Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az egyik ismerősünk belekevere...

Az egyik ismerősünk belekeveredett egy szientológiai közösségbe. Hogy lehetne kirángatni ebből?

Figyelt kérdés

Eléggé megdöbbentem, hogy egy normális, iskolázott, sikeres üzletembernek ennyire át tudják mosni az agyát! Hihetetlen! Hogy lehet valakit így elvakítani?! Sajnos most kezdődik majd az anyagi vonzatos része, már elkezdték lehúzni nem kis összegekkel... Hogyan lehetne észhez téríteni őt??!

Valaki ismer ilyesmiről sztorit? Mi lett a vége?

2015. márc. 11. 20:32
 1/10 A kérdező kommentje:
*szcientológia - bocsi, elírtam
2015. márc. 11. 20:32
 2/10 anonim ***** válasza:
7%
Ez a Darwini evolúció,hagyd veszni!
2015. márc. 11. 23:08
 3/10 Bence_ ***** válasza:
82%

Türelemmel.

Ha barát vagy akkor a kapu előtt vársz rá.

2015. márc. 12. 08:49
 4/10 T. Zoltán válasza:
24%

Kedves Kérdező!

Ha barát vagy, és van sütnivalód, akkor az ismerősödet kérdezd ne idegen és névtelen embereket, hogy mi is a Szcientológia.

Vagy a legjobb, ha nem a kapuban várod meg, ahogy az előttem szóló névtelen írta, hanem bemész és megnézed mit is csinál ott valójában. Ha te tudod, hogy agymosást végeznek bent az emberekkel, akkor már rád nem fog hatni úgy sem. :)

2015. márc. 12. 09:28
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

Egy közösség tagjának lenni nem betegség. Önkéntes felajánlásokat tenni egy közösség javára dicséretes.

Ha valaki csatlakozik egy közösséghez, akkor nyilván megvolt rá az oka. Valami hiányzott az életéből, amit ott megkap.

Félreértés ne essék, a Scientológiáról nagyon rossz véleménnyel vagyok, de ez az én magánvéleményem, másnak lehet más véleménye, tiszteletben kell tartanunk egymás személyes döntéseit, szabad akaratát. Ha valaki később megbánja, akkor majd kilép és levonja a tanulságokat.

2015. márc. 12. 10:01
 6/10 anonim ***** válasza:
36%

Utolsóval egyetértek.

Mindenkinek joga van hülyeségekben hinni, ha ennek a környezete nem látja kárát, akkor nincs is vele különösebb baj.

2015. márc. 12. 10:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Van ilyen sztorim. Egyetemi évfolyamtársam. Nagyon okos, jó jegyei is voltak, igazából garantált sikert jósoltam volna neki a pályán.

Aztán elkezdett dolgozni egy MLM alapú cégnél - már itt azt gondoltam, hogy alacsonyra tette a lécet. Eleinte csak ezzel fárasztott mindenkit. Utána a céges agymosós mentalitás jegyében belerángatták ebbe a szcientológiás marhaságba is, fél vagyonért elutazott ide-oda, meg gondolom ezen túl is jócskán lehúzták.

Azóta a cég termékeit meg a szcientológiát reklámozza orrba-szájba, próbálja mások agyát is átmosni, blogot is ír erről... és sztori vége.

Úgy gondolom, minden embernek joga van szabadon hülyének lenni és abban hinni, amiben akar. Kirángatni nem igazán lehet, nem is túl etikus (persze ezen lehetne még vitázni) és úgyis csak az lenne a vége, hogy megutál, amiért befolyásolni akarod és/vagy be akar szervezni téged is.

Gyakorlatilag inkább csak megszakítottam az illetővel a kapcsolatot, letiltottam az agymosó posztjait és ahogy pl facebook ismerősök számán láttam, nem csak én tettem így. Majd ha úgy gondolja, hogy szüksége van rám, keres, de én a jelenlegi dolgaira nem vagyok kíváncsi és szemernyit se élveztem a társaságát az utóbbi időkben.

2015. márc. 12. 20:02
 8/10 A kérdező kommentje:

Az utolsó érti a legjobban... Sajnos már a családja látja a kárát.. A barátnőm teljesen kivan tőle /az ő férjéről van szó/... Félő, hogy a család félretett pénze, anyagi biztonsága veszélyben van... A gyerekek még középiskolába járnak 3 évig.

Ha beszélni próbálunk a fejével, ellenségesen veszi, mérges lesz, "mi ezt nem érthetjük", "nem ismerjük" stb...

Szóval a szép szó nem használ...

2015. márc. 12. 22:59
 9/10 Bence_ ***** válasza:

Semmit nem tudtok tenni.

Ott kap valamit amire szüksége van. Ha azt megkapná otthon akkor nen járna.

De most csak erőszakkal tudnátok távol tartani.

2015. márc. 13. 07:24
 10/10 anonim ***** válasza:
A hármasnak van igaza. Kihuzni nem tudod, de amikor nyujtja a kezét mert ki akar menni ahhoz huzhatod.
2020. jún. 2. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!