Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan próbáljak meg kedveskedni, jobban kifejezni az érzéseimet?
Szüleim 5 éves koromban váltak el, előtte 5 évig háborús övezet volt az otthonunk.
Utána anyám hozzáment egy nárcisztikus, erősen autistagyanús férfihez, tőle sem láttam sok szeretetet.
Ezért nekem a mai napig idegen, ha valaki megölelne csak úgy, vagy ha a legjobb barátnőim mondják, mennyire szeretnek… Oké, és? Ők tudják, milyen vagyok, nem veszik magamra a beszólásaimat, mert tudják, hogy nem gonoszságból mondom őket. Csak nem érzem, hogy ha valaki pl. egy egész délután át készített egy tortát, arra nem illik azt mondani, hogy ha rendeli valahonnan, mindenki jobban jár.
Lett egy barátom, ez az első komoly kapcsolatom (22 éves vagyok).
Nem régóta vagyunk együtt, teljesen jól tolerál, de pl. múltkor filmeztünk, megöleltem és mondtam, hogy már annyira hiányzott. Ő ezen meglepődött, mert hogy még sosem mondtam neki ilyet. És belegondolva, tényleg nem jut eszembe, hogy ilyeneket mondjak… Pedig szeretem, szeretek vele lenni és mindig várom, hogy együtt legyünk. De olyankor valahogy ezek a kis kedves dolgok egyáltalán nem jutnak az eszembe.
Hogyan tudnék ezen javítani?
19-es, kértelek már, menj innen!
Nem pasim van, hanem párom. Ez az egyik.
A másik, miért ne lehetne párkapcsolatom? Szeretjük egymást, ragaszkodom hozzá. Miért kéne egyedül lennem? Voltam eleget, vágytam már egy társra, komoly kapcsolatra.
Mellesleg, te sem lehetsz éppen egészséges ezzel a stílussal.
Kérdező te paranoiás vagy? Másnak nincsenek négy pipái csak annak aki leírta, hogy önző stb. vagy? Utána is írta más, hogy bunkó vagy. Igaz. Ha valakit szeretsz akkor nem avatkozol mindenbe bele, tudod, hogy hallgatni arany, nem szólogatsz be nekik. Te simán elismerted, hogy bunkó vagy a barátaiddal és ők elviselik mert te traumákkal vagy tele.
Azért kéne egyenként egyedül lenned mert párkapcsolatban sem fogsz tudni változtatni. Ha barátok mellett nem sikerült hosszú évek során nem fog vele se és ki fogod készíteni.
Valamint olyasmi nem létezik, hogy más ember ment meg téged és nem más miatt kell változni hanem saját miattad. Ez a probléma veled elő fog bukkanni a következő meg a következő kapcsolatodban is legyen az haveri, baráti, szerelmi. Nem tudsz elfutni magad elől, de különbség, hogy most fogsz neki amikor még képes vagy pozitív irányba haladni, vagy 25+ felül amikor már késő. Ugyanis minél idősebb vagy annál inkább képtelen vagy fejlődni mert megszokod amilyen vagy és még több sérülés ér. De ha te nem látod be, hogy pszichomókus kell neked minél előbb és nem párkapcsolatra akkor csináld tovább. Majd rájössz amikor elhagy, hogy igazam van. Nekem mindegy, neked fog fájni...
Igen, biztos véletlen, hogy ugyanabban a stílusban írod le, hogy elhagy a párom. :)
A kérdés is pont azért íródott, hogyan fejezzem ki jobban, hogy szeretem. És nem, azzal nem segítesz te és a haverjaid, hogy próbáltok belép rúgni és közlitek, úgyis elhagy.
Neked kanod van, és nem szeretsz senkit. Agyilag el vagy baszva. A ragaszkodást hiszed szeretetnek. Szerető ember nem ilyen hányadékként viselkedik.
De semmi baj, amíg anyucit játszva nyalod a picsáját, és szépen szopod mindennap, eljátssza ő is, (meg majd az összes kanod utána, amíg bele nem unnak a lelked hiányába), hogy szeret.
"A kérdés is pont azért íródott, hogyan fejezzem ki jobban, hogy szeretem."
De hiába írjuk le százan, hogy ki kell mondani, hogy szereted őket, a tiszteletet meg kell adni ha fogalmad sincs a szeretetről és tiszteletről. Illetve ha nem szívből jön a kifejezése akkor úgyis látni fogják, hogy hamis vagy. Te pedig személyesen lelki tehernek fogod megélni, hogy alkalmazkodni kell, hamis képet mutatsz magadról.
Nem lehet megjátszani mások előtt sokáig, hogy egy hazug vagy, te saját magad pedig egyáltalán nem tudod becsapni, de menekülni se tudsz. Mindig elő fog jönni, hogy lelkileg sérült vagy, sőt lelkileg sérült párkapcsolatokban lesz talán részed mert aki tőled jobban van lelkileg az rájön, hogy te nem tudsz nyújtani igaz érzéseket.
Hozzáteszem, hogy ne legyél beképzelt mert a pasid nem olyan régóta ismer és egy párkapcsolat mindig másabb mint egy barátság. A szeretet nem egyenlő a szerelemmel és a fellángolással sem. Ha felébred a rózsaszín ködből és látni fogja, hogy mentálisan beteg vagy ki fog téged dobni. Ezzel te is mélyen legbelül tisztában vagy pont azért született meg a kérdés mert színészkedni akarsz, hogy ne offoljon ki.
Amúgy 24-es is az aki beszólt neked? Tényleg paranoiás vagy és nemcsak egoista bunkó.
De én szeretem, nem ezzel van a gond.
Csak nem érzem, hogy ezt állandóan mondani kellene. Ugyanígy, nem szeretem azt sem, ha ölelgetnek, puszilgatnak pl. a barátnőim, rokonaim, ha találkozunk.
(A párom 8 éve ismer. Tudja a hibáimat, nem zavarja. Nem mindenki dobja ki a párját, mikor szembesül vele, hogy az nem tökéletes.)
De ölelgetni, hozzábújni szeretek. De nem jut eszembe mindig mondani, hogy mennyire szeretem, vagy hogy éppen nagyon hiányzott. Ezek nekem nem jönnek maguktól.
Ha ő mondja, akkor persze, mondom én is, de magamtól nem szoktam vagy csak ritkán.
Attól, hogy ilyen stílusban írsz, nem segítesz. Gyomrom forog, hogy ilyen ember, mint te, elsétálhat bármikor mellettem az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!