Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm bizonytalan lett a szerelmünkben a vizsgaidőszak alatt. Mit tanácsoltok?
Sziasztok! Én és a barátnőm tavaly április óta járunk. Az első érett, igazi szerelmei vagyunk egymásnak. Mindketten ,,konzervatívak" vagyunk olyan értelemben, hogy nem élünk kicsapongó életet.
Boldogak voltunk mindketten és minden szembejövő problémát meg tudtunk oldani. Különböző iskolákba járunk, elsőévesekként, de sikerült azért sokszor utaznunk. Hol könnyebben sikerült a közös időt megoldani, hol nehezebben. A 2 család viszonya is szoros és jó.
Február óta mindketten sokat szívunk. Az együtt töltött idők ritkultak, s idővel sajnos nyűgösek lettünk és vesztettek is a minőségükből, de így is sok boldog pillanatunk volt tavasszal is. A nehézségeinket megbeszéltük és egyetértettünk, hogy várjuk a nyarat, nagyon szeretjük egymást.
Tudni kell róla, hogy nagyon bizonytalan tud lenni ha feszült és nagyon be tud fordulni magába. Például még korábban jártunk énekversenyen, ahol ő volt az egyik versenyző és ott is alig lehetett megszólítani és magadra vonni a figyelmét, kicsi komfortot biztosítani.
Május elején elmondta nekem, hogy már nem biztos az irántam érzett szerelmében. Hirtelen történt, múlt héten még dúlt a szerelem. A szexuális életünk nagyon jó. Például nem sokkal miután ezt elmondta lefeküdtünk, amit nem igazán értek, hogy hogyan jött, miért, stb, de megtörtént. Május 15-étől vizsgaidőszaka van, de már előtte is feszengett. Június közepéig elvileg végez mindennel.
Tartjuk a kapcsolatot, noha nem olyan szorosan és érződik rajta, hogy el van hidegülve. De ez is nagyon hullámzó, ezt ő maga is mondta. Például egyszer meglepetésből meglátogattam vizsgájakor és szinte a nyakamba ugrott, átölelt, csókot adott. Egy héttel később megcsináltam ugyanazt és alig lehetett mosolyra bírni. Viccelődtünk és azt hiszem így is sikerült jobb kedvre derítenem, de akkor például egy puszira 0 reakciója volt.
Beszéltem a családjával, akik szintén azt tapasztalják, hogy nagyon el van bizonytalanodva és esetlen.
Azt mondta a lány, hogy a vizsgaidőszak lejártával majd tisztul a kép és meg tudja válaszolni a kérdéseit. Most sok mindent megkérdőjelez, köztük a saját boldogságát is. Mondta még, hogy nem tudja megfogalmazni mi a baja, nem tehetek róla és nagyon rossz ez a hullámzó érzése.
Mondott olyat, hogy egyszer rólam álmodott (nagy eséllyel szexuális tartalmút, mert általában olyat szokott ha megemlíti, hogy benne voltam).
Tudom, nagyon kaotikus ez, de ti mit gondoltok? Nagyon rosszul ért ez a hirtelen váltás, de ugyanakkor van reményem még. Bízok benne, hogy jóra fog fordulni és arra van szükségünk, hogy pihenjünk és időt töltsünk egymással. Biztos jobban fel kell az ilyenekre a jövőben készülni, de szerintem nem a egymással van a gond, hanem a stressz miatt lett csúnya szóval egy idegroncs most. Nektek vannak tapasztalaitok?
"Elsőéves egyetemistától mit vársz? "
+1
Nem kell az első nagy szerelemhez ragaszkodni, ha ő már nem ragaszkodik.
Szörnyű érzés, az emberek nagyrésze átmegy ezen.
Előbb utóbb el fog hagyni, mert ki akar próbálni mást, és inkább most, mint 35 évesen két gyerekkel.
Nem kell magyarázkodnod (nekünk). A szitut jól leirtad, és sajnos ez a kapcsolat itt kifújt, már csak a romjai közt tologatod a darabjait.
Nem olvastam végig az egészet bocsánat, így lehet nem jól értelmezem de leírom a sajá tapasztalatom: 5 éve járok egyetemre, ősszel lesz mesteren az utolsó félévem. Már nem készítenek ki a vizsgák annyira, az a bizonyos "az évek meg a rutin". De emlékszem, hogy évekig tiszta.ideg voltam, nem mentem sehova. Igen, előfordult, hogy 4 hétig ki se mozdultam, max a boltba valamiért amikor már kezdtem megőrülni, de ennyi.
Rosszul osztottam be az időm, rosszul kezeltem, nem volt sokszor annyira hatékony és ennyi év után rájön az ember, hogy valóban felesleges rajta parázni, mert ha meg is buksz valamiböl nem múlik rajta semmi. Az élet megy tovább és fél év múlva már arra se emlekszel milyen tárgyaid voltak. 5 év után meg már a felére se:D
De elsőévesként nulla rutinnal, sok az anyag, nehéz, nem ismered annyira magad, stb. Tanulni szerintem leginkább az egyetemen tanul meg az ember. Kitartás. Minden vizsgaidőszak véget ér egyszer!
" Minden vizsgaidőszak véget ér egyszer!"
Mint ahogyan az ilyen kapcsolatod döntő többsége is.
15. "Nem értettem, miért akartam szakítani"
Ismerd meg jobban önmagad. Sokat fog segíteni a későbbiekben is.
Gondoltam írok ide, mert mintha lenne pár nem egyértelmű dolog.
Nem, nekem már nincs vizsgaidőszakom. Vannak teendőim az életemben, s idén persze én is sokat stresszeltem, de én pont május környékén jöttem ki a sűrűjéből.
S ezért át tudok érezni vele. Sok pofont kapott idén ő is az élettől. Nimcs kifejezetten sok barátja, s a gimis legjobb barátnőivel meg március végén összeveszett:/ Mindketten hibáztak, azóta nem is beszéltek, hiába kereste a barátnőm őket.
Megértem, hogy megkérdőjelez sok mindent ebben az időszakban ezek után, még ha oda is jut, hogy a tőlem szerzett boldogságát is. Boldognak láttam, mindenki annak látta, én is az voltam vele, s látszólag olyan hirtelen változott meg.
Aggódok érte, s azt kívánom bárcsak megértené, hogy nincs egyedül és bárcsak megértené, hogy a baj nem a kapcsopattal van, hanem a körülményekkel. De együtt meg tudjuk oldani.
Én legalábbis ezt gondolom, de talán 1-2 héten belül kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!