Egyik haverom belekeveredett egylopási ügybe. Elég jó haverom. Csak én tudok róla. Mit csináljak? Mondjam megy h ő volt vagy halhassak?
Figyelt kérdés
2014. febr. 6. 21:20
2/5 anonim válasza:
1. Hű barát leszel, és nem árulod el senkinek (ezzel persze fenn áll annak a veszélye, hogy te is belekeveredsz, mert hallgattál róla, de a jó barát ugye mindenhova követ).
2. Elárulod, ezúton a barátságnak nagy valószínűséggel lőttek, de nem kerülhetsz semmiképp sem bajba, és nem tekinthetnek rád úgy, mint olyan személyre, aki egy bűnös embert véd a törvény elől (ami szintén bűncselekmény).
Ezt a lelkiismeretedre bízom, hogy számodra melyik a fontosabb.
3/5 anonim válasza:
Ha tőled lopnának, akkor mit várnál el az egyetlen embertől, aki tudja ki tette, elmondja neked, vagy vonjon vállat..?
4/5 anonim válasza:
Szerintem az eset fontosságától függ. Ha valami nagyobb dolog(mondjuk egy boltból lopott egy rakat cuccot) akkor szólj. Ha meg mondjuk egyik osztálytársadtól eltűnt egy füzet, szólj a barátodnak ,hogy adja vissza, vagy szólsz. De ne menj rögtön a tanárhoz, ha normál keretek között is megoldható.
5/5 anonim válasza:
Szerintem "halhass". Ne mond "megy". Ha olyan ügyesen lop, ahogy te írsz, úgyis bukni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!