Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogok még valaha ilyen intenzíven szeretni?
Évek óta nem volt senkim, mert azt érzem, hogy kimaxoltam a “szerelmi faktort”. Még épp 30 alatt vagyok, de a húszas éveim elején volt egy másfél évig tartó kapcsolatom, ami egyben volt önpusztító és egyben fenséges. A srác borderline volt, átéltem mellette pokoli dolgokat, de mindennél jobban szerettük egymást. Borderline létére extrém viharos volt és intenzív érzéseket táplált felém (pl. szex közben szinte majdnem mindig elsírtuk magunkat, veszekedés után bántotta magát, stb.), végül szakítottunk, mert teljesen tönkre tett volna. Mindenesetre azt érzem, hogy soha nem fogok tudni már ennyire intenzíven érezni, mint akkor. Randiztam pár emberrel, de unalmas és üres, nincs az a szenvedély és az a láng. Attól félek, hogy elértem a maximumot és most már csak be kell érnem az “átlagossal”, vagy én vagyok képtelen többet érezni, mert minden gyönyört átéltem már egyszer.
Beszélgettem egy barátommal, és azt mondta, hogy ilyen intenzív érzéseket csak a személyiségzavaros embereknél tudnék újra megtapasztalni, de őket meg nyilván kerülöm. Vagy szerintetek létezik olyan, hogy valaki egészséges és közben magasan lángon ég?
persze.
én pl. nem vok boderline, se más, és ezer fokon tudok izzani...
egy borderline a mentális sérülékenysége miatt tűnik felfokozottnak, nem azért mert annyira szerelmes, hanem mert retteg attól, h. magára marad, tapadós a viselkedése, egyszerre marja és vonzza a másik felet.
de egy egészséges ember jó esetben tényleg a szerelem és a szeretett ember miatt izzik, és nem a romos idegrendszere kisüléseitől...
Én is ettől félek, hogy ezentúl meg kell elégednem az átlagossal, és soha többé nem fogok úgy szeretni, mint utoljára. Az a kapcsolat is bántalmazó volt, amitől megszabadított a Sors.
Viszont még hiszek benne, hogy két egészséges, felnőtt ember is érezhez egymás iránt intenzív szenvedélyt.
ne görcsölj rá.
én nem hiszek abban, h. csak egyetlen szerelem adatik meg.
ez ellentmond annak, h. az emberek hányszor házasodnak meg, válnak el.
ha vki elvált, az nem teszi semmissé, h. egykor mélyen szerelmes volt a párjába, majd újra szerelembe esik a második házastársával.
én sosem görcsöltem rá erre a témára, mindig magától jöttek... neked is ezt javaslom.
Minden szerelem más. Pont ugyanígy nem fogsz, de máshogy, viszont hasonló erővel lehet.
Én pl 2x éltem meg durva szerelmet. Az egyik majdnem elpusztított, igazából tömkretett, lelkileg szinte meghaltam, először a szerelemtől, aztán meg amikor rájöttem a valóságra (bántalmazó)
A következő pedig különösen gyorsan utána jött. Erre nehéz mit mondani, csak annyit hogy olyan igazi... Nagyon erős, nagyon tiszta. Nem gondoltam hogy 40hez közel még lehet újakat érezni. De lehetséges.
Szóval ne add fel. Csak ne görcsölj rá. Van még időd
Nem a hullámvasút, hanem olyan szintű égés, hogy 1 teljes napig az ágyban feküdtünk, mert nem tudtunk elszakadni egymástól, konkrétan nem mentünk még munkába sem! Minden sejtem kívánta őt, “ölni tudtam volna érte” típusú szerelem. De végül teljesen belepusztultam volna az egészbe, mert ki akart engem sajátítani.
Lehet hogy szerelmes leszek még, de ezek az intenzív érzések tényleg csak személyiségzavaros borderline emberekkel járnak együtt. Ugye pl. bármennyire rossz az extrém féltékenység, de az érem másik oldalán óriási kötőerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!