Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent az, hogy idővel elmúlik a szerelem és helyette szeretet lesz?
Attól függ, hogyan definiálod a szerelmet... sok éve vagyok együtt a párommal. Nem csak az jár a fejemben minden alkalommal, hogy végre valahára mikor tudunk találkozni, nem jövök zavarba attól, hogy hozzám ér, nem érzem azt, hogy pillangók röpködnének a gyomromban, nincs az, hogy még a szellentése is rózsaillatú, olyannyira tökéletesnek látom... ezek elmúltak, nem érzem azt, hogy szerelmes lennék a szó ezen értelmében.
Ettől függetlenül nagyon szeretem, hiányzik, ha napokig valamiért nem látom, vonzódom hozzá, az egyébkénti hibáival együtt is elfogadom és vele tervezem az életem.
A szerelemhez kell egyfajta naivitás, egy idealizált lénybe leszel szerelmes akit általában olyan tulajdonságokkal ruházol fel ami nem is feltétlen jellemző rá.
A szerelem sajnos mulandó, korral és sok rossz tapasztalattal a birtokodban már csak vágysz arra, hogy átéld, de az agyad és a tudatot bekapcsolja a védelmi ösztönöket.
A szeretetet és ragaszkodás már sokkal emberibb dolog, olyan tulajdonságokhoz ragaszkodsz amit a partnered önként megad számodra és amire szükséged van a teljes élethez, vagyis a gyakorlati tapasztalat miatt marad egyben a kapcsolat.
Amikor az álmaim nőjét képzelem el egy 20-30év közötti tökéletes alkatú, megnyerő mosolyú, nőies hangú nőt képzelek el, akihez minden porcikám vonzódik. De nem ismerem a személyiségét, ezek genetikus tulajdonságok, nem tanult dolgok. A való életben velem egykorú párommal élek együtt aki semmiben nem hasonlít külsőleg a tökéletes nőhöz, de mégis szeretem, mert jobb vele az élet.
nem is biztos, hogy valaha is voltam szerelmes, talán 15 éves koromban volt utoljára olyan érzésem, hogy szerelmes voltam egy lányba, majd 1 hétig nem tudtam aludni és enni miatta. Régi szép idők.....
Mert elmúlnak a pillangók a gyomorban. Az a hormon, ami ezért felelős, max. 2 évig működik egy kapcsolatban. Utána jöhet egy mély szeretet-szerelm, ami szerencsés esetben bármeddig tarthat.
Persze z függ attól, hogy definiálod a szerelmet. Ha a kezdeti gyomorbizsergető érzésre gondolsz (az nem az), az elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!