Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ellentétek tényleg kiegészítik egymást?
Van egy férfi, akiben nagyon sok hasonlóságot véltem felfedezni. Sok mindenben olyan mint én, személyiségre.
Teljesen, én még nem is ismertem ilyet, akinek ennyire hasonlított volna a személyisége az enyémhez. Régen éreztem már egy férfin, hogy teljesen benne van egy beszélgetésben és érdekli, amit mondok, kérdezget stb. Tehát figyel. Nekem ez nagyon fontos.
Ez most párkapcsolati szempontból rossz dolognak számít?
Állítólag két dudás nem fér meg egy csárdában, nem?
Vagy hogy is van ez?
Amúgy egy pasi csak akkor figyel így egy nőre ha tetszik neki?
Szerintem az nagyon fontos hogy az értékrendetek egyezzen, a személyiségeteknek viszont nem kell hasonlítania.
Sőt, engem zavarna is, ha a párom olyan, vagy közelítőleg hasonló lenne mint én. De ezt mindenki másképp látja.
Nekem volt exem, akikkel mondogattuk, hogy "az ellentétek kiegészítik egymást", meg az "ellentétek vonzzák egymást", de ezt igazából így csak mondtuk, hogy nyugtatgassuk magunkat, mert amúgy a teljes kapcsolatunk súrlódásokból, veszekedésekből, össze nem illésből fakadó félreértésekből és konfliktusokból állt. Másfél évig voltunk együtt, de nem tudok mondani egy olyan hetet sem, talán az első egy hónapot leszámítva, amikor nem vesztünk össze valamin. Ez se nem megnyugtató, se nem boldog kapcsolat nem volt így, nyilvánvalóan. Akkor sem, de utólag pláne nem értem, miért is tartott ez másfél évig.
Közvetlenül utána (mellette :| ) találkoztam a férjemmel. Aki olyan, mint a 2. válaszoló párja is, gyakorlatilag én férfiban. A találkozásunk után lelkendeztem róla egy barátnőmnek, és pont ezeket a szavakat is használtam :D Első másodperctől kezdve megvolt a közös hullámhossz, az egyetértés, ugyanazt akarjuk, ugyanazt gondoljuk, ugyanúgy látjuk a világot, 8 éve vagyunk együtt, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt vitánk (veszekedésünk egy sem, de vita sem sok) ez idő alatt. A kapcsolatunk gyakorlatilag önjáró, nem az a fajta, amit lehet olvasni a mindenféle cikkekben, hogy jajj, így meg úgy kell dolgozni a kapcsolaton és ez is egy munka. Nekünk ez egy természetes állapota az életünknek, amióta megismertük egymást. Sem a költözés, sem anyagi gondok, sem a gyerekek érkezése, semmilyen olyan krízisesemény, amiről általában mondják a bölcsek és tapasztaltak, hogy megingat egy kapcsolatot, nem tudott billenteni rajtunk egy kicsit sem.
Szóval, az én személyes tapasztalatom alapján pont, hogy az a jó, a könnyű, a természetes, ha magadhoz hasonlóval kezdesz kapcsolatba.
Nagyobb részt hasonlóság kell. Utána lehetnek bizonyos ellentétek, de nem a fő kérdésekben.
Például mindketten szeretitek a tortát, csak az egyikőtök kedvence a csokis, a másikotoké a vaníliás.
Hat akkor ez elég kellemetlen.
Nekem van már párom és ez a srác egy teljesen tabu ember számomra.
Párom az ellentétem, de a másik srác sokkal több mindenben hasonlít rám.
És szerintetek ezt a hasonlóságot másik is észreveszi jobb esetben?
Kezdek összezavarodni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!