Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeret, de nem szerelmes?
Április óta vagyunk együtt. A napokban kiderült, hogy szeret, de úgy gondolja, ez nem szerelem. Szeret velem időt tölteni, komolyan tervez. Tisztel, érezteti, hogy fontos vagyok számára, ahogy a kapcsolatunk is. Tesz azért, hogy jól működjön, ahogy én is.
Habár volt már ezelőtt is kapcsolatom, sosem voltam még szerelmes, most mégis úgy érzem, beleszerettem.
Korábban már szó volt arról köztünk, hogy habár egyikünk sem érzi azt, hogy eluralkodnának rajtunk a mindent elsöprő érzelmek, mégis stabilnak érezzük a kapcsolatunkat.
Most pedig kiderült, hogy nem is szerelmes. Csalódott vagyok. Bánt, hogy "nem vagyok elég jó", hogy szerelmes legyen.
Érdemes ezt így folytatni? Ha minden más rendben van...
Húsz év után szokták az emberek azt mondani, hogy a szerelmük átalakult szeretetté, nem egy pár hónapos kapcsolatban azt, hogy sosem volt jelen ez az érzés. Kialakulhat még?
Ő 26 éves, volt már szerelmes ezelőtt elmondása szerint, én 24 vagyok.
Számomra iszonyatosan megalázó lenne, ha én viszont szerelmes lennék. Ahogy mondod, 20-30 év után talán, de még akkor sem mondanám teljesen normálisnak. Túl fiatalok vagytok még hogy megalkuvásban éljetek szenvedély, izgalom nélkül.
Ha együtt is maradtok ,gyorsan ki fog ütközni. Ha nem neked lesz eleged abból hogy többet adsz mint kapsz, akkor ő fog találni valaki aki elcsavarja a fejét, vagy csak egyszerűen elkezdődik a megvetés. A szerelem az, ami miatt elviseljük egymás rigolyáit. A szerelem az a mi miatt ráveszem magam hogy télen fagyban-hóban is elmenjek hozzá.
Nem véletlenül alakult ez így az evolúció során. Ha ez már az elején hiányzik, nem lesz hosszú életű a kapcsolat, de ami a legrosszabb, hogy megrabolod önmagad is az élménytől, hogy valaki rajongjon érted. Én a helyedben elgondolkoznék, azon hogy elég-e ez nekem, és hogy miért gondolom hogy nem érdemlek többet.
De ha még korai a kapcsolat, és nagyon boldog vagy, akkor várj és kiderül.
Uhh a régi emlékek...
13 éves voltam és jóban voltam egy sráccal, aki 16 volt, volt barátnője, napi szinten mondták egymásnak, hogy szeretlek, MSN-re (igen jó rég volt 😅) kiírta a nevét, hogy pl Niki❤️, nekem is mondta, hogy szereti. Egyik nap beszélgettem vele és valahogy úgy fogalmaztam meg, hogy szerelmes. Nem tudom ez a szó benne volt a mondandómban. Majd ilyet szólt a gyerek: "ja, nem vagyok szerelmes belé. Szeretem, de szerelmes az nem vagyok." Olyan szinten belém égett ez a két mondat, hogy azóta félek, rettegek attól, hogy valaki, aki mondja nekem, hogy szeret, az nem szerelmes, csak ilyen barátilag vagy nem tudom hogy szeret. Minden exemet megkérdeztem, amikor mondták, hogy szeretlek, hogy szerelemből gondolják e.
Én ilyennek nem lennék együtt. Az első 3 évben ha nem szerelmes akkor azt megette a fene. Utána egy idő után nyilván inkább szeretet lesz belőle, átalakul kicsit, de aki az elején nem érzi, az kuka. Nekem szerelem kell, az alapozza meg az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!