Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért siet manapság mindenki a házassággal,gyerekkel?
Gondolom régen is volt erre példa, nem tudom, én is a 20-as éveimben járok. Természetesen mindenkinek a saját dolga, hogy hogyan alakítja az életét, de érdekel, hogy miért van ez. Azt làtom a környezetemben, hogy néhány hónap, vagy 1 év után már eljegyzés,esküvő, gyerek jön.. Én magam is egy stabil kapcsolatban élek már 4 éve, haladunk is szépen lépésről lépésre. Először össze költöztünk, aztán tavaly eljegyzés is volt, tervezzük az esküvőt. De azt gondolom, hogy ezekhez a dolgokhoz közösen kell eljutni, több élethelyzet megtapasztalása után. Egy év alatt szinte meg sem lehet ismerni a másikat, nemhogy kiismerni annyira, hogy bizonyos körülmények mit hoznak ki belőle, vagy esetleg a rossz oldalàt is megismerni. Olyankor még bőven repkednek a rózsaszín buborékok. Jó esetben később is, de szerintem felelőtlensèg pl gyereket vállalni ilyen rövid idő után. Tudom, hogy vannak olyan esetek, ahol szerencsésen jött ki és azóta is boldogok, illetve “idősebb” korban már teljesen más ez. Mitől lehet ez? Hova a nagy sietség? Tudom, hogy mindenki úgy éli az életét, ahogy neki jó, nem is ítélkezni szeretnék, csak érdekel.
24/L
8 vagyok. Hát arra alapoztam ezt, mert fiatalon meg rugalmas az ember, elvisel sokkal több pofont, míg 40 körül az ember már nehezen ad lejjebb az életszínvonalabol...
Szerintem nem is azon múlik, hogy szülőkhöz szul-e vagy sem, hanem hogy vállalja a felelősséget vagy sem. Lehet az egy kölcsönösen jó dolog, ha együtt marad a nagy család, ha a fiatal párnak is vannak ambíciói és felfogjak miről szól a felnőtt élet, meg mivel jár ha van egy gyerekük. Erre egyébként szerintem meglehetősen sok fiatal képes lenne ha a saját szüleik nem infantilizalnak őket, de ez külön sztori...
Kérdező: akármennyi ideig ismerkedtek, sose tudodjatok biztosra kiismerni egymást, mert ha minden elethelyzetet ateltetek már együtt akkor gyakorlatilag leeltetek egy életet és 70+ vagytok minimum :D
Van egy optimuma az ismerkedési fázisnak, szerintem 2-4 év, de ha csak ennyi lenne a recept akkor nem lenne ennyi válás...
Sziasztok, Én 31 vagyok, 1 éve párkapcsolatban. Még nem költöztünk össze,de tervben van sok más egyéb dolog mellett is :) ennyi idős korunkra már mindketten tudjuk, hogy mit várunk az élettől és hogy kb mikor. Nem várom, hogy még az idén megkérjen,de pl 5-10 éveket biztos nem várnék, ahogy itt a gyakorin sok más nő. Rengeteg olyan 30+ nőt olvasok itt,akik 5+ éve vannak együtt a párjukkal,de se eljegyzés,se beszélgetés róla:( vannak,akik inkább a gyereket is bevállalják házasság nélkül, és úgy is reménykednek még a gyűrűben. Hát nem tudom... Én nem szívesen szülnék házasságon kívül, meg nem is tudom,de az már olyan "semmilyen", hogy akkor koppan a tantusz a pasinál, hogy "ja,ha már így alakult, akkor megkérem".
Én is csak pislogok, mikor egyetem alatt, vagy friss diplomásként mikor még nincs is kiépített egzisztenciájuk, már házasodnak az emberek és/vagy diploma után jön a gyerek. Biztos vannak pozitív példák is, én sajnos egyet se tapasztaltam a környezetemben:( Persze,van ahol a szülők anyagilag tudják támogatnia őket,ez nagy könnyebbséget jelent,de szerintem az nem a többség. Rengeteg mindennek meg KELL lennie hogy két ember felépítsen egy közös életet. Sokan nem tudatosan csinálják ezt. Ahogy a gyerekvállalást sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!