Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hagyjam a páromat ebben az esetben magától feldolgozni, vagy beszélgessek vele erről?
Óvszerrel védekezünk, ami sosem 100%, mert elszakadhat, lecsúszhat, ilyenek... Szóval a baleset megtörtént, vettem be Escapellet és nyilván tudjuk, ez nem cukorka, lehet hónapokra taccsra vágja a hormonrendszeremet. :/
Azóta 2x voltunk együtt (még nem jött meg), mind a két alkalommal nagyon óvatos próbált lenni, és nem is voltunk kutyapózban (így szakadt el a gumi, nekem az a legjobb érzésre amúgy). Én biztos vagyok benne, hogy titokban eléggé beparázott a potenciális terhességtől.
Nem tudom, hogyan beszéljek vele erről, ha már egyszer gyógyszert nem szedhetek, mert IBS betegként túl gyakran van hasmenésem, még az este se biztonságos szedéshez.
Intrauterin dolgokat es a Depo Proverát meg elképzelni sem tudom, a párom is gyógyszerellenes, maradnánk az óvszernél. A pesszárium jó ötlet lenne, de időben feltenni és levenni nagyon necces lenne a mi szokásaink mellett. Az óvszer mindenek ellenére ad egy szabadságot.
Nem tudom a páromnak megígérni, hogy nem fog megint elszakadni, de évente 2 alkalomnál többször az ügyeletes doki szerint nem szabad használni ezt a tablettát, akkor se, ha 2 tabletta közt minimum 1 hónap a vállalható idő.
Marmint ezzel nem azt mondom, hogy mindig rohangálnánk eseményutániért, mert nekem sem ez a célom, de 100%os védelem nincs, ha 2 ember szexel.
Én egyedül is felnevelnék egy gyereket, túl kevés ideje vagyunk együtt, ő még tutira nem áll készen nagy lepéseket tenni és feladni eddigi életét.
Pedig 1 napon mindketten akarunk gyereket.
Hát az escapelle sem 100%-os, szóval... (tapasztalat)
Húzza ki időben gumival is
Mindketten utáljuk a megszakításosat. :(
Ez most nem lesz hatastalan, mert amúgy is eléggé a vége felé jartam a ciklusnak, de sajnos egy műtéti indikáció miatt nem szabad teherbe esnem, amíg nem műtenek meg és erről nem szeretnék többet beszélni. :(
"Nem tudom a páromnak megígérni,"
Nem is kell megígérni.Az a felnőtt ember, aki nem bírja felfogni, hogy a tetteinek következménye van és nem létezik 100%-os védekezés, az válassza az önmegtartóztatást.
Én ki is ábrándulnék egy olyan férfiből, akinek emiatt ápolgatnom kellene a kis lelkét.Az esemény utánit sem neki kellett bevenni, tehát számára ebben sincs kockázat.
Én és a párom eddigi életünk során (én 28, ő 35 éves) eddigi életünk során egyszer "baleseteztünk" óvszerrel, vettem be eseményutánit.Szerencsére nem lett tőle semmi bajom.Egyikőnk sem lett emiatt lelki beteg.
XL durex de szerintem ez is kicsi neki, inkább egy 60-asra lenne szüksége.
5-ös: részben amiatt is para egy becsúszós gyerek mert én sem hinném hogy ő lenne gyermekeim apja egy nap, sajnos. :/ Akar gyereket, de nem igazán érti, mi kell egy működő párkapcsolatba. Pl: ő nem kérdezte meg lett-e bármilyen fura mellékhatása a tablettának. Én magamtól mesélek neki, de ő sohasem kérdez kb. Néha elgondolkodom azon, hogy esetleg autista. Még annyi kapcsolati tapasztalata se volt, mint amennyi nekem. Néha a saját kollégám többet törődik az érzelmi világommal, azzal, hogy épp mi történik velünk, körülöttünk, mint a mostani párom és ja, nem sok pasival dolgozom együtt, de mind érti a nőket azért és házasok. :( Tudom, hogy a párom is szeret, mert a maga módján kimutatja, de valahol azt érzem ez kicsit kevés és a szeretet kimutatása meg nem megbeszélhető dolog, mint az óvszer. Vagy jönnie kell magától, vagy nem. Vagy tudja, hogy én sem leszek neki az igazi, ergo mindketten lazára vesszük.
Talán ha egyszer, igazán szerelmes lenne, akkor mindent megtenne azért a lányért és nem hagyná ellaposodni a dolgot egy kvázi szexkapcsolat felé. Mert a miénk az ilyen.
Ciki, ha valakivel jó a szex, de mást nehezen nézek ki a kapcsolatból? (Na ezért kell a tabi)
Itt mondjuk magával a kapcsolattal van gáz. Valószinüleg ô is azért ilyen parás azóta, mert rájött, hogy egy véletlenül becsúszott terhességgel örökre össze lesztek kötve. Szerintem elsõ és legfontosabb lenne azt megbeszélni, hogy ti mit is vártok ettõl a kapcsolattól. Mi lenne a te reakciód egy terhességre, például megtartod-e.
A gumi mellé meg használhattok Pharmatexet, nem kárositja a gumi anyagát, és ha kiszakad, ad egy extra védelmet. Ezt lehet esetleg kombinálni még a naptár módszerrel, vagyis termékeny napokon gumival se megy el benned.
100% védekezés nincs, de ez a három egymással kombinálva azért meglehetôsen nagy biztonságot ad.
A kiszakadás esélyét is csökkenti, ha sikositót is használtok, ebben az esetben meg eleve valami spermicid tipus legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!