Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Elutasítanál egy embert...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elutasítanál egy embert azért, mert túlságosan okos?

Figyelt kérdés
Egy férfi vagy egy nő Stephen Hawking intelligenciájával rendelkezik, elutasítanád, csak azért?
2022. márc. 18. 10:12
A kérdező szavazást indított:
Igen, elutasítanám. Frusztráló, ha valaki ilyen okos, én meg nem vagyok az.
Csak ezért nem. Ha másban passzolunk, akkor megpróbálnám vele.
31 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
55%

Ezt én egy másik szempontból vizsgálnám meg.

A bátyám mondta egyszer, hogy ő (egyébként kifejezetten jól kereső diplomás ember) a nálánál kicsit butább csajokra bukik, mert nekik a férfiasságát sértené ha túl okos lenne a nő. Ez nem jelenti, hogy az eddigi barátnői buták lettek volna, vagy tudatlanok, szimplán nem olyan magas szinten voltak mint a bátyám. És igen, ez tudom, hogy most furán hangzik, de nem nagyzolás vagy felvágásból írom, hanem mert tényleg elég okosnak és intelligensnek tartom a tesómat.

Szóval férfiaknál szerintem van egy "hatalmi játszma" is ebben az egészben, és sokaknak sétené a férfiasságát ha egy nő nagyon okos. De van is valami mondás, hogy a nő ne gondolkodjon, mert akkor nem kap párt. Vagy valami ilyensmit mondogattak nekem régebb.

Női szemmel és barátnőimet ismerve megint másképp tudok nyilatkozni. Számomra inspiráló és tanulásra ösztönző ha a párok okosabb nálam és fel tudok rá nézni emiatt.

2022. márc. 18. 10:17
 2/21 A kérdező kommentje:

Én férfi vagyok, de engem nem zavar, ha egy nő okosabb nálam. Sőt, kifejezetten örülök neki, mert tudok tőle tanuli, illetve tudunk együtt tanulni.

A bátyád feltehetően önbizalomhiányos, azért vannak ilyen gondolatai.

2022. márc. 18. 10:20
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Az életben ez nem ilyen. Bizonyos területeken jó valaki általában. Egy csomó másban meg fogalma sincs. Egy csomó dolog eleve élettapasztalaton múlik, és egy fizikusnak, aki egy kicsit leválasztva él a világról eleve nincs sok ebből. Szóval nem kell ezen parázni.
2022. márc. 18. 10:20
 4/21 anonim ***** válasza:
68%

Maradjunk a realitás talaján!

1.: Hawking "okossága" számomra semmi, mert lexarom a fizikát.

2.: Semmi bajom az OKOS emberekkel, de sajna a legtöbb csak okosKODÓ.

2022. márc. 18. 10:23
 5/21 anonim ***** válasza:
29%
Nem, végre lenne valami kihívás.
2022. márc. 18. 10:26
 6/21 anonim ***** válasza:
53%

2-es:

Érdekes, hogy meg tudod ítélni a bátyámat az alapján, hogy pár mondatot írtam róla... Viszont tudod mit? Legyen kettős mérce: én nem jönnék össze nálam butább férfival, nekem az okosság szexi. És ha egy férfi velem összejönne, mert én nem vagyok olyan okos mint ő és ezáltal nem érzi sértve magát, akkor nekem aztán oké.

2022. márc. 18. 10:27
 7/21 anonim ***** válasza:
70%

Nekem is van férfi ismerősöm aki magasan képzett, diplomás, vezető beosztású. Nincs önbizalomhiánya az tuti. De soha nem választ olyan nőt maga mellé, akivel azonos szinten lenne végzettség szempontjából. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy buta nőkkel van, de azt szokta mondani, hogy egy karrierista elég egy kapcsolatban.

2022. márc. 18. 10:31
 8/21 anonim ***** válasza:
50%
aki felvág az intelligenciájával, lenéz másokat, az kuka
2022. márc. 18. 10:35
 9/21 anonim ***** válasza:
76%

7.-re.

Ez az én ismeretségi körömben is így van, ha elsőre nem is, de a válás után, a pasi 2.-ra már direkt nem karrierista, diplomást keres.

2022. márc. 18. 10:38
 10/21 anonim ***** válasza:
75%

8-as: Szerintem ez nem ilyen fekete-fehér.

Én is van akit lenézek. Például a covid tagadókat és érdekes módon a kis falumba otthon a kasszások színvonala volt ez és jelenleg egyetemen senki se tagadja.

De attól, hogy én társadalmi tudomány karon vagyok nem nézem le a bölcsészeket. Ahogy nem nézem le a szakmunkásokat se, amíg nem mondanak olyant.

Én nem szoktam felvágni az intelligenciámmal, vagyis nem hiszem, hogy ha teszem, akkor tudatos lenne. De másokat csak akkor nézek le, ha okot adnak rá.

2022. márc. 18. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!