Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak ha életem szerelme börtönben van? Nem ezt érdemelte volna. Jobb sorsot szánt neki az ég, mégis ez lett. Belekeveredett egy verekedésbe és leütött elvileg egy hajléktalant azért van börtönben. 10 évet kapott, nagyon hiányzik.
Még a súlyos testi sértést is csak 5 évvel "jutalmazzák".
Sőt, az életveszélyt / halált okozó testi sértés is csak max. 8 év!
"Életveszélyt okozó testi sértés Btk, és Halált okozó testi sértés Btk.
(8) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a testi sértés életveszélyt vagy halált okoz."
Tehát valami nagyon nem stimmel a 10 évvel...
Vagy esetleg volt már neki korábbi felfüggesztett büntetése, amit most ezzel együtt le kell ülnie???
Mit NEM mesélt el neked a szívszerelmed?
12: A csoportos elkövetés lehet súlyosbító tényező, de a "tól-ig" kategórián belül! Amit az előbb írtam, ott a max. a 8 év.
Mindenesetre az tuti, hogy 10 évet egy leütésért akkor sem adnak, ha meghalt az áldozat...
17: a BTK-ban külön paragrafus az emberölés és a halált okozó testi sértés.
A 160-as paragrafus (emberölés) már 5-15 év, minősített esetekben pedig 10-20 év.
"Jobb sorsot szánt neki az ég, mégis ez lett. "
Pontosan azt a sorsot kapta, amilyet megérdemel. Nem kell itt szépíteni.
Hogy lehet belekeveredni egy verekedésbe? Nekem ez valahogy még sosem sikerült, bár igazság szerint még nem is nagyon próbáltam. Nekem ez az egész már innentől nagyon sántít.
Kérdező, csak a későbbiekre tekintettel: az aranyos srácok nem verekszenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!