Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan próbáljak meg kedveskedni, jobban kifejezni az érzéseimet?
Szüleim 5 éves koromban váltak el, előtte 5 évig háborús övezet volt az otthonunk.
Utána anyám hozzáment egy nárcisztikus, erősen autistagyanús férfihez, tőle sem láttam sok szeretetet.
Ezért nekem a mai napig idegen, ha valaki megölelne csak úgy, vagy ha a legjobb barátnőim mondják, mennyire szeretnek… Oké, és? Ők tudják, milyen vagyok, nem veszik magamra a beszólásaimat, mert tudják, hogy nem gonoszságból mondom őket. Csak nem érzem, hogy ha valaki pl. egy egész délután át készített egy tortát, arra nem illik azt mondani, hogy ha rendeli valahonnan, mindenki jobban jár.
Lett egy barátom, ez az első komoly kapcsolatom (22 éves vagyok).
Nem régóta vagyunk együtt, teljesen jól tolerál, de pl. múltkor filmeztünk, megöleltem és mondtam, hogy már annyira hiányzott. Ő ezen meglepődött, mert hogy még sosem mondtam neki ilyet. És belegondolva, tényleg nem jut eszembe, hogy ilyeneket mondjak… Pedig szeretem, szeretek vele lenni és mindig várom, hogy együtt legyünk. De olyankor valahogy ezek a kis kedves dolgok egyáltalán nem jutnak az eszembe.
Hogyan tudnék ezen javítani?
És nem érzem, hogy “rohadt lelkű bunkó” lennék, ezt kikérem magamnak! Annak van baj a fejében, aki ilyen jelzőkkel illet egy fiatal lányt, pár leírt sor alapján.
Bármikor jön a barátom, vacsorával várom, bevásárolok neki a kedvenc nasijaiból, italaiból. Csinálok sajttálat, fondue-t. Reggel direkt korábban kelek fel, hogy süssek neki gofrit vagy amerikai palacsintát.
Most volt a szülinapja, egész napos randiprogramot szerveztem vele, estére pedig meglepetésbulit, a legjobb barátaival.
A munkahelyén is sokszor meglepem, ha épp arra járok. Szeretem, ezt ő is tudja és érzi, nem fog lelépni. Oda van értem.
"Bármikor jön a barátom, vacsorával várom, bevásárolok neki a kedvenc nasijaiból, italaiból. Csinálok sajttálat, fondue-t."
És mit szólnál hozzá, ha annyit mondana erre, hogy jobban járt volna, ha inkább rendel valahonnan? Gondolom ferdén állt volna a szád.
Nem.
Ha tényleg nem lett jó, akkor nem is kell mondania, rendelek én magamtól is.
Nem csak mással vagyok kritikus, hanem saját magammal szemben is.
11
Te kezdted el, hogy bunkó a 7 és ő csak válaszolt a kérdésre. Méghogy önkritika. Leírják az igazságot és mindjárt mást hordasz le mint a barátnőid szoktad és fogod a barátod is.
Igen, önző vagy. Beszólogatsz másoknak akik szeretnek. Attól, hogy eddig tűrték még nem fogják örökké. A pasid meg főleg nem fogja. Amúgy ha tele vagy traumákkal miért nem pszichológushoz jársz pasi helyett? Ő nem fog megmenteni mert nem lehet téged. Neked kell saját magad pszichológus segítségével. Másokat bántani egyáltalán nem fair.
Neked egyáltalán nincs szükséged pasira. Úgyis el fog hagyni. Még most rózsaszín ködben toporog, de elmúlik és akkor vége is lesz mert fogja látni, hogy te képtelen vagy szeretni bárkit is.
Annyira könnyen beszél mindenki az összes kommentelő. Baszus mind küzdünk dolgokkal ez egy jó dolog ha már a kérdező látja saját hibáit felelőségét a dologban.
Az a baj hogy egymást letaszítjuk ahelyett hogy feleemelnék és saját magunk meggyőződesét rossz tapasztalait vetítjük ki a kérdezőre.
Nincs semmi baj ezzel kérdező. Tudom ez a mondat klisés de el kell hinned hogy szerethető vagy ahhoz szeretned kell kicsit magad hogy érezd mások is tudnak szeretni. Sokszor nem mindig tudatosan de elitéljük magunkat pont úgy ahogy éreztük magunkat régen.
Az hogy akarsz lépést tenni hogy kimutasd az egy nagy és bátor dolog! Kezd kicsiben aztán ha jól esik csinald sokat. És fogadd is be mástól a szeretet hidd el hogy lehet téged szeretni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!