Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Aki nem tud érdekek nélkül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki nem tud érdekek nélkül szeretni az nem képes valódi szeretetre és hagyni kell?

Figyelt kérdés
Szeretni foglak hogyha ...... Úgy gondolom ez nem valódi szeretet.
2024. aug. 22. 16:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Én tudom, hogy egy kapcsolatért tenni kell, és a kapcsolat működéséért dolgozni kell, áldozatot hozni, figyelni a másik igényeire, de közben képesnek lenni kiállni magadért és önfejleszteni."

Ki mondta azt hogy én ezt nem vallom? Az hogy személyeskedsz velem a te szegénységi bizonyítványodat mutatja és nem szándékozom bele menni ebbe.

2024. aug. 22. 18:53
 12/18 anonim ***** válasza:
53%

Nem ezt vallod, mert te azt szeretnéd, hogy feltétel nélkül szeressen valaki. Megsértődsz, ha elvárnak tőled egy intellektuális vagy szorgalmi szintet, vagy egy bizonyos igényességet a testedre, környezetedre stb.

Soha az életben nem tudnék szeretni egy tanulatlan, buta, lusta embert, aki ráadásul még azon is besértődik, hogy együttélés esetén elvárnám, hogy ő is takarítson. Ilyeneket hoztál fel, nem?

Egy ilyen ember csak az undort keltené bennem, és nem a szám miatt, hogy mennyit keres, vagy azért mert nem tud nekem papírt mutogatni.

Hanem azért, mert egy alulművelt, sértődött kis senki, aki elvárja, hogy csak úgy szeressék, mert neki mekkora emberi értékei vannak, meg mennyire tud szeretni (szerinte), mert ő azt mondja, közben semmit nem tud felmutatni a nagy lózungokon kívül.

Mi az, hogy azon besértődsz, hogy takarítást vár el tőled a nő? Bölcsebb lettél volna, ha nem ilyen példákat írsz. Persze, az a normális szeretet, ha én felmosok a másik helyett, amíg a tv-t bámulja, aztán nagy kegyesen felemeli a lábát, amikor épp az a rész jön nekem a felmosóval. Már 2x is a szülőket hoztam fel példákat a feltétel nélküli szeretetre, de ez még anyáddal szemben is aljas lenne.

Nem takarításhoz kötöm a szeretet, és akkor szeretek valakit, ha meglátom a porszívóval, hanem szimplán csak nem egy szerethető ember nekem egy tohonya senki, akinek nem alap, hogy takarít. Ha már kérnem kell, hogy NEKEM takarítson, már ott elvágta magát.

Persze, nem fogom ehhez kötni, hanem még egy puszit is nyomok a homlokára, mert amúgy annyira jó ember.

Csak tudd, hogy egy embert a tettei határoznak meg.

A tudás és az intelligencia, szorgalom az érték. Közvetetten így a diploma is érték (persze nemcsak az lehet értékes, aki diplomás).

Az, hogy valakinek alap, hogy tisztán tartja a környezetét, takarít normálisan, az érték.

Az, hogy valakinek vannak hobbijai, esetleg a főzés is köztük van, és finomakat készít örömmel a másiknak, érték.

Ha nem hobbi számára, de van benne annyi férfi létére, hogy megtanul főzni, és nem a nőre hárítja folyamatosan, szinték érték.

Nemcsak szóban emlegetett csodálatos tulajdonságokba szeret bele egy ember, mivel ezek csak üres szavak, a fotelból bárki tud nagyon rendes és okos lenni. Valójában a gyakorlatban nyilvánul meg a legtöbb emberi érték.

Egy csövesnek is lehet 150-es IQ-ja, de ugyanúgy csak letarhál apróval rekedt hangon, büdösen, így mire megy vele?

Miért ne szerethetnénk egy rendezett életű, szorgalmas, művelt, magát feltaláló, korrekt embert ahelyett, aki csak várja a szeretetet egy másik felnőtt embertől olyan formában, ahogy az anyjától kapta (vagy még attól sem)?

Te vagy az, aki semmit nem tud a szeretetről.

2024. aug. 22. 19:15
 13/18 anonim ***** válasza:
Kérdező belső értékekbe szeret bele az ember. Ha valaki céltudatos, okos, ügyes az egyszerűen plusz. Pusztán azért senki nem szeret a másikba mert létezik. Buborékban, téveszmékben élsz...
2024. aug. 22. 19:32
 14/18 A kérdező kommentje:
#12 Tele vagy frusztráltsációval így hogy lehet élni? Én is van mikor szar hangulatban vagyok, de nem ennyire. 😀 Nagyon szarul értelmezted amit írtam alap dolog, hogy mindketten takarítsunk, mindketten főzünk. Csak példának hoztam fel, mert vannak férfiak akik elvárják, hogy a nő takarítson nem én, sokszor hallom ezt nőktől. De az se a szeretet jele, ha egy nő a férfi pozíciójába szeret bele. Nagyon sok ember úgy jut hozzá magas pozihoz, hogy semmit nem tesz érte, hanem csak szerencséje volt és az életben rengeteg dolog a szerencsén múlik, sajnos ilyen ez a kaszinó kapitalizmus, néha hiába szorgalmas valaki nem mindig van szerencséje. Ezért mondom hogy a szeretet valaki iránt vagy van vagy nincs, csomó minden miatt alakulhat ki szeretet két ember között és az nem úgy születik hogy akkor szeretlek hogyha vastag a pénztárcád, de ez is csak példa volt. Légyszi ne legyél ilyen frusztrált árt a szépségednek! ;)
2024. aug. 22. 20:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Én tudom mi a szeretet, de beledöglök, ez a helyzet.
2024. aug. 23. 03:22
 16/18 anonim ***** válasza:

"Nagyon sok ember úgy jut hozzá magas pozihoz, hogy semmit nem tesz érte, hanem csak szerencséje volt és az életben rengeteg dolog a szerencsén múlik, sajnos ilyen ez a kaszinó kapitalizmus, néha hiába szorgalmas valaki nem mindig van szerencséje."

Én ismerek is ilyet, maximálisan szorgalmas, becsületes, felvállalja a felelősséget, közben folyamatosan szív, irigykednek rá, fújnak rá mert bezzeg ő a "szuper" (mondja ezt az egoistája), párja nincs, nem talál maga mellé rendes embert mert mindenhol ezek a szutykok rohangálnak. Ennyit erről.

"Ezért mondom hogy a szeretet valaki iránt vagy van vagy nincs, csomó minden miatt alakulhat ki szeretet két ember között és az nem úgy születik hogy akkor szeretlek hogyha vastag a pénztárcád, de ez is csak példa volt."

Ez lenne a normális, de látja emberünk hogy itt működnek az elvárások, az egóm hizlalásával növekedhet a kényelmem, így előkerül a "lista" hogy ki felel meg és ki nem. Akit meg szerethetnék azt képes vagyok letaposni, mert nem teljesíti a kívánságaimat.

Innentől kezdve "párkapcsolati piac", egy nagy üzlet, ami megöli a valódi értékeket és a kibontakozás lehetőségét.

2024. aug. 23. 17:36
 17/18 A kérdező kommentje:

A tanulatlanságról annyit, hogy az oktatási rendszert még jobban kéne támogatni sokkal több pénzzel. El kell érni azt, hogy a tanulás ne a magasabb fizetésről, ne magasabb pozícióról szóljon, mert a jólétnek alapnak kéne lennie, annyi felhalmozott vagyon van, hogyha ezeket elosztanák még Afrika is élhetőbb lehetne, a tudás vágy miatt tanuljon az ember! A demokráciát csak úgy lehetne rendbe tenni, ha tele lenne tanult emberekkel ez a világ. Tévedés abból kiindulni, hogy aki tanulatlan az azért van, mert ő természetileg ilyen buta. Én sajnos tanulatlan családból származom és elsődlegesen nem azért, mert lusták, buták voltak hozza, hanem szar volt a társadalmi helyzetük. Miután megismerkedtem barátommal sokat olvasok, sokat művelődöm, mentoromnak tartom, tehát ez se csak tőlem függöt, hogy mi ilyen jó viszonyban vagyunk.

Arról beszélgettünk, hogy a kapitalizmus egy kaszinó és az élteti ezt a rendszert, hogy azt higgyük, hogy nincs olyan, hogy szerencse minden csak a szorgalmon múlik. Egyáltalán nem egy meritokratív rendszerben élünk ahol egy gázszerelő lehet milliárdos, de akik a szabad piacon gazdagodtak meg azok se sokkal különbek, ők is előadják azt, hogy szegény családból jöttek holott a valóság tök más lásd Pogátsa Zoltán Globális Elit című könyve ahol rengeteg hazugságról lerántja a leplet az író.

Egy valamivel van probléma az a globális kapitalizmus ami ezeket a mesterséges hierarchiákat állítja fel, az egyenlőtlenség mérhetetlenül magas, a nagyvállalatok befolyása óriási pedig senki nem választotta meg őket demokratikus úton, a munka teljesen elidegenült nem kéne már ennyit dolgoznia senkinek se, több időt kéne töltenünk barátainkkal, szeretteinkkel, családunkkal, és az, hogy szeptember első hetében ilyen hőhullámok vannak és, ha nem teszünk semmit ez csak rosszabb lesz, ezt a kapitalista rendszert kéne leváltani és a megoldás egy újfajta szocializmusban van, ami nem csak nálunk kéne, hanem az egész világban. Ne jöjjön senki azzal, hogy ezt próbáltuk már, a bolsevik rendszer államkapitalista rendszer volt és üldözték az értelmiségi réteget, nem az volt a céljuk, hogy tanult társadalomban éljünk.

Mindenkinek ajánlom Nancy Fraser kannibál kapitalizmus című könyvet, egész érthetően leírja a problémánkat, a kevésbé iskolázott emberek is megértik szerintem és bárcsak nekik is lehetőségük lenne felülemelkedni, sajnos ez a rendszer ott korlátoz ahol csak tud.

Visszakanyarodva az eredeti kérdésemhez, az hogy szerintem a valódi szeretet érdek nélküli nagyon összefügg a rendszerkritikámmal és a kapitalizmus nem csak gazdasági rendszer, hanem ennél sokkalta több és minél előbb megszabadulunk ettől annál inkább lesz demokrácia és élhetőbb jövő az utódainknak.

szept. 2. 06:38
 18/18 anonim ***** válasza:
És hogy szabadulhatnánk meg ettől a rendszertől, a kapitalizmustól?
szept. 2. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!