részben. Sokszor elég jól átlátom az emberek érzéseit, helyzetét stb.
Sokan egyszerűen ha olyannal akadnak össze, aki lesz*rja őket, és ezáltal maguk felett látják őt a képzeletbeli kis ranglétrájukon elkezdenek küzdeni érte, hogy megfeleljenek egy ilyen "magas pozícióban" lévő személynek. Ilyenkor az egó hajt, hogy "elég jó" legyél a másiknak. Ez az a szorító érzés a mellkasban.
Viszont azzal nem értek egyet, amit a szerelemről és a gyűlöletről írtál. Én 4 éves kapcsolatból léptem ki nem olyan rég, az utolsó percig szerelemmel szerettem, aztán kiderült, hogy mit csinált, és utálom érte. Viszont a mai napig úgy érzem, hogy egy kés élén táncolok, és 1000 apró tényezőn múlik, hogy abban a percben éppen utálom, vagy szeretem.
A másodikkal teljesen egyetértek, bár én nem ilyen helyzetben vagyok : ) De ez is lehet egy ok a ragaszkodásra. Bár én ide inkább azt a példát hoznám, amikor a buta kislányok futnak egy srác után, pedig az szemét velük, viszont mégis kell ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!