Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Férfiak, ti hogy kezelnétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, ti hogy kezelnétek azt a szituációt, amikor a nőnek van lakása (szerencsés család okán), de nektek nincs?

Figyelt kérdés

Több helyen olvasom, ismerősöktől hallom, hogy a nők nagyon kiszolgáltatottnak érzik sokszor, amikor a férfi pénzétől függ az élet kb. Meg a gyerekvállalás.

Ha a férfi az akinek nincs lakása, az milyen érzés? Mármint nem tehet róla senki, hogy milyen családból származik.

Párom most szüleinél lakik, egyedül a tetőtéri külön lakásban. Én kevesebbet keresek nála, de van saját lakásom. Én felvetném az összeköltözést, de nem tudom, mit reagálna.

Alapvetően nem szórja a pénzt, nem él nagylábon, biztos vagyok benne hogy azért tud rendesen félretenni, de úgy a pénz nem nagyon téma köztünk, szeretjük a balanszt, fele-fele arányban fizetünk.

Az mondjuk negatívum neki egy összeköltözésben, hogy itt nincs kert, nincs akkora csend mint a szülőknél, se garázs, meg hát cuki háziállat sincs. Tűnödöm, hogy egyáltalán el tudja-e képzelni, hogy egy kapcsolat miatt "rosszabb" körülmények között éljen velem.

Az meg családi okok miatt egyértelműen nem opció, hogy én menjek oda, ugyanis a felső lakás az neki most egy jó lehetőség, ami bármikor megszűnhet, mert nem ő dönt róla. Egy időben ki is volt adva.

2024. febr. 2. 16:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
csak tudnám, hogy miért nem vele beszéled meg és miért egy noname oldalon találgatsz és gyártok a 8000 db kifogást.
2024. febr. 2. 20:39
 12/19 anonim ***** válasza:
Számomra olyan fura hogy ez kérdés párkapcsolatban élők között. Szoktatok beszélgetni? Mármint úgy őszintén mélyen?
2024. febr. 3. 07:47
 13/19 A kérdező kommentje:

Tegnap délutántól mostanig nála voltam (és büszke vagyok magamra, mert meg tudtam oldani a buszozást oda-vissza).

De hogy a kérdésre válaszoljak 12-es: a legmélyebb beszélgetésünk arról szólt, hogy a férfiak és a nők mennyire különböznek. A férfiakat maximálisan kielégíti ha eljárnak sörözni a haverokkal, de a lelkizést nagyon mellőzik, egy férfinak azért is kell egy nő, mert tőle megkapja azt, amit a pasi haverjai lelkiekben nem adnak. Szoktunk beszélgetni közéletről, politikával nagyjából képben vagyunk.

Az viszont igaz, hogy az a nagy MI összetartozás feeling most még nincs meg. Látom, érzem rajta hogy azért bizonytalan. Nézegettem videókat, olvastam a témában. A férfi bizonytalansága nem az en felelősségem, nem vehetem magamra. Nem az én dolgom meggyőzni, ha fèl az elköteleződés gondolatától. Azt is el kellett fogadjam, hogy fél év az nem olyan hosszú idő 2 felnőttnél kapcsolatban. Tudom róla, hogy a gyors házassagot és gyerekvállalást el is ítéli, mert 2-3 év alatt sem lehet megismerni egy embert igazán.

Ezen a mondatán azóta is gondolkodom. Szerintem pont ha 2-3 év alatt nem dönti el egy felnőtt férfi, hogy továbbfűzze-e a nővel az életét, akkor egy felnőtt nő (nem felnövekvő fiatal, mert egyetem mellett persze hogy 6-8 évet várni a házassággal reális, hiszen pénze nem volt a barátaimnak se), aki nem egyedül akarja az életèt tervezni, hanem igenis a MI a vágya, nos ő mire várjon?

És amiatt aggaszt ez az összeköltözés kérdés, mert számomra ott van vége, ha 1,5 év után is bizonytalan lenne. Házasság és gyerekvállalási szándék jóesetben csak összeköltözés után lesz. Én nem tudok várni a végtelenségig valakire, aki ennyire bizonytalan akár magában, akár a kapcsolatban, vagy ha beigazolódik a legrosszabb, neki nem vagyok az akivel el tudja képzelni hosszabb távon.

Fontos megjegyezni, neki ez az első kapcsolata. Úgy vágtam bele, hogy nem tudom mi lesz, de aztán azt éreztem ebből őszintén lehet komoly, én megtalálnám a számításaim mellette, csak aztán jött a bizonytalanság, hogy ez lehet csak az én fejemben létezik.

2024. febr. 3. 11:55
 14/19 anonim ***** válasza:

#12 vagyok. Nekem ez nagyon fura. Az én barátom 2 hónap ismerkedés után vetette fel először hogy költözzünk össze. Rengeteget voltunk együtt előtte is. 3 hónapja voltunk együtt mikor az ő albérletbe bútoroztunk össze. A 2. évfordulónkon jegyzett el. És pár hónappal utána vettünk közösen egy házat. Nekem 1,5 év alatt ez a sehova jutás nem férne bele komoly felnőtt párkapcsolatba mint ami nálatok megy.

27N

2024. febr. 3. 13:56
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felnőtt párkapcsolatban fél év után összeköltözésen gondolkodni, egyáltalán nem korai.

Eleve nehéz megismerni valakit, hogy szeretnéd heti 1-2 óra találkával? Nem azt mondom, hogy azonnal házasság, gyerek legyen, de az összeköltözés rengeteg időt spórol, hogy mennyire működtök párként.

Éppen ezért, ha nem látod hogyan fogtok a közeljövőben összeköltözni, szerintem csak az időd pazarlod.

2024. febr. 3. 14:21
 16/19 A kérdező kommentje:

Lesz lehetőségem a szerződésem lejáratakor egy màsik munkát keresni, ami mellett tudok akár egy részmunkaidőset bevállalni. Én a munkahelyemre is ingázom sajnos jobb lenne egy közelebbi. Ha csak 50 ezerrel több lenne a havi jussom, már arra is azt mondanám, hogy keressünk olyan albit ami neki jó.

Baràtnőm házas. 1,5 év után a Covid miatt sikerült összeköltözniük. De előtte is már minden hétvégén együtt laktak. Nálunk ez nincs, a munkája miatt nem tudunk 1 hétvégét sem együtt tölteni. Minden héten vagy szombat, vagy vasárnap dolgozik, neki muszáj ezt, mert ahogy a főnök fogalmazott, azok kapják inkabb a hétvégéket, akinek nincs gyereke. Persze a hét közepén is vannak üres napjai, de nekem ettől nem lesz. Úgyhogy közös hétvégézések nem lesznek.

2024. febr. 3. 14:59
 17/19 A kérdező kommentje:

Még valami 12-es: én nem tudom ki milyen körökben mozog, de itt az átlagfizetés olyan 200-400 ezer között van, egy albi meg 120-140k egy ház bérlete 250k + rezsi. Párom keres 400-at, én 250-et. Ebből maximum egy másik lakásra futná, de egy teljesen felújítandó ház is 50 millió forint, de még a környéken is ennyi, nemcsak a városban. A lakás meg eladható 30-ért. Úgyhogy én gratulálok mindenkinek, aki önerőre házat tud venni. Persze mindenki előtt ott a lehetőség, hogy cégeknek megfelelő képzéseket szerezzen, de egyikünk sem az az IT agy sajnos. Szóval valahol megértem, hogy 400 ezerből ő nem gondolkodik se házasságon, se családon még. 2 gyereket sem tudnánk erre a bérre bevállalni. Kicsit kilátástalan? Ezt is okként látom.

Plusz én senkit sem ismerek, aki férfiként az első barátnőjét feleségül vette. Szerintem ő sem hiszi hogy neki ezen kéne gondolkodnia az első kapcsolatában. Mi is 27 évesek vagyunk!

2024. febr. 3. 15:21
 18/19 A kérdező kommentje:

És ehhez az első kapcsolat dologhoz még annyit, hogy egy barátnőm sem maradt amellett a párja mellett akinek ők voltak az első nők. Azt mondták borzasztóan nehéz ha egy férfinak nincs semmi tapasztalata és meg sem próbálja kitalálni mi kell egy nőnek kb. úgy minden szinten. Egyszerűbb volt továbbállni és keresni egy tapasztaltat aki már tudja mit keres.

Én társkeresőztem is, de ott még a 35 éves férfiak sem tudták mit akarnak úgy igazán, vagy hogy hogyan.

2024. febr. 3. 15:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolom, hogy ez probléma lenne.

Nekem is van 3 barátnőm, aki kapott lakást, a férjének meg nem volt, nem hiszem, hogy problémáztak rajta.

2024. febr. 3. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!