Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Akik azt mondják, hogy fontos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik azt mondják, hogy fontos az egyenlő életszínvonal és fontos a hasonló fizetés, voltak már szerelmesek, éltek komoly kapcsolatban? Hogyha nem volt hasonló az életszínvonal csak lehúzás lett a vége?

Figyelt kérdés

Annyi olyan kapcsolat van, ahol összejött egy gazdagabb egy szegénnyel és feltudta húzni a saját életszínvonalára nemtől függetlenül. Ennek az az oka, hogy egy mélységes, meghitt párkapcsolatot kitudtak építeni a szegényebb nem irigykedett a gazdagabb teljesítményére, nem húzta le, a gazdagabb nem nézte le, nem aggódott fölöslegesen azért, hogy esetleg kihasználja, lehúzza.

Nem az anyagi különbség a legnagyobb probléma, hanem az, hogy sokan nem tudnak normális kapcsolatot kiépíteni és ez nem a gazdaságtól függ. Nem az életszínvonal mértéke az, hogy jókat tudnak beszélgetni, hogy vonzóvá váljon, élvezzék egymás társaságát. Mivel az ember társaslény azért mindig valaki mellett tud fejlődni inkább, mint egyedül. Az evolúció úgy hozott létre bennünket, hogy nem vagyunk annyira individuálisak, mint a macskák, hanem még a majmoknál is társaságibbak vagyunk. Ezért gondolom azt, hogy aki azon aggódik, hogy kevés a fizetése és szerinte ezért nem lesz társa, feleslegesen aggódik, mert az emberek többsége jól működő párkapcsolatban lett sikeresebb, mert a szeretetnek ereje van, és aki ebben nem hisz nem a valóságban él.

2022. máj. 7. 10:03
 1/9 anonim ***** válasza:
20%

Egy bizonyos szint felett, de ha az egyik annyival keres kevesebbet és a másik sem olyan rettentő sokat, hogy a viszonylag többet kereső életszínvonalát is erősen csökkenti, akkor az nem fog működni hosszú távon.

A szeretettnek nincs akkora ereje, hogy egy tanulatlan, mminimálbérből élőből egy jól kereső embert faragjon.

2022. máj. 7. 10:14
 2/9 A kérdező kommentje:
#1 Nagyon sok olyan helyzet van, hogy egyik pillanatról a másikra jól keresőből rosszul kereső lesz, a rosszul keresőből jól kereső. Attól, hogy most valaki valamennyi összeget keres nem biztos, hogy mondjuk jövőre is ez lesz. Az életszínvonal változó nem fix. Szerintem a szerelem, az összetartás, boldogság nem a hasonló életszínvonal függvénye.
2022. máj. 7. 10:24
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Nem voltak. Akkor nem lenne számukra fontos ez a végtelenül lényegtelen hülyeség.
2022. máj. 7. 10:28
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Én szoktam ezt itt hangoztatni pl. "hasonló a hasonlóval elv" formájában. És igen. Három diplomás nőként voltam szerelmes egy bolti eladó srácba, de építőiparban dolgozó szakmunkásba is. Mégsem működött. Sosem csináltam ebből problémát eleinte. Mérnök vagyok, ez még a pályakezdő koromra tehető, amikor én sem kerestem kimondottan jól. Egyikőjükkel a mindennapjainkat még jól tudtuk menedzselni, de azt már nem tudták feldolgozni, hogy idővel én valószínű jobban fogok keresni náluk. Heti többször megkaptam a komplexusos beszólásokat és a plusz ráadás, amikor a párod emiatt nem építeni akar, hanem leépíteni, hogy te legyél inkább csak egy "hagyományos nő". Szerelem ide, vagy oda, ezek a kapcsolatok a másik fél döntéséből értek véget és utána igenis elkezdtem tudatosan keresni a hasonlót. Felfogásban, életszínvonalban, anyagiakban, ambíciókban, mindenhogy. Nem akartam még 25-ször belelépni ugyanabba a pocsolyába. Megtaláltam és szerelem lett belőle. Illetve már házasság és gyerek. A baba előtti utolsó két évben én kerestem többet nőként, mégsem volt ez soha téma, probléma köztünk, több szempontból sem, de nem offolom szét a kérdést azzal, hogy ezt is kifejtem. :)

A közvetlen környezetemben is azt látom, hogy nagyon sok esetben vannak alapvető viták anyagiak miatt olyan kapcsolatokban, ahol az egyik fél (jellemzően a nő) sokkal kevesebbet keres. Szerintem könnyebb az élet így. Ettől még nem cáfolom, hogy működhet jól kapcsolat alapvető anyagi különbségekkel is, mert 90%-ban ez valóban azon múlik, hogy a két fél hogyan tudja ezen különbségeket kezelni.

2022. máj. 7. 10:36
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

Az ilyent mindig a rosszul kereső hangoztatja.

"Szerintem a szerelem, az összetartás, boldogság nem a hasonló életszínvonal függvénye."

Ok, én viszont szeretném élvezni az életet és nem úgy, hogy én finanszírozom egy férfi dolgait.

2022. máj. 7. 10:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Régen úgy voltam vele, hogy nem számít ennyire az anyagi rész, de rájöttem, hogy igen. Undorító módon az ember pénze alá mászik általában a másik fél. Persze, valószínűleg először ott van a szerelem, de aztán a kényelem és a beleszokás megeszik mindent.
2022. máj. 7. 11:12
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

Én is ezt hangoztatom, nekem is volt ilyen kapcsolatom.

Akkor éreztem azt, hogy a kapcsolatnak nincs jövője, mikor a párom mondta, hogy ő nem szeretne olyan gazdag lenni, mint a szüleim (mi kaptunk lakást meg kocsit egyetem alatt). Én meg nem akartam olyan szegényen élni, mint az ő szülei (nekik egy két szobás vidéki lakásuk volt, amiben négyen laktak és nem kapott pénzt az egyetemre), sőt végigasszisztálni sem szerettem volna azokat a vitákat, hogy megéri-e dolgoznom, vagy két informatikusként így túl sok lesz a fizetésünk.

2022. máj. 7. 11:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Éltem már komoly kapcsolatban igen.

És voltam is szerelmes.

Attól, hogy szerelmes vagy vagy párkapcsolatban élsz, nem kell hülyének is lenned. Végső soron egy életet tervezel leélni a társaddal, vele töltöd a napjaid jelentős hányadát ezalatt... Nagyon nem mindegy, hogy milyen emberrel vagy.

A szerelmet el tudják nagyon rontani ezek a dolgok hosszú távon. És az életedet is.

Azért kell célzottan ismerkedni és akkor nem szeretsz bele random emberekbe, akikkel tönkretennétek egymást.

Az ember azt hinné, hogy ezt kinövitek felnőtt korotokra..

2022. máj. 7. 12:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Én nőként csak irigységet és lehúzást kaptam a nagy "szerelmektől". :)

Azt mondom én is, hogy mindenki csak a saját szintjével kezdjen.

Mert aki állandóan le van égve, 30 évesen nem tud felmutatni semmit, az nem véletlen. Az lusta másokon felkapaszkodva, kiahasználva akár elérni valamit.

Jogász barátnőmet a masszőr barátja folyton megszégyenítette ahol tudta, mert egyszerűen komplexusa volt. Nem mondom, van ahol működik a nagy egzisztenciális és /vagy anyagi különbség ellenére is, Ha tiszta szándék és hasonló lelki alkatúak, nem mérgezi meg a légkört az irigység és komplexus.

okt. 10. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!