Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Plátói szerelem elmúlik valaha?
A plátói szerelem nem igazi kapcsolat. Nem is igazán ismered, csak elképzeled, hogy milyen lehet vele. A saját ábrándképeidbe vagy szerelmes. Ezt kéne tudatosítani.
Vagy keress magadnak egy olyan pasit, akivel összejön a dolog, és valóban boldoggá tesz.
Ez egy érzelmi kérdés. Racionálisan én is tudom, miről van szó.
Köszönöm a válaszokat!
Férfi? Szerintem ők nem szoktak plátóian szerelmesek lenni senkibe.
Az is plátói szerelem, ha ismersz valakit, egy kollégát például. A külseje tetszhet, meg nyilván vannak vonzó tulajdonságai. De nem tudod, hogy milyen lenne vele a párkapcsolat. Ahhoz, hogy én szerelmes legyek valakibe, tudnom kell róla még mást is. Például, hogy milyen az ágyban, vagy hogyha konfliktusom támad valakivel, kiáll-e mellettem, vagy nem. Otthon hogy viselkedik, rendetlen? Elvárja tőlem, mint nőtől, hogy kiszolgáljam, vagy hajlandó megosztani a feladatokat?
Ezek fontos dolgok, és amíg nem vagytok párkapcsolatban ezek nem derülnek ki.
Dehogynem szoktak, csak ritkán ismerik el. Szerintem egy nő soha nem írna olyat a plátói szerelem beteljesítéséről, hogy "Nem opció, ismerem a határaimat." A nők érzelmi alapon döntenek.
Kérdező, ha nem annyira plátói, hanem ismered, akkor talán idővel át lehetne alakítani testiség nélküli barát? lelki társ? kedves ismerős? kapcsolattá. Mert van, hogy valakivel egy hullámhosszon vagyunk, szeretünk vele beszélgetni stb, és valójában ez hiányzik, nem a fizikai vonzalom rész.
Szerintem ha ismered, de úgy valóban ismered az embert, mint ahogy te is írod, kolléga, vagy baráti társaságban lévő személy, de nem lehet köztetek semmi, akkor az be nem teljesedő szerelem.
A plátói az pont az mikor nem ismered igazán, csak úgy ismersz belőle valamit, csak úgy távolról vagy belé szerelmes. Ami tényleg nem is szerelem valójában, inkább csak annak előszobája, erős vonzalom.
A szerelem pedig megelőzi a párkapcsolatot. Elvégre az a párkapcsolat elindítója.
Én is pont ez alapján gondolom férfinek.
És én is pont ezt tudom elképzelni egy áthidaló megoldásnak. Barátként, lelki társként a közelében lenni, maradni. Még mindig jobb mint a teljes megvonás.
Ja, és nő reagálna arra, hogy nő vagy férfi. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!