Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Negyven felett is olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Negyven felett is olyan lángoló érzésekkel szerelmes az ember mint fiatalon?

Figyelt kérdés

Vagy ha negyven felett szeret bele az ember valakibe, akkor már ennyi idősen érvényesülni tud az ész is az érzelmek mellett?

Mert olyan mintha szerelmes lennék, csak az az eszet vesztő rózsaszín köd nincs.

nov. 5. 19:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
65%

#9, ez a legszebb és leghasznosabb válasz amit ebben a témakörben hosszú ideje olvastam a gyakorin.

Az érzés szerintem is ugyanolyan, de a döntéseink már racionálisabbak.

nov. 5. 20:56
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
9 es m3gvalaszoltad h a szeretoket miert nem valasztjak a csalad helyett hiqba szerelmesek a szeretobe
nov. 5. 20:58
 13/24 anonim ***** válasza:
76%
A szerelem érzése szerintem is teljesen ugyanolyan, mindegy, hány éves az ember. Csak idősebb korban már nem leszel szerelmes attól, ha rád ír randi utáni nap, hogy “jó reggelt☺️🩷”. Hanem kicsit tartalmasabb beszélgetések, élmények kellenek.
nov. 5. 20:58
 14/24 anonim ***** válasza:
71%
Hát ha nincs köd, de az érzés mégis ugyanolyan, nem lehet, hogy életedben először most vagy úgy igazán szerelmes? ;)
nov. 5. 21:19
 15/24 anonim ***** válasza:
72%

40 fölött jött, azt éreztem, mindig erre a nőre vágytam. Nagyon hasonlított az első igazi nagy szerelemhez, de mégis más volt. Hiányzott belőle az elemi naivitás, az a tisztaság, ami az ifjúság ártatlanságából adódik.

Még most is tart, de már nem ugyanaz az érzés.

nov. 5. 21:28
 16/24 anonim ***** válasza:
74%
Én nem. Ott kezdődik a probléma, hogy nem bízok, nem hiszek. Résen vagyok, figyelek. Az meg csak hab a tortán, hogy érdek alapúnak tartom az összes emberi kapcsolatot.
nov. 5. 21:53
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

"Ritka ostoba az, aki azt állítja hogy egy naiv, tini szerelem érzésvilága olyan a szerelemben, mint egy 40-es"

Mintha... az emberek mind mások lennének. Alapból miért a kortól függene, hogy valaki hogy képes szeretni? Pár év múlva 40 leszek. Egész életemben ugyanolyan intenzitással féltem, voltam szomorú, kétségbeesett, boldog, reménykedő... a szerelem miért lenne más? Az is egy érzelem. Aki másnak látja, pont az van Disney szinten.

nov. 5. 22:35
 18/24 anonim ***** válasza:
64%
Én még nem vagyok negyven, "csak" 37, de lehet, igen.
nov. 5. 23:34
 19/24 anonim ***** válasza:
87%
Igen, van példa ilyesmire, viszont már a racionalitás is nagyobb eséllyel van jelen, mint fiatal korban.
nov. 6. 07:38
 20/24 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem többsége nem. Addigra már annyi csalódási, tapasztalat éri az embert, hogy zsigerből óvatos és nem éli meg úgy a pillanatot, mint a kamaszos naivitás idején.

Persze biztos vannak olyanok, akik vagy kiegyensúlyozottak, vagy megragadtak a kamasz szinten agyilag, ezért továbbra is hős szerelmesek.

nov. 6. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!