Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelmes vagyok egy cigány fiúba, mi legyen?
Két évig jártam egy cigány sráccal. Okos, értelmes, tanult fiú volt, aki nagyon szégyellte a származását és az egész családját.
A problémákat az okozta, hogy egy idő után nagyon feltűnő volt, hogy ő mennyire más nevelést kapott. Pl. azt az elvet vallotta, hogy a gyereknevelés egy az egyben a nő feladata. Soha nem bántott, de sokszor kimondottan bunkó stílusban beszélt velem.
Szóval én úgy voltam vele, adok egy esélyt a dolognak, de most már nem ismerkednék cigány férfiakkal.
Sajnos a cigányoknál nem a "vér" jön elő, hanem a neveltetés és az a közeg amiben felnőtt. Nekem egy cigánylány volt a legjobb barátnőm általánosban, semmivel sem különbözött bármely más magyar lánytól. Aztán elment másik suliba ahova más cigányok is jártak, egy év után találkoztam vele újra, akkor rá akart venni hogy segítsek neki lopni a boltból. Kiskorúak voltunk, olyan 14-15 évesek. Ezután megszakítottam vele minden kapcsolatot.
A családja egyébként rendes jómódú volt, nem az a gazdag, hanem az a két gyerekes kertvárosi családi házas család.
Viszont az öccsén a cigány nevelés nagyon meglátszott. A kissrác elvileg szerelmes volt belém, ezért nem egyszer olyat ütött rám hogy rendesen meglátszott a nyoma (kisgyerekről beszélünk). Volt hogy olyat rántott a hajamon hogy a kezébe maradt jópár szál hajam. Sokkal kissebb volt nálam de féltem tőle.
Anyám azt mondta hogy mikor számon kérte az anyukát, az csak annyit mondott a cigányoknál a fiúkat lazábban nevelik, sokkal többet megengednek maguknak mint a lányok akiket már kiskoruktól kezdve háziasnak nevelnek.
Ilyen nevelés után bekerülnek egy olyan közegbe ami méginkább lehúzza őket. Volt cigány osztálytársam aki másokat cikizett azért mert tanultak a dolgozatra, valamint mikor kibukott tőlünk csak nevetett, hogy most ő lesz az alattunk lévő évfolyam királya.
Sajnos így nőnek fel, lehetnek ők akármilyen szent emberek, egyszerűen a hozzáállásuk a dolgokhoz más mint a magyaroknak. Én becsülöm az olyan roma embert aki ezek ellenére is becsületesen éli az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!