Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A kivételesen intelligens...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A kivételesen intelligens gyerekek nagyobb valószínűséggel lesznek egy párkapcsolatban hűséges felnőttek, mint azok a társaik, akik élik a tipikus gyerekkort?

Figyelt kérdés
2022. márc. 24. 10:19
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Igen, csak te valószínűleg végigjártad mind a 12 osztályt. Marcinak ezt nem kellett, mivel a javasolták a gyorsított oktatást. Ha jól emlékszem az 1-2. osztályt összesen pár hónap alatt végezte el.

De ez a kérdés nem róla szól, csak illusztráció volt arra a felvétésemre, hogy a kivételesen intelligens emberek nagyobb valószínűséggel lesznek hűségesebbek, mivel ilyen tekintetből konzervatívabb(?) a látásmódjuk.

Az erkölcs és az intelligencia egyébként is összefüggésben van egymással. Itt azt mondja a szakértő, hogy a kevésbé intelligens emberek nagyobb valószínűséggel követnek el bűncselekményt:

[link]

2022. márc. 24. 10:50
 12/29 anonim ***** válasza:
48%
#10 Halljátok lúzerek? Nincs veszve minden! Kivéve akinek kicsi a 🌳sza.
2022. márc. 24. 10:50
 13/29 anonim ***** válasza:
94%

Közben rákerestem.

Végül is informatikus alkalmazottként dolgozik. Ugyanazt csinálja, mint bármelyik tehetségesebb informatikus, csak ő előbb kezdte, mert előbb végzett a tanulmányaival. De most teljesen hétköznapi életet él. Nyilván túl nagy szociális élete nem lehet, ha 10 éve csak élettársi kapcsolatban él, és gyereket sem akar. Az, hogy hűséges a párjához, nem cserélgeti őket, az abból is fakadhat, hogy nehezen lettek barátai, gondolom nehezen lett párkapcsolata is, és aki viszontszereti őt, azt megbecsüli. Ez a legtöbb olyan emberre igaz lehet, aki nehezen talált párra.

2022. márc. 24. 10:52
 14/29 A kérdező kommentje:

Kivételek lehetnek. Az előbni linken a szakértő is beszél arról, hogy szerinte Al Capone-nak (maffiavezér) magas lehetett az IQ-ja.

De én valószínűségről beszélek, illetve kérdezek.

2022. márc. 24. 10:53
 15/29 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszod.

2022. márc. 24. 10:53
 16/29 anonim ***** válasza:
82%

"Itt azt mondja a szakértő, hogy a kevésbé intelligens emberek nagyobb valószínűséggel követnek el bűncselekményt."

Ez egy ettől teljesen független dolog. Ne is keverjük ide, mert külön kérdést érdemelne. Sőt, két kérdést. Ui. ketté kell választani a tolvaj, csaló, simlis: tehát anyagiak miatt bűncselekményt elkövetőket az erőszakos bűnelkövetőktől (garázdaság, súlyos testi sértés, nemi erőszak, gyilkosság stb.). Ez utóbbiak közül a durvább dolgokat elkövetők (elsősorban gyilkosok) szinte mindegyikénél kimutatható, hogy gyerekkorukban durva bántalmazásoknak voltak kitéve, nem kaptak szeretetet, kegyetlen volt velük a környezetük.

2022. márc. 24. 10:59
 17/29 anonim ***** válasza:
82%

Velem óvodás koromban csináltattak IQ-tesztet, mert az óvónéni szerint hülye voltam... az én koromra még nem is volt IQ-teszt, de megcsináltatták velem, 160 valamennyi lett. Tehát elméletileg én sem vagyok hülye :D. Maximum annyi köze lehet a hűségemnek az intelligenciámhoz, hogy baromi magányos gyerek voltam, ebből pedig megtanultam, hogy minden értelmes emberi kapcsolatot meg kell becsülni. Innentől meg sokkal inkább EQ az egész: ha nekem valami fájna, ha megtennék velem, akkor azt én sem csinálom mással, mert neki is ugyanúgy fájhat.

Amúgy nagyon sok kiemelkedően intelligens ember pszichopata. Na, hát ők, hacsak nem tudtak megfelelően adaptálódni és nem jöttek kifejezetten szerető, támogató közegből, nem feltétlenül a hűségükről híresek.

2022. márc. 24. 11:07
 18/29 anonim ***** válasza:
61%

""Itt azt mondja a szakértő, hogy a kevésbé intelligens emberek nagyobb valószínűséggel követnek el bűncselekményt.""

Egy intelligens embernek nagy valószínűséggel jó munkahelye van és jól keres, vagyis nincs szüksége a napi megélhetéshez lopni, betörni, mint bizonyos népcsoportoknál nagy divat. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki szegény, az bűnöző.)

Másrészt más jellegű bűncselekményeket követ el, csalás, dolgok kijátszása, és ha okosan csinálja, akkor rejtve marad.

AZ erőszakos dolgok pedig nem intelligenciától függnek.

2022. márc. 24. 11:10
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

"Az, hogy hűséges a párjához,"

Egyrészt nem túl társasági ember, másrészt nem az a tipik jó pasi.

2022. márc. 24. 11:12
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Nincs korreláció a kettő között.
2022. márc. 24. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!