Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tanárként hogy kezeled, ha beleszeretsz egy diákodba/hallgatódba?
Ha gimnáziumi tanárként vagy egyetemi oktatóként beleszeretsz, de közben családos ember vagy. És hogy tovább bonyolítsuk: kiderül számodra, hogy te sem vagy közömbös az illetőnek, tehát az érzéseid viszonzásra találnának.
Érintettek válaszát várom, nem külső emberek moralizálását.
Diak tanar esetében ha eleve iskolai korulmenyek kozti a megismeres bontakozas csak ez van.
Mas ha tarskeren megismer vki vkit aki pont tanár de más aki órán nézi merengve az előadót
A ketto kozt hatalmas a kulonbség
4
miért szólsz hozzá, ha nem voltál ilyen helyzetben? nagyon tévedsz, főleg egyetemi környezetben felnőtt emberek esetében nem (csak) rajongás van.
mondtam, olyanok írjanak, akik tapasztaltak hasonlót, te nem. akkor meg mit okoskodsz?
#1-#4
Szerintem te nem jártál egyetemre! Szó nincs arról, hogy abban kimerülne, hogy a hallgató ül és ábrándozik. Rengeteg interakció van egyetemen kívül is a tanárokkal. Mail, cset, telefon, személyes találkozás.
Volt olyan csoporttársam, aki összejött még egyetem alatt a tanárával, azóta családot is alapítottak, egy másik barátnőm meg szerelmi kapcsolatba került az egyik oktatónkkal, szintén még egyetem alatt.
Tehát FELTÉTELEZED, hogy viszonzásra kerülnének az érzéseid egy iskolás lánytól.
Kockára tennél mindent egy megérzésre. Egyik észrevétel, hogy hatalmas golyóid vannak ha lépsz. Másik meg, hogy ez a kiscsaj lehet szétrakja a lábát és megy tovább te meg majd ragelsz mint egy óvodás akitől elvették a játékát.
Az ilyenek szoktak kék fénybe illő módon végezni szerelemféltésből elkövetett dolgokkal, de már egy valag film is van.
Szó nincs moralizálásról azt már megtetted.
8
látom, nem érted! ott kezdődik, hogy én nem férfi vagyok. a másik pedig: egyetemre nem iskolás kislányok járnak, hanem felnőtt nők, gyakran pár év választja el őket az oktatótól.
harmadrészt nem baxásról beszélek, hanem érzelmekről.
de te rögtön a szexszel jöttél, mást nem is tudsz elképzelni. hát ne magadból indulj ki, és mondom tök felesleges hozzászólnod, mert nem voltál ilyen szituban, így azt továbbra sem értem, miért gondolod a válaszodat relevánsnak.
Tanárként írok, igaz, még nem voltam szerelmes diákomba (és nekem ez nagyon erős tabu, nem is hiszem, hogy valaha lesz ilyen).
Én először megpróbálnám megvizsgálni, hogy mi romlott el a házasságomban, illetve hogy mennyire menthető. Ha javítható, megjavítanám, ha nem, véget vetnék neki, hogy utána ha beleszeretek másba, tisztességesen tudjak eljárni.
Először is, milyen forrásból tudod, hogy a diáknak is bejössz? Illetve akkor középiskolás vagy egyetemista? Mert mondjuk ha egy veledkorú PhD-hallgató, az kicsit kevésbé gáz, mintha 9.-es diák lenne. Viszont így is erőfölényben vagy a diákoddal szemben, amit nagyon nem kellene kihasználni. Illetve biztos, hogy a diák is érez irántad? Honnan tudod?
Ilyen helyzetben nemcsak aszerint érdemes dönteni, hogy milyen jól jöttök ki egymással, hanem hogy mennyire életképes a kapcsolat, és milyen következményei lennének. Ha netalántán valahogy kiderül, hogy együtt vagytok, simán elveszítheted az állásod, vagy a diákodat/párodat halálra cikizik az osztály/csoporttársai, hogy csak azért kap jó jegyeket, mert veled van. Esetleg ha vannak együtt óráitok, fura lehet ez a kettős szerep, hogy egyszerre vagytok tanár-diák és párkapcsolati viszonyban (én pl. ezért nem szoktam rokonokat, közeli barátokat vállalni, mert nem tudok egyszerre mellérendelt és alá-fölérendelt viszonyban lenni velük).
Illetve egy ilyen korú diáknak még elég kiforratlan a személyisége, amiből nagyon sok problémátok/nézeteltérésetek akadhat, és rengeteget fog még változni. Emiatt nagyon kevésszer tartósak vagy sikeresek azok a kapcsolatok, amik így indulnak.
Valamint ha te családos vagy, ő meg diák, gondolom, korkülönbség is van. Ettől sokkal nehezebben kezelhető lesz pl. a gyerekvállalás témaköre, vagy pl. nehezebb lesz az, hogy időskorhoz közeledve nagyon más lesz az energiaszintetek, libidótok, életviteletek... Vagy ha jelenleg egy szinten vagytok, ő, mivel még sokat fog változni, lehet, hogy simán "túlnő rajtad"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!