Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mire ő belém szeretett, én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mire ő belém szeretett, én kiszerettem belőle?

Figyelt kérdés
Voltatok már így?
jan. 28. 23:56
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
38%

Chatgpt ezt írja:

Igen, ennek lehet pszichológiai magyarázata, és több tényező is szerepet játszik benne. Néhány lehetséges ok:

1. Az elérhetetlenség dinamikája

Gyakran vonzódunk azokhoz, akik érzelmileg vagy fizikailag elérhetetlenek, mert a bizonytalanság fokozza az érdeklődésünket. Amint azonban a másik fél viszonozza az érzéseinket, az izgalom elmúlhat, mert a kihívás eltűnik. Ez az "érdeklődés fordított aránya" , amikor a vonzalom csökken, miután a másik fél elköteleződik.

2. Idealizálás és realitásütközés

Amikor valakit szeretünk, kezdetben idealizálhatjuk. De amint kapcsolat valódivá válik, és a másik fél közeledik, elkezdhetjük meglátni a hibáit vagy azt, hogy valóban nem azt kapjuk, amire vágytunk. Ekkor a varázs elillanhat.

3. Az üldöző-menekülő dinamika

Létezik egy pszichológiai dinamika, jelen van az egyik fél mindig üldöző, a másik pedig menekülő szerepben van. Amíg te voltál az üldöző, addig az izgalom fenntartotta a vonzalmat. Amikor viszont a másik beléd szeretett, és üldözővé vált, te ösztönösen hátrébb léptél, mert a dinamika megfordult.

4. Félelem az intimitástól

Ha valaki mélyebb érzelmekkel fordul feléd, az aktiválhatja az intimitástól való félelmedet vagy egy korábbi trauma hatásait. Ha a közelség érzelmileg fenyegetőnek tűnik, a tudatalatti védekezésként "kiszerettethet" belőle.

5. Dopamin és az újdonság keresése

A szerelem korai szakaszában a dopamin (az öröm és jutalmazás hormonja) magas szinten van. Ha valaki nehezen elérhető, ez még jobban növeli a dopaminszintet. Amint azonban a kapcsolat biztosnak tűnik, a dopaminszint csökkenhet, és az izgalom alábbhagyhat.

6. Önbizalom és önértékelés kérdése

Ha úgy érzed, hogy valaki túl könnyen szeretett beléd, az csökkentheti az iránta érzett vonzalmat, mert az önértékeléshez is hozzátartozhat, hogy küzdeni kell a szeretetért. Ez gyakori azoknál, akik korábban nem kaptak feltétel nélküli szeretetet.

Ha magadra ismertél egy pontban, könnyen, ha átgondolod, mi az, amit igazán keresel egy kapcsolatban, és hogyan reagálsz az érzelmi közelségre.

jan. 29. 00:08
 2/33 A kérdező kommentje:
Egyes, önálló gondolatod nincs? 🤷‍♀️
jan. 29. 00:22
 3/33 anonim ***** válasza:
50%
Gondoltam segítek hogy értelmes válaszokat találhass hozzá. És engem is érdekelt hogy ez miért lehet. Így chatgptvel kigyűjtöttem neked. Értékelhetnéd ahelyett hogy mindenbe belekötsz
jan. 29. 00:39
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos most vagyok így 😞
jan. 29. 02:57
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Én már nem szeretem sokkal inkább gyűlölöm őt. Az is egy érzelem. De nem sokára ez is átalakul közönnyé
jan. 29. 06:10
 6/33 anonim ***** válasza:
75%
De hogy sikerült ez így egy kapcsolatban?
jan. 29. 06:22
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy már nem szereted és kész. Nem vonz a személyisége. Eleged lett belőle. Talán így.
jan. 29. 06:35
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Plusz megölte az utolsó kis érzelmet is benned.
jan. 29. 06:35
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Plusz emberként lehet van biztos jó tulajdonsága hiszen szeretted és az persze szerethető volt. De úgy hogy kapcsolatban szeretni és úgy szerelemmel úgy már nem.
jan. 29. 06:38
 10/33 anonim ***** válasza:
62%

De nem lehetne hogy most teljesedne ki a kapcsolat köztetek,ha te szeretnéd?

Mikor te szeretted akkor te nemokoztàl vagy nem bàntotad hogy csak te szereted?

jan. 29. 07:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.