Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogy lehet valakit annak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet valakit annak ellenére is szeretni, hogy semmibe veszi az embert?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm beleszeretett valakibe, aki rá sem hederít. De ő ennek ellenére is szereti. Állítása szerint igazságtalanul bánik vele az illető, de nem képes elfelejteni őt.

Miért kínozza magát valaki szándékosan?

2012. ápr. 19. 19:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%

Egó. Sokan összekeverik a szerelmet azzal, hogy van valaki akiért küzdhetnek, akiért síthatnak, mert annyira erős érzelmeket kavar fel bennük az illető ezzel, hogy semmibe veszi őket (düh, elkeseredettség, harag), hogy összekeverik ezzel a szerelmet. Többek közt szerintem ezért is van az a téveszme, hogy a "szerelem meg a gyűlölet között nincs nagy különbség" blablabla.

A másik dolog, hogy ha valaki sz*rul bánik velünk, akkor hajlamosak vagyunk azthinni, hogy ő jobb nálunk (elvégre megteheti ezt velünk) és meg akarunk felelni egy ilyen jó embernek. Emberi gyengeség.

2012. ápr. 19. 20:09
 12/15 anonim ***** válasza:

ma 20:09

Ez érdekes, most nagyon elgondolkodtattál. Tapasztalatból beszélsz?

2012. ápr. 19. 20:41
 13/15 anonim ***** válasza:
84%

Részben. Sokszor elég jól átlátom az emberek érzéseit, helyzetét stb.

Sokan egyszerűen ha olyannal akadnak össze, aki lesz*rja őket, és ezáltal maguk felett látják őt a képzeletbeli kis ranglétrájukon elkezdenek küzdeni érte, hogy megfeleljenek egy ilyen "magas pozícióban" lévő személynek. Ilyenkor az egó hajt, hogy "elég jó" legyél a másiknak. Ez az a szorító érzés a mellkasban.

2012. ápr. 19. 21:04
 14/15 Lifeishard ***** válasza:
Szerencsére az egó legyőzhető. :)
2012. ápr. 20. 12:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Viszont azzal nem értek egyet, amit a szerelemről és a gyűlöletről írtál. Én 4 éves kapcsolatból léptem ki nem olyan rég, az utolsó percig szerelemmel szerettem, aztán kiderült, hogy mit csinált, és utálom érte. Viszont a mai napig úgy érzem, hogy egy kés élén táncolok, és 1000 apró tényezőn múlik, hogy abban a percben éppen utálom, vagy szeretem.

A másodikkal teljesen egyetértek, bár én nem ilyen helyzetben vagyok : ) De ez is lehet egy ok a ragaszkodásra. Bár én ide inkább azt a példát hoznám, amikor a buta kislányok futnak egy srác után, pedig az szemét velük, viszont mégis kell ..

2012. ápr. 20. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!