Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm bizonytalan lett a szerelmünkben a vizsgaidőszak alatt. Mit tanácsoltok?
Sziasztok! Én és a barátnőm tavaly április óta járunk. Az első érett, igazi szerelmei vagyunk egymásnak. Mindketten ,,konzervatívak" vagyunk olyan értelemben, hogy nem élünk kicsapongó életet.
Boldogak voltunk mindketten és minden szembejövő problémát meg tudtunk oldani. Különböző iskolákba járunk, elsőévesekként, de sikerült azért sokszor utaznunk. Hol könnyebben sikerült a közös időt megoldani, hol nehezebben. A 2 család viszonya is szoros és jó.
Február óta mindketten sokat szívunk. Az együtt töltött idők ritkultak, s idővel sajnos nyűgösek lettünk és vesztettek is a minőségükből, de így is sok boldog pillanatunk volt tavasszal is. A nehézségeinket megbeszéltük és egyetértettünk, hogy várjuk a nyarat, nagyon szeretjük egymást.
Tudni kell róla, hogy nagyon bizonytalan tud lenni ha feszült és nagyon be tud fordulni magába. Például még korábban jártunk énekversenyen, ahol ő volt az egyik versenyző és ott is alig lehetett megszólítani és magadra vonni a figyelmét, kicsi komfortot biztosítani.
Május elején elmondta nekem, hogy már nem biztos az irántam érzett szerelmében. Hirtelen történt, múlt héten még dúlt a szerelem. A szexuális életünk nagyon jó. Például nem sokkal miután ezt elmondta lefeküdtünk, amit nem igazán értek, hogy hogyan jött, miért, stb, de megtörtént. Május 15-étől vizsgaidőszaka van, de már előtte is feszengett. Június közepéig elvileg végez mindennel.
Tartjuk a kapcsolatot, noha nem olyan szorosan és érződik rajta, hogy el van hidegülve. De ez is nagyon hullámzó, ezt ő maga is mondta. Például egyszer meglepetésből meglátogattam vizsgájakor és szinte a nyakamba ugrott, átölelt, csókot adott. Egy héttel később megcsináltam ugyanazt és alig lehetett mosolyra bírni. Viccelődtünk és azt hiszem így is sikerült jobb kedvre derítenem, de akkor például egy puszira 0 reakciója volt.
Beszéltem a családjával, akik szintén azt tapasztalják, hogy nagyon el van bizonytalanodva és esetlen.
Azt mondta a lány, hogy a vizsgaidőszak lejártával majd tisztul a kép és meg tudja válaszolni a kérdéseit. Most sok mindent megkérdőjelez, köztük a saját boldogságát is. Mondta még, hogy nem tudja megfogalmazni mi a baja, nem tehetek róla és nagyon rossz ez a hullámzó érzése.
Mondott olyat, hogy egyszer rólam álmodott (nagy eséllyel szexuális tartalmút, mert általában olyat szokott ha megemlíti, hogy benne voltam).
Tudom, nagyon kaotikus ez, de ti mit gondoltok? Nagyon rosszul ért ez a hirtelen váltás, de ugyanakkor van reményem még. Bízok benne, hogy jóra fog fordulni és arra van szükségünk, hogy pihenjünk és időt töltsünk egymással. Biztos jobban fel kell az ilyenekre a jövőben készülni, de szerintem nem a egymással van a gond, hanem a stressz miatt lett csúnya szóval egy idegroncs most. Nektek vannak tapasztalaitok?
Neked ez a nő valszeg nem a baràtnőd.
Mintha stresszlabda lennél neki, nem màs.
Egy egyetemi vizsgaidőszakról beszélünk. Egy-másfél hónapról, amiben épp csak egy kicsit vagy elfoglaltabb, mint más főállásban.
Ízlelgesd egy kicsit a tényt, hogy valakinek az ingatja meg az érzelmeit irántad, hogy annyira vagy elfoglalt (ráadásul a jövőd érdekében), amennyi később a napi rutinod része lesz kis túlzással.
Itt nem fél éves Erasmusról van szó, nem 12 órás műszakokról, de még csak nem is arról, hogy ingázol vidékről vagy külföldre. Az elhiszem, hogy megterhelő érzelmileg is egy kapcsolatban. Itt egy nyomorult nyamvadt vizsgaidőszakról van szó.
Mert jah, ha munkába állsz és mellé van egy hobbid, amibe fektetsz heti 4-5 órát, akkor nagyjából hasonló a leterheltséged hétköznap (időbeosztás szempontjából, nem szellemileg szerencsére).
Hát én erre azt mondom az ilyen szabotőröknek, hogy a k*rva anyád.
Keress másikat!
Egyik haver barátnője is ezt csinálta tavaly vizsga időszak alatt. Valami hasonló kapcsolatban voltak. A két család is összejárt. A leendő sógornővel majdhogy nem testvéri viszonyt ápoltak.
Közben pedig agyba-főbe csalta. Mikor kiderült a streszre hivatkozott, amit lehetett letagadott, amivel bizonyítható, és hozzáfért eltüntetett. Bolond haver bevette a cumit. Kitartott mellette. Most új év, új vizsgaidőszak, ráadásul utolsó (végzős a csaj, az SZTE-n) ugyan úgy "be stresszelt, és szintén lebukott.
Végre fölfogta a srác hogy csak egy kellék volt. Kellett a lány imidzséhez, hogy jó képet alkossanak róla. Kidobta, mint az a bizonyos macskát szokták. Azóta iszik mint az állat, bánatában, hogy ennyire miért lehetett vak, és együgyű. Baráti köréből csupán velem tartja a kapcsolatot, én pedig benne a lelket.
Kell ez neked?
Szerény véleményem szerint amit ő érez/érzett irántad az csak fellángolás. Ezért a hullámzó viselkedés részéről.
Másnak is van vizsgaidőszaka, neked is mégis szereted, lennél vele. Ő egyszerűen valójában nem akar téged.
Olvastam mindenki eddigi válaszát.
Persze, lehet hogy van más a képben titokban, soha ne mondd hogy soha, de egyenlőre nem nézném ki a legrosszabbat belőle.
Korábban nem volt ilyen hullámzó érzése és tényleg, stabil volt a kapcsolatunk, nagy volt a szerelem 1 éven át és minden problémát megoldottunk.
Én inkább azt sejtem, hogy kiégett a suliban most. Kissé talán éretlen és ez az első egyetemi éve. Meg kell tanulni ezt is kezelni, ő most tanulja meg.
Akkor lesz reménytelen a helyzet, ha a vizsgaidőszak után is ezt folytatja és nem tudja összeszedni az életét, érzelmeit. Ez az ő harca, de szeretnék segíteni benne. Legalább én hinnék a szerelmünkben, így tudjuk átvészelni egy ideig ezeket a heteket. Utána már ő rá is szükség lesz.
Annyit megtehetsz, hogy vársz míg a vizsgaidőszak elmúlik, de hogyha utána hetekkel míg mindig olyan amilyen én a helyedben nem pazarolnám rá az időm.
Kiégett? Menjen pszichológushoz! Váltson sulit, ha nem bírja akár.
Azt jegyezd meg, hogy te hihetsz, de az kevés, mindkettőtöknek oda kell magát tenni rendesen, hogyha szeretik egymást! Te ahhoz, hogy megmentsd a kapcsolatot egyedül kevés vagy.
Ha ilyen jól meg tudod magyarázni magadnak, és azt gondolod, hogy ha elég meggyőzően véded, akkor el is hiszed az igazadat, akkor minek kérdeztél itt?
Nem normális a barátnőd viselkedése. Pont. Kellék vagy és nem társ. Pont. Elsőéves egyetemistától mit vársz? Magát se ismeri.
"Az első érett, igazi szerelmei vagyunk egymásnak". Ezt te csak hiszed. Vigasztalgasd még magadat pár hazugsággal, digd homokba a fejed, ha attól jobban érzed magad, de jobban járnál hosszú távon, ha hátrább mennél pár lépést, és onnan szemlélnéd a világot.
Ne mászkálj a nyakára, majd keres, ha akar! Neked nincs vizsgaidőszakod, hogy ennyire ráérsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!