Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Párom szüleihez költözünk ,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom szüleihez költözünk , mit tudnàtok tanácsolni? Tudom sokan vannak negatív véleménnyel erről de : nincs más.

Figyelt kérdés

Valamint ha el albérletezünk havonta 100-120 ezret akkor még a szikrányi esélyünk is elmegy.

Szóval mire figyeljek oda mit tudnátok tanácsolni hasonló helyzetben?

25N

2022. jan. 13. 09:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%

Ne keveredjetek be egy albérletes szituációba, ha van ez a lehetőség, mert onnan nincs menekülés. Albérletben lesztek még 10 év múlva is!

Gondolkodjatok és számoljatok! Számotokra ez egy nagy lehetőség! Ha albérletbe mentek, akkor számold ki, hogy évente mennyit fizettek ki (albérlet, rezsi, stb.) Ez mind a zsebetekben marad és ha ügyesek vagytok, akkor gyorsan összejön a lízing összeg és betudtok fizetni egy saját lakásba. Utána a lízing díj meg szinte az albérleti díj összege lenne. Akkor inkább már havonta a saját lakásba fizessetek!

2022. jan. 13. 09:45
 12/27 A kérdező kommentje:
11 Igen, tisztában vagyok vele, ha elmegyünk albérletbe akkor még az a kis szikra is elúszik, hogy valamikor, később lehessen saját.
2022. jan. 13. 09:52
 13/27 anonim ***** válasza:

Az albérlet a más, de azt nem akarjátok. Az többe kerülne, de összekovácsolna titeket.

"félek is egyben" - mitől félsz?

Külön szoba, zárható! kell, és kopogás nélkül ne menjen be senki. Különben hamarosan testvérek lesztek a párod családjában.

Meg kell beszélni és egyeztetni a különböző szokásokat, még mielőtt feszültség alakulna ki.

2022. jan. 13. 09:55
 14/27 anonim ***** válasza:
66%

Az én fiam annyi idős, mint a Kérdező. Könyörögtünk nekik, hogy ne menjenek külön albérletbe, mert nálunk simán elférnek. Ha lenne egyerek, még annak is lenne külön szoba. Van bőven hely, de ők a külön életet választották. Pár hete viszont mondogatja, hogy így soha nem lesz önálló lakásuk, ha albérletet és külön megélhetést fizetnek. 2 éve vannak külön és kiszámoltam, hogy kb. 7 M Ft-t fizettek ki eddig hiába, ha nem többet, amiről nem tudunk.

Ha azt nézem, hogy az egész keresetüket félretették volna, plusz a hiába kiadott pénzt, akkor már lenne 10 M Ft-juk, ha nem több úgy, hogy mellette azért a szórakozást nem kellett volna ilyen fiatalon feladni.

Ha meg vásárláson gondolkodnak és hiányozna valamennyi, akkor adnánk nekik, hogy eltudjanak indulni, de annyi azért nekünk sincs, hogy 20 M Ft-ot egybe odaadjunk.

Több választ is írtam már neked, az utolsó a 11-es volt.

2022. jan. 13. 10:01
 15/27 A kérdező kommentje:
13 Azért nem mert ha ahogy írtam, 100-120 ezret költenénk az albérletre mellette nem tudnánk félretenni vagy minimálisat. Igen zárható külön szobánk lesz.
2022. jan. 13. 10:02
 16/27 A kérdező kommentje:

14 párom szülei is ezzel érvelnek és be kellett látnom igazuk van, ezzel tudnak segíteni egyben kitenni X milliót nemtudunk sem mi, sem ők.

Azért gyereket nem vállalnék így be ha meglenne a ház jöhetne a baba is.

2022. jan. 13. 10:04
 17/27 anonim ***** válasza:
24%

14-es vagyok

Nézzetek bele a pénztárcátokba, mennyi van ott. Számoljátok ki, ha a szülőkkel lennétek, akkor mennyi lenne az évvégén, amennyit összetudtok spórolni. Mennyi lenne, ha külön mennétek. És igen! a külön élet lenne az igazi, aholcsak ketten vagytok, de ha az anyagi helyzet nem olyan, akkor kompromisszumokat kell kötni. Abban az időben mi is így csináltuk és őszintén mondom, így volt a jó, mert lehet még semmink nem lenne, ha csak a pénz kifelé megy.

Ha nem meggondolatlanul cselekdtek, hanem átgondolva, akkor siekessek lesztek.

Budapesten, amit én is néztem a fiamnak az újépítésű lakás kb. 80 M Ft. Ehhez kell letenni a lízing díj 20-30 vagy 40%-t, attól függ hol veszitek. Ennek a havi törlesztője 20% esetén kb. 200-250 E Ft. lenne 20 év alatt. Ha magasabb kezdőrészletet tudtok befizetni, akkor értelemszerűen a törlesztő részlet csökkenne.

Ha a szülök csak azzal tudnak támogatni benneteket, hogy ne fizessetek semmit, akkor az is évente min. 2 M Ft megtakarítás. Nem tudom mennyit kerestek, de tételezzük fel, hogy abból is évi 3-4 M Ft-ot félre tudtok tenni. Így lesz egy év alatt 5-6 M Ft. tiszta tőkétek.

Ha a kettő szülői ág tudna nektek adni valamennyit, akkor 1-2 éven belül megkezdődhet a saját lakás projekt. Ha viszont albérletbe mentek, akkor mint említettem is 10 év múlva is itt lesztek, mint most.

2022. jan. 13. 10:14
 18/27 anonim ***** válasza:
86%

Saját tapasztalat: Soha többet!

Bármennyire jóban lehetsz a szülőkkel, bármennyire próbáltok ti is, ők is alkalmazkodni, hosszútávon egészen biztosan kiütköznek dolgok.

2022. jan. 13. 11:11
 19/27 A kérdező kommentje:

17 Azzal tudnak segíteni, hogy itt lakhatunk és nem kell rezsit fizetni és a kajába valamennyit adunk. Konkrét pénzzel sajnos az én szüleim sem tudnak. De spórolunk aztán meglàtjuk.

18. Az albérlet akkor szerinted jobb opció? Csak az a baj, abból sosem lesz sajàt….

2022. jan. 13. 11:26
 20/27 anonim ***** válasza:
71%

"Sajnos ha kenyéren vízen élnénk is évek kérdése."

Ha belátható időn belül nem tudtok onnan elmenni, akkor mit szórakoztok? Keressetek egy normális albérletet vagy béreljetek szobát, ha nagyon spórolni akartok (vagy keressetek jobb állást/menjetek külföldre/fővárosba dolgozni) és ne ott rostokoljatok.

Ennek rohadtul semmi értelme.

2022. jan. 13. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!