Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Távkapcsolat, okos eszközök...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Távkapcsolat, okos eszközök nélkül? Nagy kérés lenne, hogy miattam vállalja be?

Figyelt kérdés

Barátom 3 évre külföldre megy, 2-3 havonta fogunk majd tudni találkozni.

Alapjáraton azt mondanám, hogy ma a távkapcsolat teljesen jól kezelhető, nekem is van barátnőm, aki pl. Amerikában él, mégis két-három naponta Facetimeon beszélünk, folyamatosan képeket, videókat küldünk egymásnak, teljesen egymás életének a részei vagyunk.

Viszont a páromnak nincs semmilyen okos eszköze, közösségi profilja... "Butatelefont" használ, nem azért, mert ne telne neki jobbra, hanem mert ő ebben bízik, azt mondja, hogy ő nem fogja töltögetni fél naponta, nem akar állandóan elérhető lenni bárkinek, neki ne írogassanak napközben.

És ezzel a szokásával később sem akar felhagyni, ha már távkapcsolatban leszünk. Arra hivatkozik, hogy anno a dédapja 5 évet volt hadifogságban, a dédmamája azt sem tudta, életbe van-e még, de megvárta és utána össze is házasodtak... Meg hogy ez lesz a kapcsolatunk próbája, ha ezt kibírjuk, örökre együtt leszünk.

De őszintén, miért bírjam ki, hogy nem láthatom az arcát hetekig, hónapokig, ha van már rá megoldás ma?

Én alapból az "írogatósabb" fajta is vagyok, nekem ez így nagyon rossz lenne, hogy kétnaponta egyszer beszélünk majd telefonon, ha éppen úgy jön ki a lépés, hogy pont akkor mind a ketten ráérjünk.

2023. szept. 15. 13:36
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
9-es, hagyjuk már, hogy egy laptop ugyanolyan, mint egy okostelefon...
2023. szept. 15. 14:36
 12/22 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=GEWnXmDfVZg

Amúgy meg nem szeret eléggé, különben venne egy okostelefont és a szabadidejében neked írogatna és veled videochatelne. Régen a dédanyjáéknak szar volt, tehát legyen nektek is szar? Kit érdekel, hogy mi volt régen, ma már egy együttélős párkapcsolatot se lehet fenntartani okos eszköz nélkül, mert bizony egész nap nem vagytok együtt a munka miatt, vay hazautazik az anyjához, kell valami kommunikáció.

2023. szept. 15. 14:39
 13/22 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem itt más a gond. Ha ő nem szeret írogatni, folyton elérhető lenni, akkor hiába lenne okos telója, nem azon lógna. Férjem ilyen típus. Ismerkedésnél zokon is vettem először, azt hittem nem étdeklem. Én folyton írogattam volna, ő meg egy óra múlva válaszolt és utána megint jó darabig nem. Egyszerűen utálja ha a telót kell nyomkodni. Ha ő pl dolgozik, akkor dolgozik, rá sem néz, ki is vannak kapcsolva az értesítések. Smst is 2 nappal kédőbb veszi észre, mert tele van oovasstlan üzikkel. Szóval a kérdés, hogy ezzel tudsz e azonosulni? Mert a párod is valószínű ilyen lenne, hiába lenne okos telója, nem lennél vele sokkal előrébb mint egy laptoppal.
2023. szept. 15. 14:49
 14/22 anonim ***** válasza:
Én megmondanám neki, hogy én nem a dédanyám vagyok, nekem szükségem van arra, hogy lássam. Ha ő ennyire nem hajlandó értem, az meg nekem azt mutatja, hogy őt nem érdekli, hogy én hogy érzem magam.
2023. szept. 15. 15:42
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
En mindig felvonom a szemoldokom, amikor valaki egy problemara kinalt megoldasra mindig kifogasokat hord ossze, de konstruktiv megoldast nem javasol. Latszolag le se szarja, se a problemat, se azt, hogy ez neked mennyit jelent(ene). Ez az ember mar nem akar toled semmit. Fogadjunk, amint kiteszed a szuret, mar lesz is egy okostelefonja, amire felrakhatja a tindert. Kar szaladni utana, o mar reg leszamolt ezzel a kapcsolattal, csak gyava kimondani.
2023. szept. 15. 17:20
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha van laptopja akkor a dolog megoldott. Hogy nem egész álló nap a kapcsolattartásról szól hanem szabott időben pl. minden este fogtok összekapcsolódni az teljesen normális dolog!
2023. szept. 15. 17:26
 17/22 anonim ***** válasza:

Belemennék, azt mondanám, hogy akkor naponta adjon fel egy levelet postán, hétfőn 3-at (szombatit meg a vasárnapit is) meg vegye fel kazettára a hangját stb.

Egyébként buta telefonon hívnám, hameg még laptopja is van, akkor meg szinte nincs is gond.

Nehéz lesz, de egy távkapcsolat mindenképp nehéz.

Mondjuk az nem tetszene, jogy ennyire nem lenne hajlandó kompromisszumokra.

Nálunk, mikor hasonló merült fel (több év külföld) úgy oldottuk meg, hogy mindketten mentünk. Kellett némi logisztika ehhez, plusz kompromisszumok mindkettőnk részéről.

2023. szept. 15. 17:27
 18/22 A kérdező kommentje:
Harmadéves orvostanhallgató vagyok, nem adhatom fel évekre ezt, itt levelező sincs.
2023. szept. 15. 17:35
 19/22 anonim ***** válasza:
És erasmus? Nálunk ez volt a megoldás. Illetve a párodat is egyetem köti? Mert akkor utána erasmus neki?
2023. szept. 15. 17:48
 20/22 A kérdező kommentje:

Itt van a lakásom Pesten, nem fognak a szüleim még Párizsban is fizetni egy külön albérletet (vagy annak a felét ugye). Erasmus pedig maximum 2 félév lehetne, nem 3 teljes tanév (plusz a tavaszira való jelentkezésről már lecsúsztam).

Kint fog egyetemre járni, igen.

2023. szept. 15. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!